andyopole Napisano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2021 Poniewaz nagabywalem Was o pieniadze, z marnym zreszta skutkiem musze zlozyc sprawozdanie. Zebralismy lacznie $2230 ale skarbonka jeszcze wciaz otwarta. W ubieglym roku mielismy fajna imprezke w Domu Polskim, tance, zabawy, dobre jedzonko. Ja zorganizowalem loterie fantowa, troche tak po partyzancku bo malo bylo czasu ale sama loteria przyniosla ok. trzech setek dochodu a fanty byly bardzo interesujace. W tym roku bylo slabiej ale jestem ciekaw ile zebrali w Ciupagowie czy innych miejscach gdzie Polonia o wiele liczniejsza "per capita". 1 Cytuj
mcpear Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2021 Piątek, piąteczek, piątunio To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Ja chyba jednak trzymał będę kciuki za Mahonem Cytuj
kzielu Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2021 1 hour ago, mcpear said: Piątek, piąteczek, piątunio To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Ja chyba jednak trzymał będę kciuki za Mahonem KC chyba. Bo obydwa na raz nie moga przegrac niestety ;-) Cytuj
andyopole Napisano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, mcpear napisał: Piątek, piąteczek, piątunio Nareszcie! Wprawdzie jeszcze dwie godziny z malym hakiem ale praktycznie jestem po robocie na ten tydzien. Jeszcze tylko ogarnac to jako tako i spadam do domu. Futbol amerykanski mnie zupelnie nie ekscajtuje wiec caly weekend dla siebie mam. edit: jakos tak sie robi z uplywem czasu ze lata uciekaja coraz szybciej a tygodnie wloka sie niemilosiernie. Edytowane 5 Lutego 2021 przez andyopole Cytuj
Xarthisius Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2021 2 hours ago, mcpear said: To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Mahomes!!! W sumie nigdy nic nie mialem do bukanierow, ale potem zatrudnili Brady'iego... Cytuj
mcpear Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2021 Jakim jestem lajkonikiem świadczy, że źle przespellowałem PM Cytuj
andyopole Napisano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Wrocily "moje" koliberki! Jesienia nalalem karmnik do pelna, wg receptury @pelasia. Niestety te koliberki, ktore przylecialy do nas na zime przylatywaly, probowaly ale wyraznie im nie smakowalo. Od jakichs trzech tygodni wrocily "moje" z poludnia i wyżłopaly juz polowe pojemnosci. Edytowane 6 Lutego 2021 przez andyopole 2 Cytuj
Patipitts Napisano 6 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2021 Wrocily "moje" koliberki! Jesienia nalalem karmnik do pelna, wg receptury [mention=8161]pelasia[/mention]. Niestety te koliberki, ktore przylecialy do nas na zime przylatywaly, probowaly ale wyraznie im nie smakowalo. Od jakichs trzech tygodni wrocily "moje" z poludnia i wyżłopaly juz polowe pojemnosci. Sweet tez musze sobie taki postawic, u nas juz widzialam kilka koliberkow, co prawda u znajomych bo ja jak narazie nawet kwiatkow sobie zadnych nie zasadzilam na podworku zeby je jakos przyciagnac, maz mi na gwiazdke sprawil zestaw narzedzi ogrodowych w ramach chyba sugestii jakiejs wiec czas cos pomyslec. U mnie tylko sarny biegaja po backyardzie i zjadaja moj warzywniak i ostatnio kojota widzialam nad ranem jak przemyka ale nic dla siebie chyba nie znalazl Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
andyopole Napisano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) 6 minut temu, Patipitts napisał: Sweet tez musze sobie taki postawic, u nas juz widzialam kilka koliberkow, co prawda u znajomych bo ja jak narazie nawet kwiatkow sobie zadnych nie zasadzilam na podworku zeby je jakos przyciagnac, maz mi na gwiazdke sprawil zestaw narzedzi ogrodowych w ramach chyba sugestii jakiejs wiec czas cos pomyslec. U mnie tylko sarny biegaja po backyardzie i zjadaja moj warzywniak i ostatnio kojota widzialam nad ranem jak przemyka ale nic dla siebie chyba nie znalazl Sent from my iPhone using Tapatalk Dla świeżaków w temacie. Karmnik dla kolibrów zazwyczaj się wiesza. najlepiej w oknie. Edytowane 6 Lutego 2021 przez andyopole Ordynarny ort slownika. Cytuj
Patipitts Napisano 6 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2021 Dla świerzaków w temacie. Karmnik dla kolibrów zazwyczaj się wiesza. najlepiej w oknie. To chyba bede musiala z tym zaczekac az zrobimy back porch, ale plany sa na ten projekt w tym roku wiec dlugo Mam nadzieje nie bede czekac marzy mi sie popijac kawke z koliberkami Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi