andyopole Napisano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Poniewaz nagabywalem Was o pieniadze, z marnym zreszta skutkiem musze zlozyc sprawozdanie. Zebralismy lacznie $2230 ale skarbonka jeszcze wciaz otwarta. W ubieglym roku mielismy fajna imprezke w Domu Polskim, tance, zabawy, dobre jedzonko. Ja zorganizowalem loterie fantowa, troche tak po partyzancku bo malo bylo czasu ale sama loteria przyniosla ok. trzech setek dochodu a fanty byly bardzo interesujace. W tym roku bylo slabiej ale jestem ciekaw ile zebrali w Ciupagowie czy innych miejscach gdzie Polonia o wiele liczniejsza "per capita". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Piątek, piąteczek, piątunio To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Ja chyba jednak trzymał będę kciuki za Mahonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 1 hour ago, mcpear said: Piątek, piąteczek, piątunio To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Ja chyba jednak trzymał będę kciuki za Mahonem KC chyba. Bo obydwa na raz nie moga przegrac niestety ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, mcpear napisał: Piątek, piąteczek, piątunio Nareszcie! Wprawdzie jeszcze dwie godziny z malym hakiem ale praktycznie jestem po robocie na ten tydzien. Jeszcze tylko ogarnac to jako tako i spadam do domu. Futbol amerykanski mnie zupelnie nie ekscajtuje wiec caly weekend dla siebie mam. edit: jakos tak sie robi z uplywem czasu ze lata uciekaja coraz szybciej a tygodnie wloka sie niemilosiernie. Edytowane 5 Lutego 2021 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 2 hours ago, mcpear said: To co Kansas czy Patrioci na wygnaniu na Florydę? (to drugie to jednak trochę alegoria do sytuacji politycznej czyż nie?? ) Mahomes!!! W sumie nigdy nic nie mialem do bukanierow, ale potem zatrudnili Brady'iego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Jakim jestem lajkonikiem świadczy, że źle przespellowałem PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Wrocily "moje" koliberki! Jesienia nalalem karmnik do pelna, wg receptury @pelasia. Niestety te koliberki, ktore przylecialy do nas na zime przylatywaly, probowaly ale wyraznie im nie smakowalo. Od jakichs trzech tygodni wrocily "moje" z poludnia i wyżłopaly juz polowe pojemnosci. Edytowane 6 Lutego 2021 przez andyopole 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Wrocily "moje" koliberki! Jesienia nalalem karmnik do pelna, wg receptury [mention=8161]pelasia[/mention]. Niestety te koliberki, ktore przylecialy do nas na zime przylatywaly, probowaly ale wyraznie im nie smakowalo. Od jakichs trzech tygodni wrocily "moje" z poludnia i wyżłopaly juz polowe pojemnosci. Sweet tez musze sobie taki postawic, u nas juz widzialam kilka koliberkow, co prawda u znajomych bo ja jak narazie nawet kwiatkow sobie zadnych nie zasadzilam na podworku zeby je jakos przyciagnac, maz mi na gwiazdke sprawil zestaw narzedzi ogrodowych w ramach chyba sugestii jakiejs wiec czas cos pomyslec. U mnie tylko sarny biegaja po backyardzie i zjadaja moj warzywniak i ostatnio kojota widzialam nad ranem jak przemyka ale nic dla siebie chyba nie znalazl Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) 6 minut temu, Patipitts napisał: Sweet tez musze sobie taki postawic, u nas juz widzialam kilka koliberkow, co prawda u znajomych bo ja jak narazie nawet kwiatkow sobie zadnych nie zasadzilam na podworku zeby je jakos przyciagnac, maz mi na gwiazdke sprawil zestaw narzedzi ogrodowych w ramach chyba sugestii jakiejs wiec czas cos pomyslec. U mnie tylko sarny biegaja po backyardzie i zjadaja moj warzywniak i ostatnio kojota widzialam nad ranem jak przemyka ale nic dla siebie chyba nie znalazl Sent from my iPhone using Tapatalk Dla świeżaków w temacie. Karmnik dla kolibrów zazwyczaj się wiesza. najlepiej w oknie. Edytowane 6 Lutego 2021 przez andyopole Ordynarny ort slownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Dla świerzaków w temacie. Karmnik dla kolibrów zazwyczaj się wiesza. najlepiej w oknie. To chyba bede musiala z tym zaczekac az zrobimy back porch, ale plany sa na ten projekt w tym roku wiec dlugo Mam nadzieje nie bede czekac marzy mi sie popijac kawke z koliberkami Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi