Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minutes ago, andyopole said:

U mnie czasem jest w New Sezon. 

Ja kiszę bez chrzanu o zapewniam Cię że to nie jest niezbędny składnik. Nie dodaje również żadnych lisci. Tylko wodą, sól, koper i czosnek. 

ooo super. Wlasnie moja mama tez mowi ze mozna bez, ze co najwyzej moge gorczycy dorzucic.

Napisano
2 hours ago, Patipitts said:

No ja lecialam w tamtym roku. Generalnie w strone do Polski nikt o to nie pytal. Wylatujac z przesiadka w Amsterdamie natomiast juz tak. Mialam potwierdzona notarialnie zgode na wylot, podalismy dokladna date wylotu, przylotu, numery ID, paszportow i dane osobowe. Notariusz w city hall nam to podbil za darmo. Sa tez templatki na necie jak to napisac.

Czyli czepiali się na wylocie do usa? A kto to sprawdzał? Przy kontroli paszportów? Jakie dane tam wpisać? Nie wiem czy ma sens podawać konkretne daty i numery lotów bo to się przecież może pozmieniać , jest covid itp…

Napisano
1 minute ago, MeganMarkle said:

Czyli czepiali się na wylocie do usa? A kto to sprawdzał? Przy kontroli paszportów? Jakie dane tam wpisać? Nie wiem czy ma sens podawać konkretne daty i numery lotów bo to się przecież może pozmieniać , jest covid itp…

Tak, w strone USA. W Amsterdamie przy odprawie paszportowej to sprawdzali ale jak ktos nie mial to i tak puszczali tylko upomnienie dawali. Jedna kobieta mowila ze juz lata z dziecmi od 15 lat i pierwszy raz jej sie cos takiego zdarzylo. Wiec nie wiem jak czesto faktycznie to sprawdzaja.

Jak chcesz moge ci pozniej poszukac jak do domu zajade jak my to dokladnie napisalismy. Ja ogolnie wolalam byc nadgoriliwa i pewnie wiecej niz tam wymagane wpisalam, pamietaj ze Europa tez ma swoje wymagania wiec wylatujac z Europy oni nie wiedza gdzie przebywa ojciec dziecka takze teoretycznie ich zasady nas tez obowiazuja. Dlatego ja wolalam byc nadgorliwa.

Napisano
7 minut temu, MeganMarkle napisał:

Popytaj bo tam wlasnie lecę :) nie lecę sama i do tego oczywiscie lokalsi z firmy tam będą z nami ale i tak się cykam.. :p 

Sadzac ze zdjecia nie jestes blondynka wiec to poprawia Twoje bezpieczentwo w jakims stopniu.  ;)

• Haha 1
Napisano
10 minut temu, Patipitts napisał:

ooo super. Wlasnie moja mama tez mowi ze mozna bez, ze co najwyzej moge gorczycy dorzucic.

Gorczyce dodaje tylko do korniszonow. I listek bobkowy.

Napisano
11 minutes ago, MeganMarkle said:

Popytaj bo tam wlasnie lecę :) nie lecę sama i do tego oczywiscie lokalsi z firmy tam będą z nami ale i tak się cykam.. :p 

To spytam ale tam jest generalnie bezproblemowo - od nas zwykli amerykanie lataja a oni sa bardzo strachliwi wiec generalnie bez problemu. 

Akwedukt obczaj.

• Like 1
Napisano
20 godzin temu, kzielu napisał:

Akwedukt obczaj.

Rzymianie tam byli?

A generalnie nuda, pracy malo, poza jedna pozytywna wiadomoscia: od jutra temperatury powyzej 20 C i co wazne, nareszcie cieplejsze noce, powyzej 10 C.

We wtorek posadzilem pierwsze pomidory pod folia, tak napakowalem gnoju ze wczoraj gdy tam wsadzilem nos to zaduch taki jak w kurniku.

Jutro moze skultywatoruje reszte moich "gruntow uprawnych". Dzis jade dokupic jeszcze pomidorow i papryki. Te pojda juz w grunt.