KaeR Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Dokladnie - sa "judicial" i "administrative" - zmiana imienia / nazwiska jest mozliwa tylko w tej pierwsze. Cincy robi wszystko jak leci judicial w sadzie i nie ma problemow (mimo ze nic nie zmienialem, nie bylo potrzeby, niech sie bujaja ze wszystkimi rz i sz w imieniu jak rodzice tak wymyslili ) Wyglada na to, ze jestesmy imiennikami. ;P Ja tez bym nic nie zmienil. Nazwisko tez mam nielatwe. W jej przypadku zmiania polega na pozybyciu sie dwoch z trzech nazwisk. Ma przez nie duzo klopotu. Czasem biora jej pierwsze nazwisko za drugie imie. Nazwiska sie czesto nie mieszcza... sa problemy w urzedach, szkole, bankach itd. Ostatnio nie polaczyli jej wynikow GRE i financial aid z aplikacja do szkoly. Wezmie slub, doda czwarte i dopiero jazda bedzie. Cytuj
andyopole Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Też nie zamierzam zmienić ani imienia ani nazwisko chociaż anglojęzyczni nie są w stanie ich wymówić i muszą mieć pod ręką chusteczkę. Ich problem... Cytuj
sly6 Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 jesli chodzi o kompromis i zrozumienie to malo jest ludzi co to maja i umieja to robic w zyciu tak malo jest takich osob chociaz zyja np zagranica i powinny myslec inaczej chyba ze jestesmy wszyscy ludzmi ze swoimi sprawami to wtedy wyjasnia to prawie wszystko Cytuj
andyopole Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 jesli chodzi o kompromis i zrozumienie to malo jest ludzi co to maja i umieja to robic w zyciu tak malo jest takich osob chociaz zyja np zagranica i powinny myslec inaczej chyba ze jestesmy wszyscy ludzmi ze swoimi sprawami to wtedy wyjasnia to prawie wszystko Co autor miał na myśli. ..? Cytuj
Paulina_89 Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Wyglada na to, ze jestesmy imiennikami. ;P Ja tez bym nic nie zmienil. Nazwisko tez mam nielatwe. W jej przypadku zmiania polega na pozybyciu sie dwoch z trzech nazwisk. Ma przez nie duzo klopotu. Czasem biora jej pierwsze nazwisko za drugie imie. Nazwiska sie czesto nie mieszcza... sa problemy w urzedach, szkole, bankach itd. Ostatnio nie polaczyli jej wynikow GRE i financial aid z aplikacja do szkoly. Wezmie slub, doda czwarte i dopiero jazda bedzie. Pamietam jak mi przed slubem tata pral glowe, ze mam sobie swoje polskie nazwisko zostawic i miec łączone, ale spodziewalam sie, ze bedzie z tym wiecej problemow niz pozytku, wiec przyjelam nazwisko meza. Teraz jedyny problem jaki tutaj maja to skapnac sie po imieniu i nazwisku (włoskim) skad jestem Zazwyczaj celuja w Ameryke Lacinska. Dopiero jak mnie widza, to sie domyslaja, ze z Europy Cytuj
grape Napisano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2015 a ja właśnie wróciłam z Warszawy wiza cr1 przyznana, teraz się tylko pakować i lecieć ! :D Cytuj
pelasia Napisano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2015 a ja właśnie wróciłam z Warszawy wiza cr1 przyznana, teraz się tylko pakować i lecieć ! :D Gratulacje! Szerokich lotów Cytuj
andyopole Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 Czy ktoś wie gdzie "buja się" Nigella? Miala się odezwac w drugim tygodniu pobytu w Oregonie i cisza, jak kamien w wode. Chcialem się wywiazac z zaproszenia na jedzonko, które jako gospodarz tutejszego terenu jestem zobowiązany postawić. Cytuj
jannapa Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 czy jest na forum weterynarz moze? long shot, ale wole zapytac, bo kto wie, czy sie ktos nie znajdzie, zanim dam pokroic kota za 3K. pomocy! Cytuj
Paulina_89 Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 nie jestem wetem ale jestem wlascicielka kotow od 20 lat i rozne z nim przeboje juz przeszlam, wiec... co mu dolega? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi