Sara Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Może to i dobrze że nie mam styczności z Polonią. Nie chce mi się wykłócać kto jest bardziej czy mniej zamerykanizowany, jakby to coś złego było na pierwszym miejscu. To chyba jest oczekiwane, że jeśli przeprowadzasz się do nowego kraju to przyjmujesz pewne nawyki, tradycje i lifestyle. Asymilacja. W Polsce moja najlepsza przyjaciółka jest dziennikarka. W Stanach moja najbliższa przyjaciółka ma magistra z literatury angielskiej i zaczyna w zawodzie dziennikarki. Pewne rzeczy się nie zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alik Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Znam pare Polakow - generacja zero, jedni sa super inni sa do bani (czyli tak jak kazda narodowosc). Mysle ze nie ma tu wplywu ze jest ktos z Polski czy innego kraju, a indywidualna osobowosc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Znam pare Polakow - generacja zero, jedni sa super inni sa do bani (czyli tak jak kazda narodowosc). Mysle ze nie ma tu wplywu ze jest ktos z Polski czy innego kraju, a indywidualna osobowosc. Dokładnie to miałem na myśli. A wszelkiego typu myślenie schematami czy stereotypami-to tylko dowód ograniczenia umyslowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Dokładnie to miałem na myśli. A wszelkiego typu myślenie schematami czy stereotypami-to tylko dowód ograniczenia umyslowego. Ograniczenie umysłowe prezentują Polacy którzy kiszą się w polonijnych enklawach i to własnie oni operują stereotypami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Kupilam dzisiaj pierwszy wlasny samochod! Moze nie jakis wypasiony, ale mam nadzieje na kilka lat mi bedzie sluzyl. Trzeba bedzie to opic. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Kupilam dzisiaj pierwszy wlasny samochod! Moze nie jakis wypasiony, ale mam nadzieje na kilka lat mi bedzie sluzyl. Trzeba bedzie to opic. ;D Gratulacje! Aby Tobie sluzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Kupilam dzisiaj pierwszy wlasny samochod! Moze nie jakis wypasiony, ale mam nadzieje na kilka lat mi bedzie sluzyl. Trzeba bedzie to opic. ;D Jak by powiedział Pawlak z Samych Swoich: prosto Ameryka. Ja juz straciłem rachube, mój jest trzydziesty ktorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Kupilam dzisiaj pierwszy wlasny samochod! Moze nie jakis wypasiony, ale mam nadzieje na kilka lat mi bedzie sluzyl. Trzeba bedzie to opic. ;D No dobra - ale jaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Volkswagen Passat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Volkswagen Passat. Tylko nie mow ze TDI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi