Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

U mnie juz po zacmieniu, okularow nie znalazlam bo wszystkie zostaly wyprzedane, ale moj wspanialy sasiad pozyczyl swoje :) 

Edytowane przez Amy
Napisano

U nas bylo spoko, jakies 91% zacmienia (w 2024 bedzie dokladnie 100% nad moim domem - jezeli tu akurat bede mieszkal ;-) )  i interesujace bylo jak sie "jasnosc" zmienila - bylo ciemniej ale nie ciemno i zdecydowanie drastycznie chlodniej w momencie najwiekszego zacmienia. Jakies tam niekompletne kolka na niebie tez widzialem ale to akurat to zadna rewelacja bo wiadomo bylo ze tak beda wygladac.

Napisano

U mnie bylo 80% zacmienia i dosyc ciekawe. Troche zalowalam ze nie pojechalam tam gdzie bylo 100% zacmienia. Kolejne za 7 lat, wiec nie tak dlugo zeby lepiej sie przygotowac. :)

Napisano

U mnie było 100% przez 1 minute 48 sekund. W momencie całkowitego zaćmieni zrobilo się ciemno (zaswiecily się uliczne lampy) i zimno. Zerwal się leciutki wiaterek. Zdjecia pozniej, nie wyszly rewelacyjnie bo tylko telefonem ale cos tam widać. Musze je przerzucić z telefonu na laptopa bo latwiej chyba będzie wkleic.

Napisano
Godzinę temu, Patipitts napisał:

A myśmy sobie sami obserwatorium zrobili :D z pudełek :D tak to u nas wyglądało:

zsxbfa1xwnfl.jpg

Następnym razem powiedz gdzie mieszkasz, bo tam chyba dwa rozne zaćmienia naraz mieliście ;) 

I dzięki za fotki, trochę tu nudno na forum z samym tekstem.