Jackie Napisano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 6 godzin temu, andyopole napisał: Moja opinia o Kitchen Aid. Podkreślam moja! Pożyczyłem kiedyś od przyjaciół aby przetestować przed ewentualnym zakupem. Jak dla mnie zbyt ciężki, ta wada daje także zaletę stabilnosci. Cholernie drogie przystawki no i generalnie wysoka cena. Zajmuje dużo miejsca. O negatywnym wyniku testów zdecydowało co innego, po wsypaniu skladnikow i wlaczeniu mikseru na najniższą prędkość mialem kuchnie do sprzatania. Większa czesc mąki wyfrunela... Ja miałam dokładnie odwrotnie, przez lata sądziłam że to mało przydatny ale za to b. modny gadżet. Wszyscy znajomi zachwalali, włączając w to tych którzy na 100% nigdy z tego urządzenia nie korzystali, ale kupili bo wypada mieć Przekonałam się dopiero gdy pomagałam szwagierce w kuchni mielić mięso i wyrabiać ciasto na ravioli. Wraz z mężem dodatkowo złapaliśmy ostatnio bakcyla na pieczenie ciast. Na pewno nie zapłaciłabym pełnej ceny, ale za niecałe dwie stówki to całkiem dobry interes Teraz muszę tylko upolować niskie ceny na przystawki do mielenia mięsa i wałkowania ciasta na pierogi. Z pierogami jest zawsze tyle roboty, nie kce mi się babrać. Teraz sobie zakupiłam takie cudo https://www.amazon.com/gp/product/B01N2PCHKH/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 Wreszcie będę mogła z 400 pierogów zrobić i zamrozić, i przez parę dni nie martwić się co będzie na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Ja kupilam KitchenAid dla mamy, ktora zawsze lubila piec, ale z wiekiem miala coraz minej sily zeby ciasta wyrabiac, walkowac. Teraz bez problemu piecze na wszystkie swieta, i bardzo sobie go wychwala... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Też bym kupił bo mnie się nie chce ciasta na chleb wyrabiać. Niestety nawet największy Kitchen Aid jest za mały na moje potrzeby. Tak więc jutro apiat` będzie wyrabianie ręcyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Ach, pamietam ze zdecydowalismy sie na zakup kitchenaid bo byla jakas promocja dla nowych posiadaczy kart Discover. W rezultacie chyba zaplacilismy jakies $50, a mikser nam sluzy do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Co tam, pojedzone przez weekend?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Pojedzone w czwartek i piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Melduję że wykonałem co następuje: 1/ zakończyłem renowacje kuchennych szafek po montażu microwave 2/ ugotowałem baniak białego barszczu, 3/ zrobiłem baniak klopsików mięsnych w sosie: 4/ upiekłem trzy foremki pieczeni (known as rzymska), z jajeczkiem w srodku, 5/ upiekłam 6 foremek chleba, jak zwykle, 6/ uroczyście zakończyłem grabienie liści na Back Yardzie, wszystkie już opadly , 7/ skopalem drugą połowę ogródka. Teraz przydałoby się kilka dni urlopu, za długi był ten weekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Jakieś plany na pierwszy grudniowy weekend? Nam dzisiaj pięknie napadalo śniegu. W sobotę jedziemy do Holandii na tamtejszy Christmas market. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Taaaa... Ja zamierzam pomyć wszystkie swoje kubki i zrobić porządek na ich półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 23 minuty temu, Joanna30 napisał: Taaaa... Ja zamierzam pomyć wszystkie swoje kubki i zrobić porządek na ich półce Świąteczne porządki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi