ilon Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Hej, chcialam tylko sie upewnic przed zabookowaniem lotu od bardziej doswiadczonych forumowiczow. Bede podrozowac pod koniec maja do Polski, z powrotem na poczatku czerwca. Paszport mam na nazwisko po mezu, zielona karte rowniez. Natomomiast w miedzyczasie moja zielona karta wygasnie i bede podrozowac na liscie przedluzajacym. Jestem po rozwodzie, wiec wrocilam do nazwiska panienskiego, wiec o ROC aplikuje spowrotem z nazwiskiem panienskim tak wiec list bedzie na to wlasnie nazwisko. I teraz tak - bookuje lot na nazwisko takie jak w paszporcie a w podroz zabieram divorce decree gdzie jest zapis o tym, ze wrocilam do panienskiego i wszystko bedzie OK? Cytuj
kzielu Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 4 minuty temu, ilon napisał: Hej, chcialam tylko sie upewnic przed zabookowaniem lotu od bardziej doswiadczonych forumowiczow. Bede podrozowac pod koniec maja do Polski, z powrotem na poczatku czerwca. Paszport mam na nazwisko po mezu, zielona karte rowniez. Natomomiast w miedzyczasie moja zielona karta wygasnie i bede podrozowac na liscie przedluzajacym. Jestem po rozwodzie, wiec wrocilam do nazwiska panienskiego, wiec o ROC aplikuje spowrotem z nazwiskiem panienskim tak wiec list bedzie na to wlasnie nazwisko. I teraz tak - bookuje lot na nazwisko takie jak w paszporcie a w podroz zabieram divorce decree gdzie jest zapis o tym, ze wrocilam do panienskiego i wszystko bedzie OK? Moim zdaniem - tak. Cytuj
ilon Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 18 minut temu, kzielu napisał: Moim zdaniem - tak. OK, jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie 2. Lot powrotny z przesiadka w Detroit. Wystarczy 2:20 na przesiadke do BWI z cala kontrola? Ten sam lot jest dostepny na stronie klm i delty. Ma znaczenie przez kogo sobie ten lot zabookuje? Cytuj
andyopole Napisano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 33 minuty temu, ilon napisał: OK, jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie 2. Lot powrotny z przesiadka w Detroit. Wystarczy 2:20 na przesiadke do BWI z cala kontrola? Ten sam lot jest dostepny na stronie klm i delty. Ma znaczenie przez kogo sobie ten lot zabookuje? 1/ wystarczy 2/ sprawdz cene. dla mnie zawsze KLM mial taniej. Cytuj
ilon Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Teraz, andyopole napisał: 1/ wystarczy 2/ sprawdz cene. dla mnie zawsze KLM mial taniej. Cena dokladnie taka sama, loty tez dokladnie te same. Cytuj
cee Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Ktoś tam gdzieś kiedyś pisał że do USA - DELTA , do Europy - KLM np albo jakiś inny europejski. Chodzi ewentualne reklamacje czy odszkodowania. Cytuj
ilon Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Wlasnie pamietam, ze kzielu cos o tym pisal. Bo to jest tak : Lot z Baltimore do Detroit i z Detroit do Amsterdamu jest realizowany przez Delte. Lot z Amsterdamu do Polski przez KLM. I w drodze powrotnej tak samo. Do Amsterdamu KLM, reszta podrozy Delta. Wiec sie zastanawiam. Cytuj
Patipitts Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 14 minut temu, ilon napisał: Wlasnie pamietam, ze kzielu cos o tym pisal. Bo to jest tak : Lot z Baltimore do Detroit i z Detroit do Amsterdamu jest realizowany przez Delte. Lot z Amsterdamu do Polski przez KLM. I w drodze powrotnej tak samo. Do Amsterdamu KLM, reszta podrozy Delta. Wiec sie zastanawiam. Ja kiedyś miałam tak w bilecie ze lot Boston-Paryż przez deltę ale operated by Air France. I wtedy piloci strajkowali i odwołali mi 2 razy lot, dzieki temu ze miałam w bilecie operated by AF wywalczyłam 600€ odszkodowania. Jak masz sama deltę to odszkodowania nie uświadczysz. Cytuj
ilon Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 OK, to bookuje przez KLM na nazwisko z paszportu poki znowu mi ten lot nie zniknie i podrozuje ze stosem dokumentow. Cytuj
andyopole Napisano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 3 godziny temu, ilon napisał: Hej, chcialam tylko sie upewnic przed zabookowaniem lotu od bardziej doswiadczonych forumowiczow. Bede podrozowac pod koniec maja do Polski, z powrotem na poczatku czerwca. Paszport mam na nazwisko po mezu, zielona karte rowniez. Natomomiast w miedzyczasie moja zielona karta wygasnie i bede podrozowac na liscie przedluzajacym. Jestem po rozwodzie, wiec wrocilam do nazwiska panienskiego, wiec o ROC aplikuje spowrotem z nazwiskiem panienskim tak wiec list bedzie na to wlasnie nazwisko. I teraz tak - bookuje lot na nazwisko takie jak w paszporcie a w podroz zabieram divorce decree gdzie jest zapis o tym, ze wrocilam do panienskiego i wszystko bedzie OK? Ale namieszałaś... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi