andyopole Napisano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 2 minuty temu, olmeca napisał: Dla siebie jak chce wędzić to też nie biorę byle czego. Jak nie mam czasu to zawsze ratuje mnie bliskość ukraińskiej granicy i wyskoczenie na weekend do Lwowa właśnie na słonine i wódkę. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Tam mają taką slonine jak trzeba. Potrafią tez dobrze zapeklowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Tam mają taką slonine jak trzeba. Potrafią tez dobrze zapeklowac. Jak dla mnie najlepsza taka, co zmienia konsystencję pod wpływem temperatury. Jak zimna to twarda, a jak dostanie temperature otoczenia to jest rozplywajaca się w ustach.Może w nadchodzącym roku uda mi się w końcu postawić własną wedzarnie na ogrodzie by już nie być od nikogo zależny.Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 1 minutę temu, olmeca napisał: Jak dla mnie najlepsza taka, co zmienia konsystencję pod wpływem temperatury. Jak zimna to twarda, a jak dostanie temperature otoczenia to jest rozplywajaca się w ustach. Może w nadchodzącym roku uda mi się w końcu postawić własną wedzarnie na ogrodzie by już nie być od nikogo zależny. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Konsystencja ma byc taka ze plasterek sloniny polozony na pajdzie chleba powinien sie rozsmarowac nozem tak jak maslo. Echhhh,rozmarzylem sie. Do tego zabek czosnku i stakanczyk tradycyjnego srodka odurzajacego. DWa tygodnie temu, nastawilismy z kolega, 200 litrowa beczke soku z winogron, ale bedzie grappa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Uzywam takiej wedzarni, wygodniejsza niz murowana na podworku. https://www.qvc.com/Masterbuilt-40-Digital-Electric-Smoker-withWindow.product.K46867.html?colorId=000&sizeId=000&ref=JF1&cm_mmc=JELLYFISHFEED-_-BShopping|M|Generic|home improvement-_-grills %26 smokers-_-k7a9RiNJ|dc_1176477666122004_4577129468282418__K46867-000-000_&mkwid=k7a9RiNJ|dc_pcrid_4577129468282418_pkw__pmt__productid_K46867-000-000&msclkid=8beab14229991e2e2458ea994fef323b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Jak nie czosnek to ćwiartki cebuli i ogórki ale kiszone. W jednej knajpie we Lwowie maja świetny starter - sielo, cebula, ogórki i ostra papryka. Ja chce bardziej robić coś hand made, jak nie starczy na budulec, to zostanie stara beczka po oleju i do tego rura wkopana w ziemię między paleniskiem, a beczka. Żadne wynalazki na prąd, wszystko opalane naturalnie - mam dojście do owocówek więc z drewnem nie problem. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 11 minut temu, olmeca napisał: Jak nie czosnek to ćwiartki cebuli i ogórki ale kiszone. W jednej knajpie we Lwowie maja świetny starter - sielo, cebula, ogórki i ostra papryka. Ja chce bardziej robić coś hand made, jak nie starczy na budulec, to zostanie stara beczka po oleju i do tego rura wkopana w ziemię między paleniskiem, a beczka. Żadne wynalazki na prąd, wszystko opalane naturalnie - mam dojście do owocówek więc z drewnem nie problem. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Moja wedzarnia jest na prad ale dym jak najbardziej z prawdziwego patyka. Mam na podworku klon i dab a takze dostep do olchy i czeresni. Producent zaleca wprawdzie czipsy z drewna, nawet dolozyli torebke w prezencie ale to nie dla mnie takie cuda. Patyk jest patyk, dopracowalem sobie metode wedzenia tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Też mi się udało do tego dojść - podstawa to wedzenie na zimno tylko, rzadko towarzystwo mi wytrzymuje jak zapowiadam minimum 8-10 godzin posiedzenia. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 TGIF! Milego piateczku kochani! Co tam porabiacie? W ogole zapomnialam sie pochwalic, ze przetrwalam caly Terror Behind Walls w Eastern State Penitentiary w Philly w Halloween! Powiem wam, ze ja ogolnie mega strachliwa jestem i bardzo latwo mnie przestraszyc, ale sie zalozylam, ze dam rade, wiec mialam dodatkowa motywacje. Chociaz nie powiem, czasem chcialam zrzucic na ziemie naszyjnik, ktory zezwalal aktorom na dotykanie. Poza kilkoma razami jak doslownie z nikad ktos mnie przestraszyl, zlapal za ramie, za noge, za wlosy, to zostalam jeszcze zamknieta na kilka minut w ambulansie w pomieszczeniu, w ktorym ledwo sie miescilam, potem jeszcze musialam przejsc przez ciemny tunel, w ktorym czasem sie musialam czolgac. Cos rozmiarem mniej wiecej tych korytarzykow w suficie co AC idzie. Bylo MEGA. Jezeli ktos bedzie mial okazje to polecam. Jedyne czego nie polecam to spozycie duzego posilku przed, ubieraniu kozakow za kolano na malym obcasie i rozpuszczonych kreconych wlosow spsikanych lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 14 minut temu, ilon napisał: TGIF! Milego piateczku kochani! Co tam porabiacie? siedzimy i ciezko pracujemy. Dobrze ze dzis piatunio to od 6 pm bedzie grany drink. Kto z NY - zapraszam do midtown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) A u mnie nudzenia sie w pracy kolejny tydzien... edit: Piekna pogoda, w tej chwili 18 stopini Celsjusz i rosnie jest godzina 12.12. Drzwi na podworze otwarte. Lunch smakuje lepiej. Niestety, na przyszly tydzien zapowiadaja ochlodzenie, chyba sie pozegnam z krotkimi spodniami. Edytowane 2 Listopada 2018 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.