andyopole Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 8 godzin temu, Joanna30 napisał: ... że zostałam uświadomiona na grupie na fejsie, że spokojnie można latać turystycznie do USA na bilecie w jedną stronę. Cały czas myślałam, że trzeba mieć bilet w dwie strony. Codziennie człowiek się czegoś uczy Oczywiscie ze nie jest to zakazane ale wiesz jak jest z oficerami imigracyjnymi. Im sie wydaje ze wszyscy chca zamieszkac koniecznie w tym kraju na zawsze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 51 minut temu, ilon napisał: Long time no see. Co tam kochani forumowicze? Melduje pierwsze zalogowanie na forum w nowej robocie Re - witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 7 minut temu, Patipitts napisał: Oh my to ja jakas dziwna jestem bo Juz od pierwszego dnia sobie smigam nikt za bardzo sie nie przejmuje. Mam ciagle co robic ale I tak chwile znajde na lurkowanie co prawda narazie na telefonie bo czekam na swoj komputer ktory ma przyjsc lada dzien. Jestem ogolnie z pracy baaardzo zadowolona a jak tam u Ciebie? U mnie wszystko OK, ale jestem wiecznie zajeta. Juz lepiej mi idzie z ogarnianiem niektorych rzeczy i z niektorymi obowiazkami radze sobie sama, bez zadawania miliona pytan. Ale wciaz duzo nauki przede mna. Moj szef juz mi powiedzial, ze jak ogarne wszystkie rzeczy ktore robie dotychczas to beda mnie uczyc rzeczy, ktore robia inne osoby w dziale - tak zebym w razie czego mogla kogos zastapic jesli bedzie taka potrzeba. Poki co skupiam sie na accounts receivable i payable, w niedalekiej przyszlosci mam zaczac robic payroll, nie wymieniajac juz mase innych reportow, ktore jak tylko widze w excellu to mi sie slabo robi. Ale jestem zadowolona poki co, mimo ze rzadko kiedy wychodze z pracy po 8 godzinach. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 U mnie wszystko OK, ale jestem wiecznie zajeta. Juz lepiej mi idzie z ogarnianiem niektorych rzeczy i z niektorymi obowiazkami radze sobie sama, bez zadawania miliona pytan. Ale wciaz duzo nauki przede mna. Moj szef juz mi powiedzial, ze jak ogarne wszystkie rzeczy ktore robie dotychczas to beda mnie uczyc rzeczy, ktore robia inne osoby w dziale - tak zebym w razie czego mogla kogos zastapic jesli bedzie taka potrzeba. Poki co skupiam sie na accounts receivable i payable, w niedalekiej przyszlosci mam zaczac robic payroll, nie wymieniajac juz mase innych reportow, ktore jak tylko widze w excellu to mi sie slabo robi. Ale jestem zadowolona poki co, mimo ze rzadko kiedy wychodze z pracy po 8 godzinach. Poczatki sa najgorsze ale ogarniemy Ja payrolla z kolei sie boje, nie rozumiem o co w tym chodzi I tez mnie tabelki w excelu przerazaja ja jestem w safety administration, czyli cos jak nasze polskie bhp, teraz to glownie robie podstawowe rzeczy biurowe, ale czeka mnie mnoooostwo data entry, i tez ciagle w ruchu, ciagle cos nowego, bardzo duzo mlodych ludzi w zespole, bede tez szkolila nowych. No super mi sie podoba, bo nie bede caly dzien przykuta do biurka tylko naprawde co raz to nowe rzeczy do ogarniania Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Dokladnie. Moj szef jest czasem mega wymagajacy i czasem mam wrazenie, ze on chyba za bardzo we mnie wierzy, ale troche stresu i motywacji moze mi sie przyda. Po 6 miesiacach pracy tutaj moge sie ubiegac o transfer do jakiejkolwiek innej lokalizacji, wiec zawsze moge spakowac walizki i jechac gdzies indziej. Jak znudze sie ksiegowoscia to moge sie nawet przebranzowic na cokolwiek innego. Poki co z przeprowadzki tez jestem zadowolona. Wszystko mam blisko, pelno sklepow, duzo rzeczy sie dzieje. Chociaz ostatnio bylam mega zajeta i do tej pory nie dojechalam do DC zobaczyc cherry blossoms. Ale dalam rade ogarnac juz 2 wycieczki do MD bo m sie tesknilo :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Dnia 9.04.2019 o 16:07, sly6 napisał: Do Ameryki? Raczej na wakacje http://dziennik.com/featured/do-ameryki-raczej-na-wycieczke/ Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Trochę prawdy i dużo pierdół. Pani Danuta ma pretensje że ma 20K długu, po czym przyznaje że brała pożyczki na wakacje w Polsce by udawać bogatą ciocię z Ameryki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Trochę prawdy i dużo pierdół. Pani Danuta ma pretensje że ma 20K długu, po czym przyznaje że brała pożyczki na wakacje w Polsce by udawać bogatą ciocię z Ameryki. Następna Michalina opierajaca swoje wywody na filmie Cały artykuł jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 6 minut temu, cee napisał: Następna Michalina opierajaca swoje wywody na filmie O, ta też zabłyszczała! 6 minut temu, cee napisał: Cały artykuł jest super Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Z jednym się trzeba zgodzić "U nas, w Polsce, a na pewno w Europie, zarabia się bardzo dobrze, szczególnie gdy ma się fach w ręku. Murarze, hydraulicy czy mechanicy są rozchwytywani i na pewno nie narzekają na brak zamówień. Także osoby z wyższym wykształceniem, jeśli chcą, to mogą znaleźć całkiem dobrze płatne zatrudnienie, jak nie u nas, to w Europie, i nie muszą kombinować, by dostać pozwolenie na pracę” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Poniewaz @ilon jest very busy I nie ma dla przyjaciol czasu, w jej zastepstwie zycze Panstwu milego weekendu. Dzis u mnie swieci slonce ale od jutra ma padac deszcz znow. Musze wykorzystac suchszy dzien i wykosic trawe bo podsypalem nawozem i rosnie jak glupia. @pelasia chyba bedzie lepila Wielkanocnego zajaczka ze sniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi