MeganMarkle Napisano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Mój doradca podatkowy nam powiedział ze sprzedaży mieszkanka za kwotę poniżej $ 250k w ogóle IRS nie interesuje (pod warunkiem ze było to twoje primary residence ) czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 29 minut temu, MeganMarkle napisał: Mój doradca podatkowy nam powiedział ze sprzedaży mieszkanka za kwotę poniżej $ 250k w ogóle IRS nie interesuje (pod warunkiem ze było to twoje primary residence ) czy jakoś tak... Tak, jak sie tam mieszkalo przynajmniej dwa lata w ciagu 5 lat przed sprzedaza. I to kwota zysku do 250k (500k jak sie wspolnie rozliczasz) jest wylaczona z dochodu w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Just now, vlade said: Tak, jak sie tam mieszkalo przynajmniej dwa lata w ciagu 5 lat przed sprzedaza. I to kwota zysku do 250k (500k jak sie wspolnie rozliczasz) jest wylaczona z dochodu w takim przypadku. O właśnie, dokładnie - dlatego mój przypadek się załapał bo ja mieszkałam w tym mieszkaniu wiele lat ale i tak zysku nie mam... a sprzedałam je osobie z rodziny, żeby w obce ręce nie poszło, może kiedyś będę chciała je odkupić - nigdy nic ni wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 W ubiegly wtorek robilem taxy. Dzis przyszedl przelew ze zwrotem federalnego. Stanowe taxy wysłałem hard copy wiec potrwa dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Pochwalcie sie kochani, kto jaja maluje? jakie pyszności w planach na jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 5 minut temu, pelasia napisał: Pochwalcie sie kochani, kto jaja maluje? jakie pyszności w planach na jutro? Cwikla, żurek, śledzie gotowe. Schab do galarety gotowy, tylko zalac. Dziś jeszcze w planach babka drożdżowa, może sernik. Teraz Premierleague! Newcastle vs Southampton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Andy to Ty imprezę jakas robisz czy sąsiedzi sie na te pyszności zlatują? Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez pelasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 8 minut temu, pelasia napisał: Andy to Ty imprezę jakas robisz czy sąsiedzi sie na te pyszności zlatują? Osobiście udaje się w gości na jutrzejsze śniadanie. Z pustymi "rencamy" przecież nie pójdę. Tzw. "Goscinca" trza przynieść. Tym bardziej że to przesympatyczne Polsko amerykańskie małżeństwo. A Ona za polskie jedzenie dałaby się pokroić żywcem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Wesołego Alleluja for everybody! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Nawzajem, Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi