margherita_s Napisano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Wesołego! Byłam w czwartek w polskim sklepie, zaopatrzylam się w pyszna kiełbasę, wędlinę i zakwas do żurku - będzie prawdziwa polska Wielkanoc na emigracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja dzis w ramach Swiat testuje smoker, ktory dostalem od Kolegi. Jezeli wyjda, to smoked spare ribs bedzie nowa swiecka tradycja na Wielkanoc Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Jeśli masz jakieś pytania, chętnie podzielę się tym co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 1 hour ago, andyopole said: Jeśli masz jakieś pytania, chętnie podzielę się tym co wiem. To moje cudo to nie jest typowy smoker. Zeberka wedzily sie ~1h15m i byly overcooked. Zona twierdzi, ze za bardzo czuc dymem, ale ja mlaskalem nawet uszami. Nastepnym razem na pewno krocej, i moze mniej drewna. Tak to wyglada: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Takiej maszynerii jeszcze nie miałem okazji widzieć. To raczej grill niż wędzarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Mokrego dyngusa panie i panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Alleluja! u mnie na świątecznym stole sałatka, jarzynowa, jaja w majonezie, polskie wędliny i babka cytrynowa! Mniam mniam... nawet zaliczyliśmy świecenie pokarmów w polskim kościele w San Jose. Jedyne czego mi żal i czego nie mogę przeboleć to że dziś lany poniedziałek a ja muszę w pracy siedzieć zamiast świętować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Troche spoznione ale szczere Wesolych Swiat wszystkim :* tym co w Polsce milego leniuchowania dzisiaj, tym co w USA milej pracy i mokrego dyngusa dla wszystkich!U nas jak co roku w tym samym gronie, nie za bardzo sie wysilalam i w tym roku troche na sępa ale w nastepnym sie poprawie Chcialabym sie pochwalic ze dostalam pozwolenie/urlop bezplatny zeby leciec do Polski w lipcu tak sie ciesze niestety termin jest taki ze moj maz nie bedzie mogl ze mna pojechac, ale mozliwe ze zabiore ze soba tesciowa Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Aaaa I chcialam Wam sie pochwalic moim pieknym drzewkiem ktore sobie wyhodowalam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: Alleluja! u mnie na świątecznym stole sałatka, jarzynowa, jaja w majonezie, polskie wędliny i babka cytrynowa! Mniam mniam... nawet zaliczyliśmy świecenie pokarmów w polskim kościele w San Jose. Jedyne czego mi żal i czego nie mogę przeboleć to że dziś lany poniedziałek a ja muszę w pracy siedzieć zamiast świętować Tez mi sie nie chcialo dzis isc "na fabrykie". Tym bardziej ze sie wczoraj z kolega nieco (jako rzecze @ilon) sciapralismy. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi