Joanna30 Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 9 godzin temu, pelasia napisał: Ciekawa jestem ile ludzi ma załamanie nerwowe, bo facebook szwankuje i nie mozna zdjec ogladac i wrzucac Ja na początku myślałam, że to coś z moim kompem A jak się okazało, że nie, to zajęłam się obrabianiem zdjęć z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 12 minut temu, Joanna30 napisał: Ja na początku myślałam, że to coś z moim kompem A jak się okazało, że nie, to zajęłam się obrabianiem zdjęć z wakacji Koniec wycieczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Już dawno! Wycieczka skończyła się 14. czerwca. To były intensywne 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron_ksi Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 10 godzin temu, andyopole napisał: Mogę zameldować koniec tygodnia. Wszyscy się bali z bossem zagadać żebyśmy firmę zamknęli również w piątek, musiałem ja. Ma się ten bajer i wdzięk osobisty. Do pracy wracamy w poniedziałek. Na uczelni jak przystało na ostoję socjalizmu 5 lipca oczywiście wolny .... długi weekend musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Dnia 2.07.2019 o 14:26, vlade napisał: Jako doswiadczony hodowca drozdow (po tutejszemu "robin") pare uwag: 1. Samce bywaja agresywne do siebie nawzajem, nie wszystkie, ale ze dwa mi dokumentnie obsraly i poslinily wszystkie okna na dole. Walczyly ze swoimi odbiciami. 2. Bronia aktywnie gniazda, oboje, samiec i samica, czesto jeden siedzi w gniezdzie a drugi obserwuje z oddalenia takze mozna dostac w glowe z dowolnego kierunku. Ale to tez zalezy bardziej od indywidalnego osobnika, roznie sie zachowuja, niektore uciekaja i krzycza z bezpiecznej odleglosci, w kazdym razie licz sie z tym ze mozesz zostac zaatakowana. Raz ten co nad drzwiami sobie gniazdo zrobil zaatakowal listonosza i musialem na poczte isc po paczke. 3. Dopoki sa w gniezdzie to jest cisza, spokoj i czysciutko. Odchody sa wynoszone przez rodzicow, ale jak sie wyprowadzaja to jak lokatorzy najemni, syf i malaria pod gniazdem. 4. Mlode kilka dni spedzaja na ziemi po opuszczeniu gniazda, takze jak zobaczysz mlodego - a gniazdo jest puste - to nie wkladaj go tam. 5. To jest super cute za pierwszym razem, ale w tym samym gniezdzie bedziesz miala ze dwa,trzy mioty tego roku jeszcze, za rok bedzie ich dwa razy wiecej, a za trzy lata bedziesz szukala metod zeby sie ich pozbyc. Od razu powiem ze nic nie dziala - wija gniazda w jeden dzien i jak sie uprze to nie ma sily i te gniazdo na domu sobie zrobi. 6. Sa pod ochrona (migratory bird act), ale powiedzmy z moich obserwacji nie wydaja sie byc w jakikolwiek sposob zagrozone wyginieciem. Mój mąż myśli podobnie jak ty, więc jak tylko młode się wyniosą zdejmiemy gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 12 minut temu, miron_ksi napisał: Na uczelni jak przystało na ostoję socjalizmu 5 lipca oczywiście wolny .... długi weekend musi być. U nas tylko dla tych co wzięli dzień urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 To co kochani, piwko sie chlodzi, kielbacha na grila gotowa, fajerwerki zaplanowane, Happy 4th! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Zaraz zabieram się do roboty. Będę zmniejszał ściankę działową w kuchni. Ale póki co, jeszcze raz zmienię bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Hahaha Ty to Andy nawet w swieto leniuchowac nie potrafisz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 11 minut temu, pelasia napisał: Hahaha Ty to Andy nawet w swieto leniuchowac nie potrafisz ! No jak to nie potrafię? 7.15 a ja jeszcze w atlasach. Obiecuję wylegiwać się do ósmej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi