katlia Napisano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jedyne miejsce w USA ktore ma gorsze korki niz San Fran to LA ) Dwa miejsca ktore przyciagaja mighs. Ale ja sie nie dziwie. Mieszkalam w Bay Area 17 lat i uwazam ze to jest jendo z najpiekniejszych i najciekawszych rejonow na swiecie. http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/06/04/worst-traffic-cities/9926213/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freja Napisano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Przylaczam sie do opinii, kilka lat mieszkalam w SF, mam ogromny sentyment, ale ze wzgledow praktycznych wole okolice Sacramento. Za kazdym razem jak jestem w bay area to obiecuje sobie, ze wroce tam na emeryture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Zupelnie jak ja! Jest powod dlaczego spiewaja "I left my heart in San Francisco" (albo Berkeley, Oakland...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 co do wesel - większość w PL nadal robione są "po staremu" - faktycznie disco polo (przecież Jesteś szalona, czy Miała matka syna to są przeboje ) i jest pijaństwo, co prawda nie jakieś drastyczne ale jest, i też czasem ktoś komuś da w mordę ostatnio prowadzi 'ona tanczy dla mnie'........i sam bylem na weselu gdzie grano to 3x....2x spiewal facet i raz kobieta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miqhs Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 W sumie to długo się zastanawialiśmy z mężem gdzie mamy jechać, w zasadzie mamy znajomych w NY i Chicago, czyli oba rozwiązania były takie sobie. Samo SF mnie nie ciągnie, raczej okoliczne miejscowości, ale jak wyjdzie w praniu to się okaże. Ma nie być śniegu i to był główny powód. Może nam trochę przejdzie alergia, jezu jaki mam nochal od tych topoli Mi zajmuje średnio godzinę w jedną stronę do pracy, a zdarza się, że 1,5. Mieszkamy na wsi za Warszawą, może odległość nie za wielka, ale niestety, Wawka jest totalnie under construction... Wolałabym mieć do pracy 15 min, ale jak trzeba będzie dojechać w korkach to żadna nowość. Mąż jeździ codziennie przez calutką Wawę, ale niestety się zrobił nieco nerwowy Freja ile trwał ten dojazd w korkach? Czy to jest godzina, czy dwie? Mamy nocleg w Oakland, ale lądujemy w SF - czy od razu w godzinach 9-10 wpakujemy się w korki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 O 9 jeszcze moga byc korki, 10 juz mniej. Ale bedziecie jechac mostem, a mosty zawsze sa troche zapchane. W kazdym razie z SF do Oakland nie powinno trwac dluzej niz godziny, godzina 15 minut, chociaz troche zalezy gdzie w Oakland. Jezeli we wzgorzach, to moze byc nastepne 15 minut. Transport publiczny w SF-Oakland nie jest zly, na codzienne dojazdy bardzo pomocny. Pisalas ze masz oferte pracy - czy to jest w jakims pobliskim miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miqhs Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 No ja nie wiem, czy to "oferta" bo sie ktoś zaraz oburzy. To zaproszenie na rozmowę w Sunnyvaley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 ...przyjechalem do pracy o 25 min. za szybko (no traffic), klapnalem przed monitorem I robic mi sie nie chce. Chyba dzis uciekne predzej do domu. Albo moze pozniej mi checi do pracy przyjda. Zrobie sobie kawe I pomysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Oj, to bedzie baardzo trudny dojazd z Oakland. Dobre 3 godziny dziennie (w obie strony.) Jezeli planujecie prace w tych stronach (tak zwane South Bay albo Peninsula) to radze tam zamieszkac. Bedzie latwiej dla calej rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miqhs Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 No to tak jak teraz mamy - przeżyję Albo trzeba będzie poszukać bliżej, na razie traktujemy Oakland jako bazę wypadową na rozmowy Okaże się gdzie wylądujemy, to też będzie zależało od mieszkania - gdzie nam zechcą łaskawie wynająć Ehhh byłoby miło mieć niedaleko do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi