andyopole Napisano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2019 A, i jeszcze chleb bede piekl swiezy bo sie konczy. Cytuj
Jackie Napisano 27 Września 2019 Zgłoś Napisano 27 Września 2019 Mój małżonek, jak każdy porządny Amerykański Żyd, robi wspaniały brisket w slow cookerze. Rozpływa się w ustach. PS. Jako że nie wiem jak po polsku jest "slow cooker" użyłam Google Translate i wychodzi na to że jest to... uwaga... POWOLNA KUCHENKA 3 Cytuj
andyopole Napisano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2019 (edytowane) Ma swoja nazwe ale mi wylecialo ze lba. Ja w tym robie znakomity schab ze sliwkami. Wiem, porzadny amerykanski Zyd nie tknie wieprzowiny dlatego musi krowine wcinac. edit: "wolnowar" czy jakos tak. Edytowane 27 Września 2019 przez andyopole 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Września 2019 Zgłoś Napisano 27 Września 2019 18 minutes ago, andyopole said: Ja swoje BBQ umylem I zakonczylem sezon. Wedzarnia jeszcze stoi na podoredziu, chcialem nawet w ten weekend cos kopcic ale nie udalo mi sie trafic ladnego boczku. To ja na Midwest'cie w srodku sezonu, a Ty w Oregonie juz konczysz?! 15 minutes ago, andyopole said: Taki tam, kawal miesa, upieczony w dymie. Dlugo to trwa. Jesli duzy kawal to nawet ze trzy, cztery godziny. Jak swinia w calosci to dwa dni. Ostatni 8h w dymie + 2h odpoczywal. Raptem mial 8-9lbs, do polowy swini mu bylo daleko ;-) 1 Cytuj
andyopole Napisano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2019 Teraz na loty przez Atlantyk zamowilem sobie "kosher food". Zawsze tak robie jesli nie zapomne. W tamta strone lecialem Lufthansa I bylo niezle ale ze tak powiem nic rewelacyjnego. Natomiast z Frankfurtu do Washingtonu lecialem United I tu porcja zarcia byla wiecej niz zacna oraz obfita. Sucharkow oraz ciasteczek nie dalem juz rady zjesc i wzilam sobie na lot z IDA do PDX gdzie daja tylko precelki chociaz lot niewiele krotszy. Najlepsze bylo jak Arab siedzacy po drugiej stronie isle I rzad z tylu zaczal na mnie lypac groznym wzrokiem, sam wciskal "hallal". Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Września 2019 Zgłoś Napisano 27 Września 2019 20 minutes ago, MeganMarkle said: A co to jest ten brisket? Czesto piszesz jaka ta amerykanska kuchnia jest beznadziejna, a potem sie pytasz "co to jest ten brisket..." Cytuj
andyopole Napisano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2019 (edytowane) 25 minut temu, Xarthisius napisał: To ja na Midwest'cie w srodku sezonu, a Ty w Oregonie juz konczysz?! Ostatni 8h w dymie + 2h odpoczywal. Raptem mial 8-9lbs, do polowy swini mu bylo daleko ;-) Jakos ostatnio BBQ zeszlo z mojej preferencyjnej listy. Poza tym taki np. pellet jakos nie bardzo widze gdzie indziej poza piecem do ogrzewania, jakos te trociny trzeba skleic. Wiem, mozna zrobic bez dodatkow, nawet domowym sposobem ale przy produkcji przemyslowej napewno cos dodaja. Ja do wedzenia uzywam wylacznie drewna. Nawet wooden chips nie uzywam. Edytowane 27 Września 2019 przez andyopole Cytuj
Jackie Napisano 27 Września 2019 Zgłoś Napisano 27 Września 2019 27 minut temu, andyopole napisał: Teraz na loty przez Atlantyk zamowilem sobie "kosher food". Zawsze tak robie jesli nie zapomne. W tamta strone lecialem Lufthansa I bylo niezle ale ze tak powiem nic rewelacyjnego. Natomiast z Frankfurtu do Washingtonu lecialem United I tu porcja zarcia byla wiecej niz zacna oraz obfita. Sucharkow oraz ciasteczek nie dalem juz rady zjesc i wzilam sobie na lot z IDA do PDX gdzie daja tylko precelki chociaz lot niewiele krotszy. Znakomite koszerne jedzenie jest na każdej dłuższej trasie SWISS lecącej z Zurichu. Nie wiem kto jest dostawcą, ale jest naprawdę świetne! My jedliśmy tylko raz, ale rodzina często lata SWISS i też b. sobie chwali. Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Września 2019 Zgłoś Napisano 27 Września 2019 8 minutes ago, andyopole said: Jakos ostatnio BBQ zeszlo z mojej preferencyjnej listy. Poza tym taki np. pellet jakos nie bardzo widze gdzie indziej poza piecem do ogrzewania, jakos te trociny trzeba skleic. Wiem, mozna zrobic bez dodatkow, nawet domowym sposobem ale przy produkcji przemyslowej napewno cos dodaja. Ja do wedzenia uzywam wylacznie drewna. Nawet wooden chips nie uzywam. Jakiego swinstwa by nie dodawali, musi byc dobre, bo mieso wychodzi zacne Ale z tego co wiem, to drewno jest dosc plastyczne pod wysokim cisnieniem i przy wysokiej temperaturze. Samo sie klei. Cytuj
andyopole Napisano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2019 (edytowane) 12 minut temu, Jackie napisał: Znakomite koszerne jedzenie jest na każdej dłuższej trasie SWISS lecącej z Zurichu. Nie wiem kto jest dostawcą, ale jest naprawdę świetne! My jedliśmy tylko raz, ale rodzina często lata SWISS i też b. sobie chwali. Dostawca tego, ktore pochwalilem byla jakas belgijska firma (sprawdzilem). Az moja sasiadka z rzedu pytala skad ja to mam I jak sie zalatwia taka wyzerke. Oddalem jej ice cream bo i tak nie dalbym rady zjesc. Edytowane 27 Września 2019 przez andyopole Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.