sly6 Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 8 listopada to wybory tez do https://ballotpedia.org/United_States_Congress_elections,_2016
kzielu Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 Wiekszosc karty wyborczej to rozne pierdolowate lokalne pozycje w postaci county clerk of courts czy county auditor - oczywiscie sie rozni pomiedzy roznymi counties, ale wybor prezydenta i senatora / reprezentanta - jezeli akurat w danym stanie takowych sie wybiera - to zwykle maly procent tego na co sie glosuje. Zobacznie np. issue 60 w Cali ;-)
sly6 Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 sondaże a wyborcy sobie.. tak bylo w Polsce tak jest w USA. Floryda za Panem Trumpem.
haneczka019 Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Człowiek się budzi i od razu złe wiadomości... a tak na serio to myślałam, że jednak Clinton wygra.
rzecze1 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 No, cóz, wygląda na to, ze system jednak nie jest "rigged", niezliczone teorie spiskowe trzeba dziś z Facebooka skasowac, wymówek juz nie ma i teraz pozostaje tylko uczynic Amerykę znów wielką Republikanie na full power z Senatem i Izbą Reprezentantów, WOW.
oss Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Człowiek się budzi i od razu dobre wiadomości a na serio to jeszcze liczą głosy... na chwile obecną maja tylko izbę reprezentantów ale pewnie wezmą też senat i Trump preziem
rzecze1 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 11 minut temu, oss napisał: Człowiek się budzi i od razu dobre wiadomości Ehh, ja dopiero wybieram się spac. Po niewykorzystanej Brexitowej nocy w czerwcu, i pomimo sondazy i ostatnich prognoz, postanowiłem, ze nie przegapię takiej ewentualnej okazji. Jak to mówią na Forexie - "im gorzej tym lepiej" Pensylvania właśnie ogłoszona dla Trumpa, pozamiatane.
oss Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Mam nadzieję że jednak republikanie pójdą po rozum do głowy i zaczną ściągać ludzi z EU do siebie a nie resztę świata. Wiadomo że demokraci podobnie jak lewicujące ugrupowania w EU tworzą sobie tzw elektorat zastępczy który będzie ich żelaznym elektoratem na lata. Gdyby demokraci w stanach zalegalizowali te 16mln nielegalnych imigrantów to w sumie republikanie byliby skończeni.
sly6 Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Republikanie biorą wszystko http://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-w-usa-2016/fakt/news-republikanie-biora-wszystko-zachowali-wiekszosc-w-izbach-kon,nId,2303430
jkb Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 W koncu z glowy! Juz nie moglem sie doczekac konca wyborow! Jeszcze kilka dni beda gadac o wynikach, troche sobie wyborcy Hillary poplacza, i tyle! Spokoj na jakies dwa lata
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.