sly6 Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 iq swoją drogą a emocje swoja. a tutaj mądrego już nie ma.
zielonywkarty Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 :)) spoko chlopaki.juz wysmiali ? zywcem pogrzebali ?? iq ja rozumiem lemingi itd. slowa klucze. Sanders o aborcji a tez go chcieli firmowac. plod nie ma praw. Plannet parenthood i late term abortion ale nie chce mi sie tego zglebiac ogolnie kobiety powinna decydowac o swoim ciele ale bez przesady 5-8 miesieczny plod jest w stanie przetrwac wyciagniety z ciala matki ale to nawet nie jest brane pod uwage w tych pogladach. peace
kzielu Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Dnia 8/6/2016 o 20:01, NewBetterBonio napisał: Nie spodziewajcie się dramatycznych zmian, już o to zadbają elity i ich lobbyści którzy od dziesięcioleci pracują nad odpowiednimi zapisami prawnymi, co by korporacjom i innym multimilionerom krzywdy nie zrobić. Ile zrobił Obama oprócz medicare, a jakie były oczekiwania. Jak zarząd GOP się nie dogada z Trump'em to wycofają poparcie dla jego kandydatury, lepsza będzie Hillary dla republikańskich bogaczy niż nieprzewidywalny Trump. Dokladnie tak przewiduje - czytajac zamierzenia Trumpa niektore z nich sa mowiac wprost - zajebiste. Szczegolnie te zwiazane z czyszczeniem kongresu, np. ograniczenie liczby kadencji. Ciekawe jak to mu pojdzie jako ze McConnell z sasiedniego Ky siedzi juz tam jakies 150 lat i juz zaciera rece zeby wywalic w cholere wszystkie regulacje dotyczace srodowiska "bo gornicy z Kentucky" (zywcem sytuacja wzieta w Polski) - moim zdaniem jego lista rzeczy do zrobienia zacznie sie niepostrzezenie zmniejszac / zmieniac (juz zaczela)... Taki to anti-establishmentowy kandydat z niego Z glupek Kukiz jakies bzdury wypisuje...
kzielu Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Godzinę temu, zielonywkarty napisał: Plannet parenthood i late term abortion ale nie chce mi sie tego zglebiac ogolnie kobiety powinna decydowac o swoim ciele ale bez przesady 5-8 miesieczny plod jest w stanie przetrwac wyciagniety z ciala matki ale to nawet nie jest brane pod uwage w tych pogladach. peace Poczytaj dokladnie w jakis przypadkach sie tego dokonuje. Zagrozenia zycia matki ogolnie rzecz biorac lub plodu ktory nie przezyje. Peace, ale sprawdz o co chodzi zamiast bezkrytycznie przyjmowac to co ktorakolwiek ze stron powiedziala na debacie jako prawde, bo ~90% rzeczy ktore tam powiedziana nia nie jest. Ogolnie to wszystkiego co bylo wyglaszane w jakiekolwiek kampanii wyborczej trzeba podejsc z odrobina krytycyzmu... (a przy okazji to przeciwnicy aborcji to adopcji uposledzonych dzieci jakos sie niespecjalnie garna).
zielonywkarty Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 22 minuty temu, kzielu napisał: Poczytaj dokladnie w jakis przypadkach sie tego dokonuje. Zagrozenia zycia matki ogolnie rzecz biorac lub plodu ktory nie przezyje. Peace, ale sprawdz o co chodzi zamiast bezkrytycznie przyjmowac to co ktorakolwiek ze stron powiedziala na debacie jako prawde, bo ~90% rzeczy ktore tam powiedziana nia nie jest. Ogolnie to wszystkiego co bylo wyglaszane w jakiekolwiek kampanii wyborczej trzeba podejsc z odrobina krytycyzmu... (a przy okazji to przeciwnicy aborcji to adopcji uposledzonych dzieci jakos sie niespecjalnie garna). Zupelnie mnie nie rozumiesz i przeczytaj o tej "fundacji" ktora jest tak naprawde klinka aborcji; Sanders opowiedzial sie za aborcja bez restrykcji i tez go ta frakcja by wspierala wiec kogo Ty chcesz na sztuczny miod nabrac ? Co do dzieci uposledzonych to jestesmy w stanie to wykryc duzo wczesniej. Dla mnie to jest zwykla furtka co zrobila dla elektoratu ale razi to ze nie potrafila wyznaczyc granicy. Jezeli ciaza jest zagrozeniem dla matki i jest to 5-7-8 miesiac to nie stosusje sie od razu aborcji tylko bierze pod uwage wyciagniecie malucha itd. A o tym nawet nie wspomnianla co poprostu razi i daje do myslenia. W filozofii jest takie cos jak rownia pochyla i chyba troche ta frakcja w tym poplynela. Co do obietnic to jasne nikt chyba nie sadzi i nie glosowal na Trumpa bo wybuduje mur.
zielonywkarty Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 38 minut temu, jkb napisał: Plod nie ma praw - i slusznie. No i wlasnie o tym mowie. Z jednej strony nie da sie do tego przyczepic a zdrugiej istnieje ryzyko ze bedziemy abortowali 9 miesieczne plody w mysl tej zasady bo ktos znalazl furtke. Sorry ale to nie moj swiat. Ale jestem facetem moge sie w tym temacie tylko wypowiedziec a babki niech se decyduja co chca.
Jackie Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 26 minut temu, zielonywkarty napisał: Zupelnie mnie nie rozumiesz i przeczytaj o tej "fundacji" ktora jest tak naprawde klinka aborcji; O jakiej fundacji/klinice piszesz?
SuperTraveller Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 5 godzin temu, zielonywkarty napisał: Czy Trump wzbudza negatywne emocje mozna sie przekonac po sondazach na dlugo dlugo przed kampania. Raczej przekonowalym do siebie niz odstraszal a taka analiza jak Twoja jest malo warta. Czyli Twoim zdaniem nie wzbudza negatywnych emocji? A ci wszyscy ludzie którzy protestują na ulicach zwyczajnie wstali lewą nogą?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.