Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, ilon napisał:

Dopisz jeszcze mnie do tej listy i juz masz dwie osoby. 

Ja w 2016 roku mialem5 tygodni urlopu czyli około 25 dni roboczych + jak zawsze, wolne od Wigilii do Nowego Roku, też płatne.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dlaczego polonia w usa jedzie tak po sobie czyzby to byly stare wyssane z mlekiem matki powiedzonka w stylu jak to slyszalem w lodzi o poznaniakach ze to tzw pyry... itd itp?

Osobiscie odcinam sie od takich stwierdzen, bo niby w czym jedni sa lepsi od drugich, przeciez po obu stronach barykady sa madrzejsi i mniej madrzy... ale zeby zaraz uogolniac tak na ogol...

Napisano
3 godziny temu, Dublin napisał:

Dlaczego polonia w usa jedzie tak po sobie czyzby to byly stare wyssane z mlekiem matki powiedzonka w stylu jak to slyszalem w lodzi o poznaniakach ze to tzw pyry... itd itp?

Osobiscie odcinam sie od takich stwierdzen, bo niby w czym jedni sa lepsi od drugich, przeciez po obu stronach barykady sa madrzejsi i mniej madrzy... ale zeby zaraz uogolniac tak na ogol...

Pierdoly i schematy, nie rób problemu z czegoś czego nie ma...

Napisano
1 minutę temu, andyopole napisał:

Pierdoly i schematy, nie rób problemu z czegoś czego nie ma...

Ja nie robie problemu i nic nie wymyslam tylko pytam bo...

17 godzin temu, karol0219 napisał:
  Dnia 18.04.2017 o 23:21, ilya_ napisał:

Rzeszow, Lomza, Portoryki to zakala Ameryki.

Łomżyniacy naprawdę mają tak złą opinię za oceanem? Czym jest to spowodowane? :ph34r:

i

11 godzin temu, Adam80 napisał:

Nigdy o nich niczego złego nie słyszałem , jak więcej ,,bratałem się " z Polonią to były negatywne opinie na temat ludzi z Podkarpacia .Za to Podlasie bardzo chwalili. Także jak widać co ludzie to inna opinia nie należy się do tego jakoś zbytnio przywiązywać.

stad moje pytanie:

3 godziny temu, Dublin napisał:

w gwoli scislosci... zeby nie bylo ze rozpoczynam nowa gownoburze, staram sie poprostu dowiedziec dlaczego polonia poloni wilkiem....?

Napisano

Ja z innej beczki. Jako, że wyniki się zbliżają, zastanawiam się, czy w tym roku ktoś z forumowych bywalców zostanie wylosowany. Zawsze jest tak, że wszyscy czekają, a później okazuje się, że nikt nie wygrał lub jednej w porywach do dwóch osób się poszczęściło. I oczywiście zacznie się masowa rejestracja osób którym się udało a które na forum zarejestrowane nie były przed ogłoszeniem wyników. 

Tak czy siak powodzenia wszystkim :D

Napisano

Tylko jaka jest definicja forumowego bywalca? :lol: Bo ja np. czytam to forum kilka lat, a zarejestrowałem się dopiero w październiku ubiegłego roku :)

Napisano

Bo ktoś ułożył wierszyk z rymowanka? Stereotypy, miałem przyjemność pracować z kilkoma czarnoskórymi, pomimo tego, wciąż wierzę że gdzieś w Ameryce są mądrzy i pracowici Murzyni.

Gdybym na podstawie moich leniwych kolegów z pracy kształtował sobie opinię o Murzynach byłbym już nadprezydentem KKK.

Np bardzo lubię Latynosow. Pracowici, z dużym poczuciem humoru. Jak pracują to pracuja, gdy jest czas zabawy tylko im pozazdrościć luzu i inicjatywy. 

Napisano

Wierszyk to sie dzieci uczy a podwalina do jego powstania jednak byla jakas zawisc... i to jest clue calego problem, pytalem wiec czemu czesc polonii ma takie zdanie o innej czesci polonii... 

Wyglada to tak jedni pisza ze przedtawiciele jednego regionu nie lubia innych, natomiast ty piszesz o wierszyku rozumiem ze mam to odebrac ze problem nie istnieje?

Wiec czemu takie przyklady ktos jednak wymienia, zwykla zawisc, buractwo, brak checi asymilacji, a moze polskie getta kregowo-kulturowe wsrod starszej poloni jednak dobrze funkcjonuja w ich mentalnosci? Bo cos kiedy ktos i tak sie przyjelo? Pytanie tylko czemu nadal oni zyja w mentalnym PRLu skoro emigrowali wieki temu?

Pytam bo jestem ciekaw opini ludzi ktorzy mieszkajac w usa i nie tylko maja wlasne zdanie w tej kwestii, bo przeciez zetkneli sie zapewnie z przejawami takiej bezsesownej wg naszego mniemania zawisci a moze jednak sprawa ma glebsze dno i warta jest wyjasnienia. Moje zdanie nie ma tu znaczenia interesuje mnie opinia czemu jednak takie stwierdzenia padaja i czy sa podstawne czy bezpodstawne?

W stanach goral, warszawiak poznaniak czy slazak czy inny przestaje nosic pietno rejonu swojego pochodzenia bo z perspektywy amerykanina jest tylko imigrantem na dorobku. I wg mnie swoje zale powinien puscic w niepamiec a nie wysmiewac rodaka jadacego na tym samym wozku. Stan posiadania nie powienien miec tu znaczenia bo idac ta droga zarobiony mialby prawo kpic z innych dlatego tylko ze akurat jemu sie lepiej powodzi...

Napisano

Alez ja nie pije do ciebie andyopole...

Jedynie jestem ciekaw opini innych osob ktore takie zachowanie zaobserwowaly i skoro pisza o tym to widzialy w tym problem i jakos sobie pewnie takie zachowanie tlumaczyly, a skoro mialy caly obraz tej konkretnej sytuacji, to moga ze swojego punktu widzenia okreslic, ze ta jednostka twierdzaca to, byla uprzedzona prawdopodobnie z takiego lub innego powodu.

Nie szukam potwierdzenia  zalozenia, ze wszyscy tacy sa bez wyjatku. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...