andyopole Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 39 minut temu, katlia napisał: Sklamalam... na Amazon maja czekolade z liqierem i tequila https://www.amazon.com/s?k=tequila+chocolate+liquor+bottles&crid=3N2SIO6QTQN94&sprefix=tequila+chocolate+liquor+bottles%2Caps%2C137&ref=nb_sb_noss Dzięki, przyjrzę się w domu tym frykasom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 5 hours ago, katlia said: Z tych wiekszych firm, Ghiradelli's (ktora notabene jest szanowana w Europie i dosyc droga.) Almond Roca, mam znajomych ktorzy zawsze prosza zebym im przywiazla z USA. Chocolove to swietna firma ktora odkrylam w Californi, potem zdziwialm sie ze jest produkowana w Colorado- raspberries in dark chocolate to moj ulubiony smak; kiedys mieli super smak ze skorka pomaranczowa, ostatnio nie widzialam, ale maja za to ginger. Dove jest dobra, baaardzo gladka, wrecz rozplywa sie w ustach. Sees Candy uwazam ze maja dobre wybory. Sa inne, bardziej regionalne bo czekolada jest troche jak kawa, herbata i pieczywo gdzie duzo malych firm produkuje wysokiej jakosci czekolade na mala skale. Kiedys dla Jackie( i meza) z forum wyslalam lokalne slodycze i almond toffee z firmy Enstrom, i byli tak zachwyceni ze zaczeli regularnie zamawiac. Jest duzo fantastycznej czekolady ktora mozna zamowic online albo bezposrednio od firmy. Dla smakoszow polecam firme Compartes w Los Angeles i Danville Chocolates w Bay Area (Danville Chocolates nie wysyla w lecie) Christopher Elbow (bardzo eleganckie) i Vosgues (truffles to die for.) Wow, będę musiała kosztować! Poza Ghiradelli nie jadłam żadnych z wymienionych. Dzięki za rekomendacje @kzielu u mnie wedel to taki smak dzieciństwa - zawsze babcia kupowała i mam sentyment swoją droga nie wiem czy ktoś z was pił - maja taki likier kawowymi-czekoladowy chyba z Chopinem - jak macie okazje to do kawki bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 2 hours ago, ilon said: maja taki likier kawowymi-czekoladowy chyba z Chopinem - jak macie okazje to do kawki bardzo dobry Oooooh... lubie takie rzeczy... poszukam w necie, thanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi