pepeaz Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=PE3s8AfCVcs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Nadmienię że 99.9% tych protestujących nie zna ustawy przeciw której demonstruja, a co lepsze to nawet posłowie jej do końca nie znają. Ba nawet posłowie nie znają poprawek które zgłasza ich klub, wnioskujac o przerwę celem zapoznania się z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 13 godzin temu, Roelka napisał: Oj tak, władza nagrodziła samą siebie gromkimi brawami po każdej przegłosowanej ustawie. 5 godzin temu, cee napisał: Nadmienię że 99.9% tych protestujących nie zna ustawy przeciw której demonstruja, a co lepsze to nawet posłowie jej do końca nie znają. Ba nawet posłowie nie znają poprawek które zgłasza ich klub, wnioskujac o przerwę celem zapoznania się z nimi A ciekawe ilu popierających ustawę wie co popiera... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeaz Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Tak czy owak totalna opozycja robi dobra robote dla PISu. Poza donoszeniem, totalna krytyka i przemyslem pogardy nie ma nic do zaoferowania. Gdzie te wszystkie autorytety byly jak zlodziejska prywatyzacja, "czysciciele kamienic" wyrzucali ludzi na bruk, jak mafia sedziowsko-urzednicza niszczyla dobrza prosperujace firmy. Jakos nie bylo widac wtedy celebrytow, sedziow, politykow na ulicy protestujacych przeciwko lamaniu praw czlowieka, czy niszczeniu demokracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 3 godziny temu, SuperTraveller napisał: in temu, cee napisał: Proszę, nie cytuj ludzi, których mam na liście ignorowanej zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 20 godzin temu, SuperTraveller napisał: Co prawda to nie jest temat o Polsce ale muszę to gdzieś napisać - czy to ja zwariowałem czy to raczej świat oszalał? Nie mam pojęcia co się w tej chwili faktycznie dzieje w Polsce, nie wiem co o tym wszystkim myśleć.(...) Spróbuj podejsc do tego tak - jeśli obecne zmiany wprowdzałby kto inny, dla przykładu najbardziej nielubiana przez Ciebie partia, to czy takze byś te zmiany popierał? Jeśli jesteś "pisowcem", ale byłbyś okej gdyby to Tusk miał niczym nieograniczoną kontrolę nad Trybunałem Konstytucyjnym, Prezydentem, Rządem, Sądem Najwyzszym, mediami, itp, itd, władzę zdobytą nocą, wśród krzyków i kontrowersji, jeśli byłbyś z tym okej, to znaczy, ze taki autorytarny, "afrykański/latynoamerykański" model państwa preferujesz, i prosze bardzo, masz wtedy prawo z czystym sumieniem popierac takie działania. Kto wygra wybory, zmienia WSZYSTKO na swoją modłę, chocby był lewakiem i jednym pociągnięciem pióra miał wywłaszczyc Kościół a Ciebie zagonic do kołchozu (lub na warsztaty genderowe ). Tylko dlatego, ze jest chwilowo u władzy, Jesli zaś nie popierałbyś tego u Tuska, to i nie popieraj u Kaczyńskiego. Bez względu na to co o Tobie mówią. Ci, którym nie podobała się nocna zmiana 1992, byli przeciwko ACTA, wejściu ABW do redakcji Wprostu (?), ale oklaskują nocne zmiany dokonowane dziś, są hipokrytami, partyjnymi fanatykami lub kierują się emocjami. I choc działa to niestety w obie strony, to jednak strona PiS-u jest tu szczególnie giętka umsyłowo - no bo jakiz trzeba akorbacji umysłowych dokonac aby oddawac czesc "niezłomnym zołnierzom", nienawidzic porozumień z Magdalenki/Okrągłego Stołu, prezydenta Wałęsy, komunistów i agentów a jednocześnie i w tym samym czasie popierac tych którzy nie tylko niezłomni nie byli, ale grali w rezymowej telewizji, na komunistycznych uniwersytetach pisali doktoraty na temat wpływu marksizmu na prawo pracy, uczestniczyli w obradach Okrągłego Stołu, wystawili Wałęsę do wyborów i przez pewnien czas nawet kierowali jego Kancelarią Prezydencką, a dziś prokurator Stanu Wojennego jest twarzą ich zmian w Sądzie Najwyzszym?... (wszystko bracia Kaczyńscy jakby ktoś nie wiedział ) Nie wiem czy ktoś mi to potrafi wytłumaczyc? Liczy się Twoje zdanie na temat jak ma wyglądac ustrój państwa (bez względu na to kto nim rządzi!), reszta to jest otoczka, dosc zresztą obrzydliwa w dzisiejszych czasach (jak ktoś szuka obelg niech wejdzie na stronę Telewizji Republika czy strony innych "niepokornych mediów" i poczyta co "patrioci" pisali o swoim przeciez prezydencie Dudzie jeszcze kilka dni temu gdyz przez chwilę wydawało mu się, ze moze Kaczyńskiemu stawiac warunki...) Dosc dobrym przykładem partyjnego zacietrzewienia i krótkoterminowego myślenia jest tu niesteyt kolega Cee. Zamieńcie PiS na PO, i załoze się, ze jego poglądy ustrojowe zmienią się o 180 stopni... Co zresztą nie dziwi w czasach gdy dyskusję na podstawie wiedzy i historii zastąpiono memami na Facebooku i filmikami na Youtubie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Dnia 20/07/2017 o 00:57, katlia napisał: Jezeli znajdziesz sie kiedys w Colorado to zapraszam na wino - francuzkie, hiszpanskie, kalifornijskie, argentynskie lub z Chile - twoj wybor. Dzięki! Odwdzięczam się tym samym, zatem jak kiedyś zawędrujesz na ten koniec świata, dawaj znac! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 A zeby juz trochę poudawac, ze wątek jest ciągle "ON topic", to powiem, ze Departament Stanu wyraził zaniepokojenie działaniami polskiego rządu próbującymi podporządkowac sobie sądy. Ciekawe kto za to beknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 12 minut temu, rzecze1 napisał: Spróbuj podejsc do tego tak - jeśli obecne zmiany wprowdzałby kto inny, dla przykładu najbardziej nielubiana przez Ciebie partia, to czy takze byś te zmiany popierał? Jeśli jesteś "pisowcem", ale byłbyś okej gdyby to Tusk miał niczym nieograniczoną kontrolę nad Trybunałem Konstytucyjnym, Prezydentem, Rządem, Sądem Najwyzszym, mediami, itp, itd, władzę zdobytą nocą, wśród krzyków i kontrowersji, jeśli byłbyś z tym okej, to znaczy, ze taki autorytarny, "afrykański/latynoamerykański" model państwa preferujesz, i prosze bardzo, masz wtedy prawo z czystym sumieniem popierac takie działania. Kto wygra wybory, zmienia WSZYSTKO na swoją modłę, chocby był lewakiem i jednym pociągnięciem pióra miał wywłaszczyc Kościół a Ciebie zagonic do kołchozu (lub na warsztaty genderowe ). Tylko dlatego, ze jest chwilowo u władzy, Jesli zaś nie popierałbyś tego u Tuska, to i nie popieraj u Kaczyńskiego. Bez względu na to co o Tobie mówią. Doskonale ubrałeś w słowa moją opinię! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Wywołany do tablicy nieźle. Jak już na mnie wjechales to pozwolę sobie napomnkac że nie napisałem nigdzie że te, jak i okraglostolowe Magdalenka, popieram. Proszę cytat gdzie napisałem że popieram PiS. Nie głosowałem na nich i uważam polityków za największych hipokrytow. Jestem zwolennikiem opcji "WSZYSCY WON, JEDNYM RUCHEM RĘKI, JAK PIONKI Z SZACHOWNICY". Dziś mamy poklosie tego co nie zostało przeprowadzone na początku lat 90tych. Po za tym do czasu czytałem z wielką uwaga twoje posty i prawie wszystkie lajkowalem, ale od pewnego czasu chyba Szwecja ci nie służy. Jeśli taki jesteś dobry w historii i chwalisz zachód przy jednoczesnym szufladkowaniu polski z Afryka, to przeanalizuj czyje nazwisko wisi nad głównym wejściem do parlamentu europejskiego. Jakie idee i wytyczne realizuje unia Widzę że typowy dla was typ selekcji to: nie jesteś z nami? To jesteś z nimi. Typowe dla liberalnego myślenia jak i ignorowanie postów użytkowników którzy nie mówią jak ja. Przykładem kolega motorolnik. Nie będę go słuchał bo moja prawda jest najmojsza. Arogancja aż wylewa się z kołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi