rzecze1 Napisano 14 Września 2017 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 Okej, no to tutaj taka niestandardowa "promocja" z trochę innego klimatu, a właściwie z trzech innych klimatów!, ale moze kogoś zainteresuje Gdańsk - Amsterdam - Paryz - Moskwa - Irkuck - Moskwa - Paryz - Istanbuł - Paryz - Tel Aviv- Paryz - Amsterdam - Gdańsk w bizness klasie z KLM, Air France i Aeroflotem za 871 dolarów, jakieś 2949zł. Do wyszukiwania ITA Matrix, do kupna bookwithmatrix.com, dozwolone stopovery i szerokie pole manewru jesli chodzi o daty, choc Irkuck będzie chyba dostępny tylko do wiosny kiedy kończy się codeshare z Air France. Nie jest to typowa "error fare" bo jest dostępna juz od dłuzszego czasu i z wielu miast Europy, ale dla początkujących podrózników lubiących stabilnosc i tuzin zabezpieczeń raczej bym nie polecał... Generalnie konstrukcja taryfy pozwala na 500 róznych kombinacji pomiędzy wybranymi lotniskami w Europie (lub raczej tym co Flying Blue uznaje za Europę) i w praktyce oznacza wizyty w trzech wybranych miejscach tak długo jak transfery między tymi miejscami odbywają się przez Amsterdam/Paryz . Teoretycznie powyzszy przykład jest lotem powrotnym z Gdańska do Istanbułu, z 6 przesiadkami w jedną, i czterama w powrotną stronę... Jezeli ktoś wybierze taką lub podobną wycieczkę, to koniecznie musi zapisac się do Flying Blue lub innego skyteamowego programu, mile które uzbierają się w takiej podrózy będą juz pokazne i mogą zostac uzyte w przyszłości.
stars & stripes Napisano 6 Października 2017 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 Gdyby komuś rzuciła się w oczy jakaś promocja na przelot Wa-wa - Chicago (tam i z powrotem) w terminie ferii zimowych 13.01-27.01 to będę wdzieczny. 19 września skończyła się LOTowska. Przeglądam na ich stronie, Google Flight i Kayak ale na razie od 8,5k wzwyż
margherita_s Napisano 6 Października 2017 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 2 godziny temu, stars & stripes napisał: Gdyby komuś rzuciła się w oczy jakaś promocja na przelot Wa-wa - Chicago (tam i z powrotem) w terminie ferii zimowych 13.01-27.01 to będę wdzieczny. 19 września skończyła się LOTowska. Przeglądam na ich stronie, Google Flight i Kayak ale na razie od 8,5k wzwyż Że jak? 8,5k wzwyż? 2300 zł Lufą w obie strony, właśnie sprawdziłam.
rzecze1 Napisano 6 Października 2017 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 Godzinę temu, margherita_s napisał: Że jak? 8,5k wzwyż? 2300 zł Lufą w obie strony, właśnie sprawdziłam. Kolega chyba zaznaczyl w wyszukiwarce klase biznes... Lub promocji w takiej klasie szuka...
haneczka019 Napisano 6 Października 2017 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 11 minut temu, rzecze1 napisał: Kolega chyba zaznaczyl w wyszukiwarce klase biznes... Lub promocji w takiej klasie szuka... Albo ma rodzinę 4 osobową .
stars & stripes Napisano 7 Października 2017 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 @haneczka019 oczywiście masz rację przelot dla 4 osobowej rodziny (2+2) dzieci w przedziale 3-9
stars & stripes Napisano 27 Października 2017 Zgłoś Napisano 27 Października 2017 Promocyjne loty z Berlina do Los Angeles, Miami, Nowego Jorku i San Francisco od 1014 PLN. https://www.fly4free.pl/promocyjne-loty-do-los-angeles-miami-nowego-jorku-i-san-francisco-od-1014-pln-z-berlina/
rzecze1 Napisano 9 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 Nie tak dobra jak powyzsza, ale tez moze komus podpasowac. Jesli zgrac lowcosty po obu stronach to mozna odwiedzic miasto europejskie, kanadyjskie no i wybrane miejsce w USA za mniej niz 2000zl. Lub oczywiscie poleciec tylko do Kanady. Amsterdam/Bruksela/Rzym do Vancouver/Calgary od 1365zl. Kwiecien-Czerwiec i Sierpien-Pazdziernik 2018. Do wyszukiwania Skyscanner.net Przy przesiadkach w Kanadzie trzeba pamietac o tamtejszym eTA.
Kuba1986 Napisano 23 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 do 29 listopada aerlingus ma promocje na loty od 8 stycznia do 21 marca, 100e mniej na loty na west coast i 30 na east, np za lot z dublina do LA 09.03.2018-18.03.2018 (bezposredni) 357e w dwie strony w taryfie saver (bez bagazu).
ilon Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Szanowni forumowicze, szczegolnie Ci latajacy w miare dosc czesto na trasie USA - Polska. Planuje leciec pod koniec maja do Polski. W sumie mam mniej wiecej wybrane daty i srednio da sie je zmieniac na +/- dzien lub dwa. Jak myslicie z DC do Krakowa albo Katowic w miare sensownymi przesiadkami Lufthansa koszt mniej wiecej $950 jest OK czy raczej slabo? Jak lecialam na swieta to placilam ponad $1200, wiec ciezko mi porownac, bo bedzie to moj dopiero 2gi lot do Polski odkad tutaj jestem. Wiec nie wiem czy juz powoli brac sie do bookowania czy troche poczekac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.