katlia Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 37 minut temu, cee napisał: http://forum.usa.info.pl/index.php?/topic/27272-Loteria-wizowa,-perspektywy,-przyszłość-w-USA W połowie wątku pojawia się ten temat. Chyba o to chodziło [mention=2848]katlia[/mention] O to dokladnie... wpisy kozdii... dziekuje cee! Kiciamore poczytaj sobie... Twoje pytania i oczekiwania sa troche naiwne...chcesz miec nianie, doksztalcac sie (zdajesz sobie sprawe ile to kosztuje w USA?) i pracowac w branzy gdzie zarobki sa niskie a benefitow przewaznie zadnych bo wiekszosc grafikow pracuje na zlecenie, wiec nie ma ubezpieczenia medycznego, nie ma oszczednosci na emeryture, nie ma stalej wyplaty...
ilon Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 10 godzin temu, kiciamore napisał: Mimo, że jeszcze tam nie byliśmy, wiemy, że tam jest nasze spełnienie. Zdajemy sobie sprawę, "że to nie te same stany, nie zarobicie tu już kokosów" itd itp Tu chodzi o marzenie, podszlifowanie angielskiego i, jak możliwości językowe i finansowe pozwolą z nianią dla córeczki, skończenie w późniejszym czasie przeze mnie studiów związanych z grafiką komputerową. Tak jak juz Megan napisala. Skad wiecie, ze to wasze spelnienie jest akurat na Florydzie? Jezeli waszym marzeniem jest wyjazd na Floryde, to moze pojedzcie najpierw w celu turystycznym? Podszlifowac angielski to mozecie w wielu innych krajach, do ktorych emigracja moze byc znacznie latwiejsza niz do USA.
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 13 minut temu, ilon napisał: Tak jak juz Megan napisala. Skad wiecie, ze to wasze spelnienie jest akurat na Florydzie? Jezeli waszym marzeniem jest wyjazd na Floryde, to moze pojedzcie najpierw w celu turystycznym? Podszlifowac angielski to mozecie w wielu innych krajach, do ktorych emigracja moze byc znacznie latwiejsza niz do USA. Poproś przeciętnego Polaka o wyliczenie wszystkich stanów USA. Jednym tchem wyliczy California, Florydę, może Texas i Nowy York. O jakimś Wisconsin czy New Hampshire mało kto słyszał. Oregonu nie wspomnę. Co z tego że na Florydzie ciepło gdy duchota, komary wielkości aligatorow a aligator w każdym rowie.
ilon Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 44 minuty temu, andyopole napisał: Poproś przeciętnego Polaka o wyliczenie wszystkich stanów USA. Jednym tchem wyliczy California, Florydę, może Texas i Nowy York. O jakimś Wisconsin czy New Hampshire mało kto słyszał. Oregonu nie wspomnę. Jak ja jechalam pierwszy raz to moj adres korespondencyjny byl w DE. I dla mnie przecietnego Polaka bylo co to jest Delaware i jak to sie w ogole wymawia
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 8 minut temu, ilon napisał: Jak ja jechalam pierwszy raz to moj adres korespondencyjny byl w DE. I dla mnie przecietnego Polaka bylo co to jest Delaware i jak to sie w ogole wymawia No widzisz... Ale o Florydzie i Kalafiorni słyszałaś?
ilon Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Teraz, andyopole napisał: No widzisz... Ale o Florydzie i Kalafiorni słyszałaś? No pewno Andy. I jeszcze NY. Texas to tez wiedzialam. Ale czy na mapie bym umiala wskazac.. To nie wiem
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 3 minuty temu, ilon napisał: No pewno Andy. I jeszcze NY. Texas to tez wiedzialam. Ale czy na mapie bym umiala wskazac.. To nie wiem Nie martw się tym. Duży procent Amerykanów też tego nie potrafi.
Łukasz90 Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Godzinę temu, andyopole napisał: Poproś przeciętnego Polaka o wyliczenie wszystkich stanów USA. Jednym tchem wyliczy California, Florydę, może Texas i Nowy York. O jakimś Wisconsin czy New Hampshire mało kto słyszał. Oregonu nie wspomnę. Andyopole dzięki. Pierwszy raz po czyichś słowach wyszło ,ze jestem w czymś ponad przeciętny
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 43 minuty temu, Łukasz90 napisał: Andyopole dzięki. Pierwszy raz po czyichś słowach wyszło ,ze jestem w czymś ponad przeciętny Czyżbyś potrafił wskazać Luizjane na mapie blanc, bez napisow? Uczciwie się przyznaj, bez bicia.
Łukasz90 Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Nie aż tak dobrze chyba nie ma (choć nie jest to aż tak trudne jak teraz popatrzyłem) .Tak z czystej ciekawości sprawdziłem ile tak z głowy, naprędce (bez głębszego zastanawiania się) wypisze , wyszło 23 +przynajmniej 10 zapomniałem a znałem. Więc jestem lepszy niż przeciętny Polak A on Delaware to pierwszy raz usłyszałem na tym forum
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.