Miszczo1212 Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Ja za bardzo nie interesuje się tym tematem zniesienia wiz bo nnie to nie dotyczy z racj tego, ze mialem odmowe ale smieszy mnie jakas kampania LOTu chyba i kogos tam jeszcze, gdzie nawoluja do skladania wnioskow ale tez powinni edukowac, ze chodzi ttlko o wizy turystyczne bo jak sie czyta komentarze pod roznymi artykulami to wlosy deba staja i ludzie mysla, ze beda mogli wyjechac jak do Anglii na zmywak. Nawet ostatnio wracalem LOTem z Anglii i po wyladowaniu wydali komunikat wlasnie nawolujacy do skladania wnioskow o wize a pani stewardesa odpowiedziala mi ttlko ze one to musza czytac i tyle
sly6 Napisano 6 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2019 6 godzin temu, Miszczo1212 napisał: Ja za bardzo nie interesuje się tym tematem zniesienia wiz bo nnie to nie dotyczy z racj tego, ze mialem odmowe ale smieszy mnie jakas kampania LOTu chyba i kogos tam jeszcze, gdzie nawoluja do skladania wnioskow ale tez powinni edukowac, ze chodzi ttlko o wizy turystyczne bo jak sie czyta komentarze pod roznymi artykulami to wlosy deba staja i ludzie mysla, ze beda mogli wyjechac jak do Anglii na zmywak. Nawet ostatnio wracalem LOTem z Anglii i po wyladowaniu wydali komunikat wlasnie nawolujacy do skladania wnioskow o wize a pani stewardesa odpowiedziala mi ttlko ze one to musza czytac i tyle Tak było gdy zniesli wizy turystyczne do Kanady, że nie którzy myśleli że będzie praca legalna, szybko to się skończyło gdy urzędnicy parę osób wrócili z granicy i było że nie tak łatwo jest wjechać do Kanady w ruchu bez wizowym
cee Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 Odgrzejemy schaba? https://superbiz.se.pl/wiadomosci/amerykanie-nie-zniesli-polakom-wiz-teraz-sami-beda-ich-potrzebowac-w-drodze-do-polski-aa-XPKH-uGz5-qhWS.html
andyopole Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 To odpowiednik Esty. Dotyczyć będzie wszystkich spoza UE.
margherita_s Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 34 minuty temu, andyopole napisał: To odpowiednik Esty. Dotyczyć będzie wszystkich spoza UE. Dokladnie tak. Chociaż ogromna czesc spoleczenstwa jest przekonana, że to są wizy, i Amerykanie, tak jak Polacy, będą musieli isć na rozmowę do polskiej ambasady. Wielu z nich jest oburzona tym, że kosztowac to będzie tylko 7 euro, a nie 160 USD.
andyopole Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 3 godziny temu, margherita_s napisał: Dokladnie tak. Chociaż ogromna czesc spoleczenstwa jest przekonana, że to są wizy, i Amerykanie, tak jak Polacy, będą musieli isć na rozmowę do polskiej ambasady. Wielu z nich jest oburzona tym, że kosztowac to będzie tylko 7 euro, a nie 160 USD. To nie sa wizy do Polski tylko do strefy Schengen. Do ambasady ktoregokolwiek kraju UE a wlasciwie strefy Schengen (nie wiem jak to bedzie rozwiazane) pojda tylko Ci, ktorzy dostana odmowe online.
katlia Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 3 godziny temu, margherita_s napisał: ogromna czesc spoleczenstwa jest przekonana, że to są wizy, i Amerykanie, tak jak Polacy, będą musieli isć na rozmowę do polskiej ambasady. Wielu z nich jest oburzona tym, że kosztowac to będzie tylko 7 euro, a nie 160 USD. Ogromna czesc spoleczenstwa ma najrozniejsze przedziwne przekonania. I nikt/nic na to nie pomoze, wlacznie z faktami.
margherita_s Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 1 godzinę temu, andyopole napisał: To nie sa wizy do Polski tylko do strefy Schengen. Do ambasady ktoregokolwiek kraju UE a wlasciwie strefy Schengen (nie wiem jak to bedzie rozwiazane) pojda tylko Ci, ktorzy dostana odmowe online. Mnie nie musisz tego tłumaczyć, ja to wszystko wiem...
andyopole Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 9 minut temu, margherita_s napisał: Mnie nie musisz tego tłumaczyć, ja to wszystko wiem... To nie Tobie tlumacze. Pamietaj ze te nasze pisaniny czyta czasem jakis "suweren". Moze chociaz jeden sie dowie i na osiedlu kolesiom przetlumaczy.
cee Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 Ja czytam i czytam i tak się zastanawiam że opisujecie to co dokładnie jest napisane w tym artykule Zero wiary w nasz "Suweren"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.