mcpear Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2019 40 minutes ago, rzecze1 said: Mnie natomiast zastanowilo to, ze koles po tym jak po polnocy aplikuje o ESTA i ja dostaje, co akurat jest normalne, zabiera sie za kupno biletu do USA na ten sam dzien, bezposrednio!.... Kogo na to stac?... Teraz juz wiadomo - podatnikow. Zaplacili, obejrzeli, wsio happy... Naprawde zalosne. Nie wiem jak nisko telewizja publiczna moze jeszcze upasc? A przez przypadek w jego domu jak aplikował o ESTA zaraz po północy był kamerzysta z TVP co nagrał to (akurat przechodził tamtędy) :):) Ale wydaje mi się że plecaczek wrzucał w kabinie ekonomicznej (mogli mu przecież kupić biznes) - chcociaż jak siedział na fotelu to pokazali go z bardzo wąskiej perspektywy, więc kto wie
rzecze1 Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2019 39 minut temu, andyopole napisał: Pana stac, te Pania stac, i Panstwa stac tez! A kto bogatemu zabroni? Taki bilet "na jutro" do LAX RT kosztuje z szesc tysiecy ($$$). Chyba ze TVPiS ma discount w LOTcie. No tak czy inaczej, watek sie powoli konczy, ogólnie szczesliwie. Ale, skoro propaganda telewizyjna tak sie postanowila zabawic w Bareje, to i ja wszystkim nowym i przyszlym ESTOwcom przypomne na dobranoc cytat klasyka który mi przyszedl na mysl jak ogladalem ta "relacje" TVP : "Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt."
olmeca Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2019 Ja tam czekam czy równie szumnie będą trąbić jak Polskę z ESTA wyrzucą.
ilya_ Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2019 Godzinę temu, mcpear napisał: A przez przypadek w jego domu jak aplikował o ESTA zaraz po północy był kamerzysta z TVP co nagrał to (akurat przechodził tamtędy) :):) Ale wydaje mi się że plecaczek wrzucał w kabinie ekonomicznej (mogli mu przecież kupić biznes) - chcociaż jak siedział na fotelu to pokazali go z bardzo wąskiej perspektywy, więc kto wie on lecial lotem ? 11 listopada o ktorej byl lot do usa ? [bezposredni do LA] Gortat go na lotnisku w trakcie dnia wital...
mcpear Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Z tym witającym Gortatem to ściema. Bo pokazane jak poźnym wieczorem wychodzi przed terminal - widać że jest już po zachodzie słońca. Po czym w słoneczny dzień rozmawia z Gortatem na ulicy Wg TVP leciał Lotem. Odprawiał się przy stanowisku LOTu i wg mnie kabina w urywku pokazana była LOTu. Wg flightradar24 LO23 wylądował w LAX o 7:35PM (https://www.flightradar24.com/data/flights/lo23#22ce75e8)
ilya_ Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 KOLEJNY PRZECIEK: Pierwszy Polak w USA bez wizy jest juz w rezerwatach Florydy:
quarterback87 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 13 godzin temu, ilya_ napisał: KOLEJNY PRZECIEK: Pierwszy Polak w USA bez wizy jest juz w rezerwatach Florydy: Jak usłyszałem "szwagier" to pomyślałem że to Andy zabrał swojego na wycieczkę.
mcpear Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Okazuje się, że pierwszy Polak na ESTA złamał amerykańskie prawo imigracyjne Dziennikarz / reporter jadący do USA kręcić reportaż nie może tego czynić na wizie B1/B2 ani na ESTA. Ciekawe czy służby się tego dopatrzą i czy dostanie odpowiedniego bana. To dopiero byłaby akcja: pierwszy Polak na ESTA pierwszym zbanowanym
Dudus86 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 28 minut temu, mcpear napisał: Okazuje się, że pierwszy Polak na ESTA złamał amerykańskie prawo imigracyjne Dziennikarz / reporter jadący do USA kręcić reportaż nie może tego czynić na wizie B1/B2 ani na ESTA. Ciekawe czy służby się tego dopatrzą i czy dostanie odpowiedniego bana. To dopiero byłaby akcja: pierwszy Polak na ESTA pierwszym zbanowanym https://wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/612798,pierwszy-polak-bez-wizy-tvp-pis-ustawka.html Tu jest napisane, że wysłali go nie jako dziennikarza tylko osobę prywatną bo gdyby poleciał jako dziennikarz potrzebowałby Wizy.
andyopole Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Godzinę temu, quarterback87 napisał: Jak usłyszałem "szwagier" to pomyślałem że to Andy zabrał swojego na wycieczkę. Chyba jako pokarm dla tych jaszczurek…
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.