Skocz do zawartości

DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

DV-2019 WYLOSOWANY / NIE WYLOSOWANY   

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2019 ?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 minut temu, Piotrek811 napisał:

Hej 

Ja nie wyslalem jeszcze ds 260. Ciezko bo duzo podrozuje i nie pamietam wielu miejsc. Jak byscie wpisali prace dla tej samej firmy prze 5 lat przez 5 miesiecy w roku we Francji. Podzielic to na 5 razy porzednie prace i za kazdym razem ta sama firma ? 

A robiłeś to samo?  Możesz to podzielić 

• Odpowiedzi 1 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak robilem to samo. Spedzam 6 miesiecy we Francji zawsze w tym samym miejscu. Potem podrozuje. Czy dobrze rozumiem ze jak bylem w Azji przez 3 miesiace to nie wpisuje kazdego hotelu w ktorym mieszkalem ? Wpisuje w adres miesca ktorych uczylem sie pracowalem ?

Napisano
Godzinę temu, Tom34 napisał:

Witam, zostałem wylosowany! Szansę chyba sa małe 26XXX??  To chyba moje 5 podejście. 

Któż wie jak się potoczą biuletyny wizowe w tej edycji loterii? Zbieraj kasę na wyjazd, ale nie rzucaj roboty i nie sprzedawaj jeszcze dobytku.

Napisano
1 godzinę temu, mola napisał:

Któż wie jak się potoczą biuletyny wizowe w tej edycji loterii? Zbieraj kasę na wyjazd, ale nie rzucaj roboty i nie sprzedawaj jeszcze dobytku.

Ja mam o tyle dobrze,że mam tam rodziców. 

Napisano
23 godziny temu, scarab napisał:

Ja z kolei jeszcze nigdy nie byłem w US :) Jednym z głównych plusów emigracji do Stanów w stosunku do innych krajów jest wg mnie właśnie to co piszesz - kraj imigrantów, dlatego sądzę że łatwiej się tam zasymilować i stać takim samym obywatelem jak inni, a nie jest się całe życie Polakiem w Niemczech, Polakiem we Francji, Hiszpanii czy UK :) 

A tutaj oczywiście będziesz od razu Amerykaninem, z dziada pradziada...

Napisano
15 godzin temu, bonhartus napisał:

Colorado? Powodzenia... drogo .. jeszcze raz drogo ale zimy super;)

Ogolnie stan turystyczny.. zimą ;) ,pracy jak na lekarstwo chyba ze ciagnie was rolnictwo.. srednio jestem tam przynajmniej 2 x w miesiacu(przyjemnosci jazdy truckiem) spedzam ze 3 dni i wracam do chicago...

Jezeli szukacie tam dobrze platnej pracy  jak napisala katlia .. bedzie ciezko ,przynajmniej na poczatku. Zachodnie lub wschodnie wybrzeze jest pod tym wzgledem o wiele lepsze. Nie zapomne dodac chicago... pracy tu jest tez duzo ale to zalezy jaki was zawod interesuje;l Ja zawsze lubilem jezdzic wiec trucki zostaly moim drugim domem , wiec tulam sie po tej ameryce a i wynagodzenia za jazde skoczyly do gory odkad weszly te nieszczesne elogi ;p

Pozdrawiam

Witam

Czy orientujesz się może w cenach praw jazdy. Jeśli dostanę zielona kartę, to chciałbym na początku zrobić amerykańskie prawo jazdy na: A, B i C. Czy wiesz jakie są koszta, czy trudno zdać ??? Jak to się ma do poszczególnych stanów. W Polsce ma prawko na A, B,T. Z motocyklem i autem chyba niepowinienem mieć większych problemów, ale na ciężarówkę chciałbym zrobić. Taki mam plan na początek. Czy tu również trzeba przechodzić tak mozolne kursy jak w Polsce ???

Napisano
35 minut temu, andyopole napisał:

A tutaj oczywiście będziesz od razu Amerykaninem, z dziada pradziada...

Trzeba jeszcze dodac, ze obecnie panuje taka mala niechec do imigrantow. :p

Napisano

Witam

Mam pytanie. Wylosowano mnie i wysłałem wniosek DS 260. Czy oni coś wysyłają na główny adres, który się podaje, czy tylko kontaktują się w razie trzego emailem lub telefonicznie. Pytam, ponieważ muszę się wyprowadzić spod tego adresu i niechciałbym aby przychodziła tam jakaś korespondencja tym bardziej, że taka ważna.

Drugie pytanie: We wniosku trzeba było podać wszystkie prace jakie się wykonywało. Ja wpisałem tylko tą z Polski (prawie 10 lat). Nie wspominałem nic o wyjazdach studenckich na krótkie terminy. Czy te również miały być wspomniane. Nigdy nie przekroczyły one 6 miesięcy abym musiał załatwiać zaświadczenie o niekaralności. Były to wyjazdy najczęsciej na wakacje.

Najwyżej...raz kozie śmierć

Proszę o info

pzdr

Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...