MeganMarkle Napisano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2018 59 minutes ago, andyopole said: Ładnie. Wcześnie rano? 7am sharp! :p
jkb Napisano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2018 No i sadzac po zdjeciu to gdzies zaraz przy pierach I dojazd masz bezproblemowy? Tego to ja moge pozazdroscic!
sly6 Napisano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Jest artykuł o bezdomnych w Berlinie http://www.gazetagazeta.com/2018/08/tysiace-bezdomnych-polakow-na-ulicach-berlina/
andyopole Napisano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 To taka namiastka. Jak ktoś dostanie odmowę wizy do USA to sobie może podjechać do Berlina i popatrzeć? Z Lublyna to prawie tak samo wielka wyprawa jak za ocean...
ilya_ Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Dnia 9.08.2018 o 21:45, jkb napisał: Bylem w SF przez kilka dni w 2011 i osobiscie sie jednak chyba sie nie przekonam. Brud, syf i smrod, jak to w miastach tutaj niestety... Powodzenia @MeganMarkle! amerykanskie wichury sa piekne. mi bardzo podobalo sie chicagowskie downtown...[ w porownaniu do nowojorskiego manhattanu ]
mola Napisano 2 Października 2018 Zgłoś Napisano 2 Października 2018 Dnia 30.07.2018 o 12:51, MeganMarkle napisał: Ale chwila moment... od uzależnienia od przeciwbólowych prochów do ćpania heroiny jeszcze daleka droga - wg mnie to nie tłumaczy tej liczby narkomanów ze strzykawkami. To tłumaczy bardziej tabuny regularnych ukrytych narkomanów którzy prowadzą pozornie normalne życie a na codzień łykają garściami Vicodin albo inne dragi „na ból”... ale heroina? To juz jest totalny hardcore :-/ Wracam do tematu, bo właśnie nabyłam i zaczęłam czytać książkę Sama Quinonesa " Dreamland: The True Tale of America's Opiate Epidemic". Właśnie niedawno wyszło polskie wydanie (jest polski ebook na stronach Wyd. Czarne, polski tytuł to Dreamland po prostu). Przeczytałam spory kawałek i jak ktoś jest zainteresowany tematem to polecam.
ilya_ Napisano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2018 6 minut temu, mola napisał: Wracam do tematu, bo właśnie nabyłam i zaczęłam czytać książkę Sama Quinonesa " Dreamland: The True Tale of America's Opiate Epidemic". Właśnie niedawno wyszło polskie wydanie (jest polski ebook na stronach Wyd. Czarne, polski tytuł to Dreamland po prostu). Przeczytałam spory kawałek i jak ktoś jest zainteresowany tematem to polecam. dzieki, zamowilem i bede czytac !
Paulina_89 Napisano 2 Października 2018 Zgłoś Napisano 2 Października 2018 45 minut temu, mola napisał: Wracam do tematu, bo właśnie nabyłam i zaczęłam czytać książkę Sama Quinonesa " Dreamland: The True Tale of America's Opiate Epidemic". Właśnie niedawno wyszło polskie wydanie (jest polski ebook na stronach Wyd. Czarne, polski tytuł to Dreamland po prostu). Przeczytałam spory kawałek i jak ktoś jest zainteresowany tematem to polecam. Fascynujacy temat i rozumiem ta cala epidemie, bo mi tez po wszystkich operacjach (nawet usunieciu zebow madrosci) wciskali opiaty... Pamietam, ze bez nich lezalam plackiem na lozku i z bolu nie moglam sie ruszyc po jednej z operacji. Po wzieciu jednej malej tabletunii nie tylko odchodzil bol ale dostawalam takiej energii, ze moglam bez pomocy wziac prysznic i zrobic sobie jedzenie. Przy okazji humor sie znacznie poprawial. Ogolnie mialam wyje.... na wszystko. czy dziwi mnie, ze ludzie sie od tego uzalezniaja? Absolutnie nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.