Skocz do zawartości

Loteria wizowa DV 2020

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 lut 2019
"- Jestem gotowa do końca przyszłego roku zakończyć sprawę wiz – zadeklarowała Mosbacher. Ambasador USA dodała, że Polacy zasługują na to, by podróżować do Stanów Zjednoczonych bez wiz. - W zasadzie jest mi wstyd, że wciąż musicie się ubiegać o wizy do USA – dodała Georgette Mosbacher."
Taki żarcik tylko na zainicjowanie rozmowy bo termin losowania tuż tuż, a na forum cisza....
Jest wątek na ten temat na forum. Nie mieszaj wiz turystycznych z loterią, bo ktoś jeszcze naprawdę w to uwierzy

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, Radosny napisał:

8 lut 2019

"- Jestem gotowa do końca przyszłego roku zakończyć sprawę wiz – zadeklarowała Mosbacher. Ambasador USA dodała, że Polacy zasługują na to, by podróżować do Stanów Zjednoczonych bez wiz. - W zasadzie jest mi wstyd, że wciąż musicie się ubiegać o wizy do USA – dodała Georgette Mosbacher."

Taki żarcik tylko na zainicjowanie rozmowy bo termin losowania tuż tuż, a na forum cisza....

Wizy, o których mówi ambasador USA nie mają absolutnie nic wspólnego z loterią wiz imigracyjnych.

Napisano

Moze kolejny raz dopisze nam szczescie, ale tym razem bardziej niz te "czwarte" miejsce :) w DV2018 zbyt wysoki Casen Number i nie zalapalismy sie na wizyte w ambasadzie ;(

Napisano
Dnia ‎07‎.‎04‎.‎2019 o 16:38, Radosny napisał:

8 lut 2019

Przypomina sie Barack Obama, ktory tez mowil, ze wizy zostana zniesione przed koncem jego kadencji, a niedowiarki powiadaly: "eee… pewnie dopiero drugiej…" 

Napisano
Dnia 9.04.2019 o 13:46, Telesfor napisał:

Przypomina sie Barack Obama, ktory tez mowil, ze wizy zostana zniesione przed koncem jego kadencji, a niedowiarki powiadaly: "eee… pewnie dopiero drugiej…" 

A mnie rozbraja jak ludzie mysla ze jak zniosa wizy to beda mogli jechac jak do Angli pracowac...

Napisano

Te zniesienie wiz sie ciągnie odkąd pamiętam. Mi to bez roznicy. Pewnie Ci co chca wpasc na pare tygodni, na tym skorzystają, ale Ci co mysla o pracy, to im sie dopiero oczy otworza jak sie dowiedza o warunkach programu bezwizowego.

Napisano
Dnia 9.04.2019 o 06:46, Telesfor napisał:

A jak Obama stracil przewage Demokratow w Congresie po dwoch latach, to juz koniec tej bajki. Bo Republikanie sa hard core jezeli chodzi o takie sprawy - co sie absolutnie sprawdza dzisiaj. 

Napisano

Ostatnio czytałem, że zapowiada czystki w różnych instytucjach imigracyjnych, w tym zwolnienie dotychczasowego szefa USCIS i zastąpić go jakimś hardkorowcem. Nie pamiętam, czy DV jest pod kontrolą USCIS czy czegoś innego i czy to zwolnienie miało już miejsce, ale może się skończyć, że wraz z tym ruchem jednym cięciem zostaną zamknięte wszelkie przyszłe i aktualne loterie DV.

Napisano
53 minutes ago, motorolnik said:

Ostatnio czytałem, że zapowiada czystki w różnych instytucjach imigracyjnych, w tym zwolnienie dotychczasowego szefa USCIS i zastąpić go jakimś hardkorowcem. Nie pamiętam, czy DV jest pod kontrolą USCIS czy czegoś innego i czy to zwolnienie miało już miejsce, ale może się skończyć, że wraz z tym ruchem jednym cięciem zostaną zamknięte wszelkie przyszłe i aktualne loterie DV.

Mialo miejsce (zwolnienie), nie jest pod kontrola USCIS tylko DOS (loteria). Trump o cieciu DV to sobie moze conajwyzej pocwierkac...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...