mvgda Napisano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 14 godzin temu, cclaudia napisał: UPDATE: KCC odpisali że jest wszystko ok, dokumenty zatwierdzone i mamy czekać aż numer bedzie current (a jest na luty)... miałam ta sama sytuacje, mój nr był current w grudniu. Poczekajcie do 19 stycznia, jak zaproszenia nie będzie to piszcie znowu, najprawdopodniej ustawia was na początek marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 EU 21000 na marzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: EU 21000 na marzec Xarthius to trochę niepokojące. Czytam że inni dostawali numery wczesniej, my jestesmy current na luty (niski nr) i cisza. Powinnismy sie martwic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 9 minutes ago, cclaudia said: Xarthius to trochę niepokojące. Czytam że inni dostawali numery wczesniej, my jestesmy current na luty (niski nr) i cisza. Powinnismy sie martwic? Zaproszenia na marzec beda wysylane w przyszlym tygodniu. Dostalas juz mail, ze dokumenty sa w porzadku. Cierpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Dnia 17.01.2020 o 23:06, Xarthisius napisał: Zaproszenia na marzec beda wysylane w przyszlym tygodniu. Dostalas juz mail, ze dokumenty sa w porzadku. Cierpliwosci Ok, to w takim razie chyba winne jest moje niezrozumienie To że numer jest current oznacza, że rozmowa ma być w tym miesiącu kiedy nr jest current czy w tym miesiącu zaczyna się procesowanie i wysyłanie zaproszeń? Wiem że w poprzednich wątkach padało to pytanie ale nie mogłam znalezc odpowiedzi (albo nie umiem szukac ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 3 hours ago, cclaudia said: Ok, to w takim razie chyba winne jest moje niezrozumienie To że numer jest current oznacza, że rozmowa ma być w tym miesiącu kiedy nr jest current czy w tym miesiącu zaczyna się procesowanie i wysyłanie zaproszeń? Wiem że w poprzednich wątkach padało to pytanie ale nie mogłam znalezc odpowiedzi (albo nie umiem szukac ;)). W poprzednich latach tak bylo w wiekszosci przypadkow. Potem w polowie DV19 wprowadzili cyrk z wysylaniem dokumentow i od tego czasu nie moga sie wyrobic. Tak czy inaczej, jezeli numer jest ponizej cutoffu to znaczy, ze najwczesniej w danym miesiacu moze byc, a nie ze bedzie, rozpatrywany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Jezeli to: wejdzie w zycie, to bedzie mialo spory wplyw na DV2020 dla EU. Bialorus i Kirgistan to 2735 osob wylosowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxgts Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 dostałem przed chwilą maila z KCC DV mój numer jest current w marcu, i dostałem informację że wysłałem im niekompletne dokumenty... i tak się zastanawiam o co chodzi, bo jestem singlem więc leciał bym tam sam, wysłalem im skan paszportu, pełny akt urodzenia i zaświadczenie o niekaralności, wszytskie pliki nazwane zgodnie z przesłaną przez nich instrukcją, natomiast nie wykonywałem tłumaczeń tych dokuemntów a w treści mailaktórego mi przysłali jest taka informacja "All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate. " dostał ktoś z Was taką wiadomość? czy tłumaczyliście wysyłane dokumenty? o co może chodzić? Dziękuję za wszelkie rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 1 hour ago, mxgts said: dostałem przed chwilą maila z KCC DV mój numer jest current w marcu, i dostałem informację że wysłałem im niekompletne dokumenty... i tak się zastanawiam o co chodzi, bo jestem singlem więc leciał bym tam sam, wysłalem im skan paszportu, pełny akt urodzenia i zaświadczenie o niekaralności, wszytskie pliki nazwane zgodnie z przesłaną przez nich instrukcją, natomiast nie wykonywałem tłumaczeń tych dokuemntów a w treści mailaktórego mi przysłali jest taka informacja "All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate. " dostał ktoś z Was taką wiadomość? czy tłumaczyliście wysyłane dokumenty? o co może chodzić? Dziękuję za wszelkie rady W ktorym miejscu jest napisane ze Twoje dokumenty sa niekompletne? Bo nic takiego nie ma we wklejonym fragmencie... To jest standardowa formulka. Raczej dostales zaproszenie na rozmowe. @mxgts Mozesz przekleic calosc? @cclaudia a u Ciebie Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekKrk Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Witaj Xharthisius, Kiedy można się spodziewać update DC2020 CEAC Data na twojej stronie? Generalnie tamte informacje to świetna robota i nie mogę się doczekać zobaczyć jaki był postęp po 02/01/2020. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.