Xarthisius Napisano 23 Maja 2019 Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 14 minutes ago, cclaudia said: Hej Numer narzeczonego to EU00012XXX. Ślub bierzemy 29 czerwca ale w KCC powiedzieli że wysyłka DS-260 po tym terminie nic nie zmieni i że nie musimy się spieszyć. Natomiast do tego czasu wolałabym już większość spraw załatwić. 1. Czy jeżeli po ślubie dalej mam stare nazwisko w paszporcie (bo będę używała aktualnego do wniosku) to mogę go dodać do DS-260? 2. Mam swoją kartę szczepień, kilku mi brakuje. Wykonywać je teraz czy poczekać na wizytę lekarza? 3. Mój narzeczony urodził się w innym kraju (obywatelstwo ma tylko PL) i nie ma karty szczepień, ani żadnego ich potwierdzenia. Staramy się ściągnać jakiekolwiek dokumenty przez ambasadę. Czy wg Was bez karty szczepień w ogóle mamy szanse? Bede wdzieczna za pomoc 1. Tak 2. Poczekac. 3. Karta szczepien nie jest do niczego potrzebna. Dostanie 3-4 zastrzyki i tyle.
cclaudia Napisano 28 Maja 2019 Zgłoś Napisano 28 Maja 2019 Dnia 23.05.2019 o 13:51, Xarthisius napisał: 1. Tak 2. Poczekac. 3. Karta szczepien nie jest do niczego potrzebna. Dostanie 3-4 zastrzyki i tyle. Dziekuje! Mam jeszcze pytanie, rodzina ktora wygrała GC na loterii wiele lat temu powiedziała nam, że nie mamy szans na wyjazd bo mamy kilka rzeczy wzietych na raty + sprawę w Sądzie Pracy o niesłusznie wyliczone odsetki z ZUS (my pozwaliśmy ZUS, nie odwrotnie). Czy faktycznie jest tak, że „prześwietlą” nas pod tym kątem i będzie to problem?
sly6 Napisano 28 Maja 2019 Zgłoś Napisano 28 Maja 2019 51 minut temu, cclaudia napisał: Dziekuje! Mam jeszcze pytanie, rodzina ktora wygrała GC na loterii wiele lat temu powiedziała nam, że nie mamy szans na wyjazd bo mamy kilka rzeczy wzietych na raty + sprawę w Sądzie Pracy o niesłusznie wyliczone odsetki z ZUS (my pozwaliśmy ZUS, nie odwrotnie). Czy faktycznie jest tak, że „prześwietlą” nas pod tym kątem i będzie to problem? Zaświadczenie z krajowego rejestru karnego musisz mieć i to się liczy. Tam musicie być czyści. Kredyty też nie przeszkadzają aby wyjechać. Lepiej czytać strony Ambasady co jest brane pod uwagę.
Pawex1972 Napisano 29 Maja 2019 Zgłoś Napisano 29 Maja 2019 Dnia 28.05.2019 o 11:55, sly6 napisał: Zaświadczenie z krajowego rejestru karnego musisz mieć i to się liczy. Tam musicie być czyści. Kredyty też nie przeszkadzają aby wyjechać. Lepiej czytać strony Ambasady co jest brane pod uwagę. Zaświadczenie zaświadczeniem, a urząd imigracyjny i tak występuję do polskiej policji z zapytaniem do KSIP o całą historię obywatela. W KSIP wszystko tam jest , nawet pomimo zatarcia skazania. Tak słyszałem , nie wiem czy to prawda. Mam rację?? https://www.rp.pl/artykul/626214-Policja-sama-decyduje--ktore-informacje-zachowac.html
Xarthisius Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Mam nadzieje, ze wszystkie osoby ubiegajace sie o GC wrzucaja na fejsbunia tylko sliczne selfiki, bo od czwartku wieczor w DS-260 (I nieimigracyjnym DS-160) pytaja teraz o konta na portalach spolecznosciowych
MeganMarkle Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 50 minutes ago, Xarthisius said: Mam nadzieje, ze wszystkie osoby ubiegajace sie o GC wrzucaja na fejsbunia tylko sliczne selfiki, bo od czwartku wieczor w DS-260 (I nieimigracyjnym DS-160) pytaja teraz o konta na portalach spolecznosciowych Jak to pytają o konta? W sensie o co pytają?
Xarthisius Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 18 minutes ago, MeganMarkle said: Jak to pytają o konta? W sensie o co pytają? O nazwe Twojego konta na facebooku, instagramie itp. (social media identifiers)
pawelo1988 Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Mam pytanie o szkole. U mnie sytuacja dosc niestandardowa... W Polsce mam 6 lat podstawowki, 3 gimnazjum no i 2 liceum. Razem, 11 lat nauki w Polsce. Nie ukonczylem w Polsce liceum dlatego ze wyjechalem do UK. W UK konytuowalem nauke juz w collegu. Po dodatkowych 2ch latach nauki zdobylem Diploma of higher education z collegu, I po kolejnym roku bachelor of science z uni. Razem mam 14 lat nauki ale brak formalnego skonczenia liceum, czy A levels w UK. Czy bede miec przez to problemy zeby dostac zielona karte podczas interview? W ds-260 wygralem warszawe Bo widze ze mniej odmow Maja I odwiedze przy okazji Polske.
sly6 Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: O nazwe Twojego konta na facebooku, instagramie itp. (social media identifiers) Pisali o tym kiedyś że tak ma być.
sly6 Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Godzinę temu, pawelo1988 napisał: Mam pytanie o szkole. U mnie sytuacja dosc niestandardowa... W Polsce mam 6 lat podstawowki, 3 gimnazjum no i 2 liceum. Razem, 11 lat nauki w Polsce. Nie ukonczylem w Polsce liceum dlatego ze wyjechalem do UK. W UK konytuowalem nauke juz w collegu. Po dodatkowych 2ch latach nauki zdobylem Diploma of higher education z collegu, I po kolejnym roku bachelor of science z uni. Razem mam 14 lat nauki ale brak formalnego skonczenia liceum, czy A levels w UK. Czy bede miec przez to problemy zeby dostac zielona karte podczas interview? W ds-260 wygralem warszawe Bo widze ze mniej odmow Maja I odwiedze przy okazji Polske. Piszemy tylko jeden post oraz temat taki sam na forum. Moim zdaniem pisz do Ambasady lub dzwoń do działu wiz imigracyjnych. Pamiętaj o zaświadczenie o niekaralności z Polski oraz Anglii mieć na rozmowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.