Xarthisius Napisano 10 Marca 2021 Zgłoś Napisano 10 Marca 2021 1. Nie mozesz sprawdzic kiedy zostanie wyslana GC. Powiadomienie przychodzi (i tracking #) dopiero po wyslaniu. 2. Pieczatka + IV w paszporcie jest przez rok taka sama oficjalna rzecza jak plastikowa karta. Tak bedziesz mogla wjechac. 3. Do 6 miesiecy bez problemow.
mvgda Napisano 11 Marca 2021 Zgłoś Napisano 11 Marca 2021 14 godzin temu, marta246 napisał: @mvgdagdzie mogę sprawdzić kiedy zostanie wysłana moja GC? Czy ktoś może wie, czy jeśli wyjadę do Polski, a moja GC przyjdzie podczas mojej nieobecności pod adres który podałam przy przekroczeniu granicy, to czy będę mogła wjechać do USA na podstawie pieczątki którą dostałam w paszporcie? ( chciałabym uniknąć wysyłania GC do Polski pocztą przez moich znajomych, bo nie wiem czy jest to bezpieczne). Jak długo mogę być poza USA po wjechaniu na wizie imigracyjnej na stronie https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do wklejasz numer który otrzymałeś po zapłaceniu za GC. I tak na pieczątce można wjeżdżać do roku, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
Duba91 Napisano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2021 Podano mi informację, że wznowiono od 1 kwietnia rozmowy z dv2020, czy ktoś coś wie w tej sprawie?
Izuska Napisano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2021 28 minut temu, Duba91 napisał: Podano mi informację, że wznowiono od 1 kwietnia rozmowy z dv2020, czy ktoś coś wie w tej sprawie? Ruszyły rozmowy DV21. 2020 musi czekać na wyrok sądu (koniec kwietnia/maj).
Duba91 Napisano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2021 W dniu 13.04.2021 o 12:18, Izuska napisał: Ruszyły rozmowy DV21. 2020 musi czekać na wyrok sądu (koniec kwietnia/maj). a gdzie można poczytać o tym wyroku, ewentualnych skutkach?
Xarthisius Napisano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2021 Zeby mozna bylo poczytac o skutkach, to wyrok musi najpierw zapasc. Na razie nie wiadomo nawet kiedy to bedzie.
Duba91 Napisano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2021 44 minuty temu, Xarthisius napisał: Zeby mozna bylo poczytac o skutkach, to wyrok musi najpierw zapasc. Na razie nie wiadomo nawet kiedy to bedzie. ale ciężko znaleźć mi informacje nawet o tej sprawie jakiekolwiek, jaki sąd gdzie i co .
Xarthisius Napisano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2021 2 hours ago, Duba91 said: ale ciężko znaleźć mi informacje nawet o tej sprawie jakiekolwiek, jaki sąd gdzie i co . https://www.aila.org/infonet/frequently-asked-questions-about-gomez-v-trump I related resources po prawej.
Pawex1972 Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 Czekamy. Może wyrok będzie dla nas korzystny. A tym czasem już niedługo nowe losowanie w loterii. Robię ponowne podejście, nauczony zeszłorocznym przykładem, że nic nie jest pewne. Nawet w Ameryce.
Duba91 Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 8 godzin temu, Pawex1972 napisał: Czekamy. Może wyrok będzie dla nas korzystny. A tym czasem już niedługo nowe losowanie w loterii. Robię ponowne podejście, nauczony zeszłorocznym przykładem, że nic nie jest pewne. Nawet w Ameryce. A mi się wydawało że nie długi rusza sprawdzanie 2022, a zapisy na losowanie dopiero w październiku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.