Skocz do zawartości

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 957
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

U mnie wszystko dobrze. Mieszkam sobie w Chicago (chodz chce na Floryde za jakis czas), pracy pelno dla programistow to robie to samo co w UK czyli otworzylem swoja dzialalnosc I jestem kontraktorem.

Zielona karta przyszla 3 tyg temu. Background check do kontraktu w bankowosci trawal miesiac (tak wiec dla przyszlych imigrantow - przywiezcie duzo gotowki ze soba). Mnie, osobe bez dzieci ta przeprowadzka kosztowala $20k.

I tyle... zaczelo sie codzienne zycie. Tesknie troche za rodzina w UK I troche tez za UK, spedzilem tam 15 lat zycia. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
On 5/7/2021 at 9:03 PM, pawelo1988 said:

"Zielona karta przyszla 3 tyg temu."

Po jakim czasie od wjazdu otrzymałeś przesyłkę z GC? Powodzenia w nowym miejscu :-)

Napisano
On 7/5/2021 at 7:06 AM, szlu said:

Po jakim czasie od wjazdu otrzymałeś przesyłkę z GC? Powodzenia w nowym miejscu :-)

Przyszla 1.5 miesiaca po wjezdzie. W Cancun poznalem tez innych ludzi z loterii, oni wjechali pare dni wczesniej jak ja, ich karta przyszla po 3 miechach. Wiem chyba jak "niechcaco" to przyspieszylem. W chicago na lotnisku trwalo 5 minut max, myslalem ze tez pojde do pokoju itd, ale kiedy kazali mi isc ze wszystko gotowe, to niemili panowie z immigracji odmowili mi zmiany adresu, kazali dzwonic gdzies tam do uscis Zrobilem to online po ok miesiacu jak wynajalem mieszkanie, I po tygodniu byla karta. Wydaje mi sie ze to wszystko przyspieszylo.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ktoś jakieś newsy ? Bo widzę że kolejne "kancelarie" odpuszczają sprawę, nie wiele tam zostało walczących o to jeszcze :)

Napisano
2 hours ago, Duba91 said:

Ktoś jakieś newsy ? Bo widzę że kolejne "kancelarie" odpuszczają sprawę, nie wiele tam zostało walczących o to jeszcze :)

Nie wiem o czym mowisz w kontekscie odpuszczania. Jedyna sprawa w DV20, ktora ma znaczenie to Gomez/Aker. Rozprawa w sadzie (wszystko wskazuje na to, ze ostatnia) byla jakis tydzien temu. Czekamy na wyrok sedziego.

Napisano
41 minutes ago, pawelo1988 said:

Hej, jak ktos chce zobaczyc jak wyglada zycie po wylosowaniu w Chicago (programista, 15 lat w UK, troche tez w Australii), to wrocilem na yt:

Kiedys mialem kanal ale skasowalem, ale wrocilem bo chce troche ponagrywac z USA. Pozdrawiam!

https://www.youtube.com/watch?v=6vgYloUS-t8&list=PL3AbeTG7Ib3ATINF4cjg9a-PP40Z5B5lR

Otworzylem z ciekawosci i porazil mnie w oczy jakis gosc siedzacy w samych gaciach....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...