mvgda Napisano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2021 @marta246 i jak tam? wylecialas w koncu do us? @pawelo1988 jak tam, macie jakis update po prawie 2 miesiacach?
pawelo1988 Napisano 7 Maja 2021 Zgłoś Napisano 7 Maja 2021 U mnie wszystko dobrze. Mieszkam sobie w Chicago (chodz chce na Floryde za jakis czas), pracy pelno dla programistow to robie to samo co w UK czyli otworzylem swoja dzialalnosc I jestem kontraktorem. Zielona karta przyszla 3 tyg temu. Background check do kontraktu w bankowosci trawal miesiac (tak wiec dla przyszlych imigrantow - przywiezcie duzo gotowki ze soba). Mnie, osobe bez dzieci ta przeprowadzka kosztowala $20k. I tyle... zaczelo sie codzienne zycie. Tesknie troche za rodzina w UK I troche tez za UK, spedzilem tam 15 lat zycia.
szlu Napisano 5 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2021 On 5/7/2021 at 9:03 PM, pawelo1988 said: "Zielona karta przyszla 3 tyg temu." Po jakim czasie od wjazdu otrzymałeś przesyłkę z GC? Powodzenia w nowym miejscu :-)
pawelo1988 Napisano 13 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2021 On 7/5/2021 at 7:06 AM, szlu said: Po jakim czasie od wjazdu otrzymałeś przesyłkę z GC? Powodzenia w nowym miejscu :-) Przyszla 1.5 miesiaca po wjezdzie. W Cancun poznalem tez innych ludzi z loterii, oni wjechali pare dni wczesniej jak ja, ich karta przyszla po 3 miechach. Wiem chyba jak "niechcaco" to przyspieszylem. W chicago na lotnisku trwalo 5 minut max, myslalem ze tez pojde do pokoju itd, ale kiedy kazali mi isc ze wszystko gotowe, to niemili panowie z immigracji odmowili mi zmiany adresu, kazali dzwonic gdzies tam do uscis Zrobilem to online po ok miesiacu jak wynajalem mieszkanie, I po tygodniu byla karta. Wydaje mi sie ze to wszystko przyspieszylo.
Duba91 Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2021 Ktoś jakieś newsy ? Bo widzę że kolejne "kancelarie" odpuszczają sprawę, nie wiele tam zostało walczących o to jeszcze
Xarthisius Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2021 2 hours ago, Duba91 said: Ktoś jakieś newsy ? Bo widzę że kolejne "kancelarie" odpuszczają sprawę, nie wiele tam zostało walczących o to jeszcze Nie wiem o czym mowisz w kontekscie odpuszczania. Jedyna sprawa w DV20, ktora ma znaczenie to Gomez/Aker. Rozprawa w sadzie (wszystko wskazuje na to, ze ostatnia) byla jakis tydzien temu. Czekamy na wyrok sedziego.
pawelo1988 Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2021 Hej, jak ktos chce zobaczyc jak wyglada zycie po wylosowaniu w Chicago (programista, 15 lat w UK, troche tez w Australii), to wrocilem na yt: Kiedys mialem kanal ale skasowalem, ale wrocilem bo chce troche ponagrywac z USA. Pozdrawiam! https://www.youtube.com/watch?v=6vgYloUS-t8&list=PL3AbeTG7Ib3ATINF4cjg9a-PP40Z5B5lR
kzielu Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2021 41 minutes ago, pawelo1988 said: Hej, jak ktos chce zobaczyc jak wyglada zycie po wylosowaniu w Chicago (programista, 15 lat w UK, troche tez w Australii), to wrocilem na yt: Kiedys mialem kanal ale skasowalem, ale wrocilem bo chce troche ponagrywac z USA. Pozdrawiam! https://www.youtube.com/watch?v=6vgYloUS-t8&list=PL3AbeTG7Ib3ATINF4cjg9a-PP40Z5B5lR Otworzylem z ciekawosci i porazil mnie w oczy jakis gosc siedzacy w samych gaciach....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.