Gość Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Dnia 1.12.2019 o 10:24, arkadio77 napisał: W Esta jest wybór języka i w polskiej wersji językowej jest tak, jak napisałem. Dla mnie pytanie jest proste i czytelne. Zupełnie inaczej skonstruowane niż we wniosku wizowym. Stąd też mój dylemat. Zobaczymy przed świętami. Na pewno napiszę jak to się zakończyło. W każdym razie przewertowałem cały dostępny dla mnie internet i odpowiedzi na takie pytanie nie znalazłem. I jak? czy ktoś udzielił Ci odpowiedzi na lotnisku jak to powinno być w Twoim przypadku zaznaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anetkaaaaa Napisano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Czy ktoś składł wczoraj lub przedwoczraj wniosek ESTA? I czy nie mial problemu z oplaceniem? Czy można jakoś inaczej opacic? Chce oplacic wniosek ale ciagle ta strona długo się ładuje i po chwili witryna jest nieosiagalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Nikt do tej pory takiego problemu nie zglaszal. Zazwyczaj, w tej sytuacji pomaga: 1/ Cierpliwosc; 2/ Zmiana przegladarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anetkaaaaa Napisano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 9 minutes ago, andyopole said: Nikt do tej pory takiego problemu nie zglaszal. Zazwyczaj, w tej sytuacji pomaga: 1/ Cierpliwosc; 2/ Zmiana przegladarki. Druga opcja nie działa tylko została cierpliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Anetkaaaaa napisał: Druga opcja nie działa tylko została cierpliwosc Ktorej niniejszym zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 To ja tylko dodam takie uwagi od moich koleżanek, które pracują na lotnisku Zdarza się, że ludzie muszą tuż przed samym odlotem robić ESTA jeszcze raz, bo źle wypełnili poprzednią i ta nie zawiera całego numeru paszportu - zawiera tylko litery, ale nie cyfry, bo ludzie po literach stawiają spację i system nie wpisuje im dalszej części numeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 6 godzin temu, Joanna30 napisał: To ja tylko dodam takie uwagi od moich koleżanek, które pracują na lotnisku Zdarza się, że ludzie muszą tuż przed samym odlotem robić ESTA jeszcze raz, bo źle wypełnili poprzednią i ta nie zawiera całego numeru paszportu - zawiera tylko litery, ale nie cyfry, bo ludzie po literach stawiają spację i system nie wpisuje im dalszej części numeru Tak na marginesie tej informacji ciekawe ile aplikacji w ramach Loterii Wizowej zostanie odrzuconych z powodu błędnie wpisanego numeru paszportu właśnie (opisanej przez Ciebie nieszczęsnej spacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Halyna napisał: Tak na marginesie tej informacji ciekawe ile aplikacji w ramach Loterii Wizowej zostanie odrzuconych z powodu błędnie wpisanego numeru paszportu właśnie (opisanej przez Ciebie nieszczęsnej spacji). @Joanna30 napisała właśnie że ludzie robią ESTA na lotnisku ponownie co oznacza że ich aplikacje z niepełnym numerem paszportu zostały zaakceptowane. Widocznie system nie reaguje zapewne z tego powodu że numery paszportów nie są standaryzowane na świecie i mają różne formaty w różnych krajach. Jesli ktos nie potrafi zweryfikowac tego co wpisuje w jakiekolwiek aplikacji to niech lepiej siedzi w domu. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) 1 hour ago, andyopole said: @Joanna30 napisała właśnie że ludzie robią ESTA na lotnisku ponownie co oznacza że ich aplikacje z niepełnym numerem paszportu zostały zaakceptowane. Widocznie system nie reaguje zapewne z tego powodu że numery paszportów nie są standaryzowane na świecie i mają różne formaty w różnych krajach. Jesli ktos nie potrafi zweryfikowac tego co wpisuje w jakiekolwiek aplikacji to niech lepiej siedzi w domu. Napisanie formularza, ktory usuwalby zbedne spacje nie boli. Trzeba miec tylko ze dwa neurony i odrobine wyobrazni. No, ale jak dla agencji federalnej nie zrobia tego porzadni ludzie (typu 18F) tylko jakis losowy podwykonawca, to potem tak sie konczy... Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 57 minut temu, Xarthisius napisał: Napisanie formularza, ktory usuwalby zbedne spacje nie boli. Trzeba miec tylko ze dwa neurony i odrobine wyobrazni. No, ale jak dla agencji federalnej nie zrobia tego porzadni ludzie (typu 18F) tylko jakis losowy podwykonawca, to potem tak sie konczy... To prawda. Trzeba by jednak sprawdzic jak wygladaja numery paszportow w roznych krajach. Wielopaszportowcy, popatrzcie na swoje paszporty. Czy wszedzie maja tak jak w polskim paszporcie dwie litery i szesc (?) cyferek czy roznie? Co bedzie gdy Polak majacy rowniez niemiecki paszport bedzie wypelnial ESTA z jego uzyciem a format numeru w nim jest rozny od polskiego? Tutaj nawet najbardziej uczynny "szwagier" wynajety do skonfigurowania aplikacji nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi