sly6 Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 Urzędnik Ci nie anulowal wizy lecz np mógł to zrobić Konsulat dlatego Cie o tym poinformował.
mcpear Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 Amsterdam nie ma preclearance z urzędnikiem CBP (tak jak Dublin). Musiała ta wiza być już anulowana wcześniej w systemie i tylko wyskoczyła (po wpisaniu numeru), że jest nieważna. Tak wieć tak jak sly pisze to nie urzędnik ci anulował wizę ale została ona anulowana wcześniej. Nie sądzę, że zaważył o anulowaniu anons poszukiwania pracy skoro we wniosku nie wpisywałeś danych do kont na social media
mara3 Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 8 minut temu, mcpear napisał: Amsterdam nie ma preclearance z urzędnikiem CBP (tak jak Dublin). Musiała ta wiza być już anulowana wcześniej w systemie i tylko wyskoczyła (po wpisaniu numeru), że jest nieważna. Tak wieć tak jak sly pisze to nie urzędnik ci anulował wizę ale została ona anulowana wcześniej. Nie sądzę, że zaważył o anulowaniu anons poszukiwania pracy skoro we wniosku nie wpisywałeś danych do kont na social media Hmm... dla mnie to rowniez zagadka... Urzednik na poczatku powiedzial ze sa pewne problemy z moja wiza i ze zostala anulowana. W dalszej czesci rozmowy pytal o cel podrozy, dlugosc itp.... jak rowniez sugerowal ze jestem mloda i wiele osob tak jak ja jedzie do USA zeby zarobic $. Pytal kilkakrotnie czy jestem z nim szczera i czy jade do kolezanki. Twierdzil ze nie moze mi powiedziec dlaczego promesa zostala anulowana i ze moge otrzymac raport w Konsulacie. Jak to jest mozliwe, ze wiza zostala anulowana wczesniej w systemie? i nikt o tym nie informuje....
mara3 Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 19 minut temu, sly6 napisał: Urzędnik Ci nie anulowal wizy lecz np mógł to zrobić Konsulat dlatego Cie o tym poinformował. na jakiej podstawie moglby to zrobic... ??
Jackie Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 Tak jak napisał mcpear, Schiphol nie ma prawdziwego Pre-Clearance, ma tzw. Pre-Departure Centers iz tego co się orientuję ludziska tam pracujący nie mają upoważnień do anulowania wiz, mogą co najwyżej na samolot cię nie wpuścić. Nie wiemy co się stało i możemy sobie gdybać do upojenia. Chcesz się dowiedzieć co się stało, idź do konsulatu i zapytaj.
andyopole Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 22 minuty temu, Jackie napisał: Tak jak napisał mcpear, Schiphol nie ma prawdziwego Pre-Clearance, ma tzw. Pre-Departure Centers iz tego co się orientuję ludziska tam pracujący nie mają upoważnień do anulowania wiz, mogą co najwyżej na samolot cię nie wpuścić. Nie wiemy co się stało i możemy sobie gdybać do upojenia. Chcesz się dowiedzieć co się stało, idź do konsulatu i zapytaj. Zwykla kontrola bezpieczenstwa jak na kazdym lotnisku odprawiajacym samoloty amerykanskich linii. Ostatnio chyba we FRA sympatyczny pan z takiej kontroli znal Polske i wypytywal gdzie bylem. Okazalo sie ze bywal w Opolu, wymienil mi co tam widzial. Za to wyleciala mu z glowy nazwa Sudetow, Uwazal ze to piekne gory - grzeczny i dobrze wychowany. Podejrzewam ze kiedys pracowal w ktoryms konsulacie w Polsce i wolnedni spedzal krajoznawczo.
kzielu Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 18 minut temu, andyopole napisał: Zwykla kontrola bezpieczenstwa jak na kazdym lotnisku odprawiajacym samoloty amerykanskich linii. Ostatnio chyba we FRA sympatyczny pan z takiej kontroli znal Polske i wypytywal gdzie bylem. Okazalo sie ze bywal w Opolu, wymienil mi co tam widzial. Za to wyleciala mu z glowy nazwa Sudetow, Uwazal ze to piekne gory - grzeczny i dobrze wychowany. Podejrzewam ze kiedys pracowal w ktoryms konsulacie w Polsce i wolnedni spedzal krajoznawczo. Nie zwykla - tam sa Ci goscie zadawajacy glupie pytania i starajacy sie wygladac na waznych - jak sie okazuje moze jednak nie sa tacy niewazni...
andyopole Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 20 minut temu, kzielu napisał: Nie zwykla - tam sa Ci goscie zadawajacy glupie pytania i starajacy sie wygladac na waznych - jak sie okazuje moze jednak nie sa tacy niewazni... Zawsze sie zastanawialem czemu oni wlasnie tam tak sie wydurniaja. Na innych lotniskach jest w kacie pulpit przy ktorym stoi dziewczyna albo dwie i robia ten pre-departure check. Ktos nieobeznany nawet tam nie podejdzie bo nie bedzie wiedzial co I jak, najwyzej zawroca spod wejscia na gate, po nalepke.Podejrzewam ze tez maja prawo nie wpuscic na poklad jak trafia "podpadziocha". Kiedys wpuscili, wlasnie w AMS, juz siedzielismy w srodku gdy przyszli mundurowi i wyciagneli goscia z samolotu.
Halyna Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 1. Odpowiedzialność przewoźnika za dowiezienie do granicy osoby nie spełniającej wymogów formalnych do przekroczenia granicy. 2. API/PNR 3. Departament Stanu może w każdej chwili unieważnić promesę wizową. A z ciekawostek: leciałam do DC w celach służbowych więc posługiwałam się wizą A2, pracownik linii lotniczych na lotnisku we FRA nie mógł uwierzyć, że ktoś kto ma wizę A2 leci w wypchanych dresach i koszulce z Rick and Morty'm i próbował mi odmówić podejścia do stanowisk kontroli granicznej, telefon z niemieckiego MSZ do Bundes Polizei załatwił sprawę.
andyopole Napisano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2019 Jesli linie wpuszcza do samolotu kogos bez wizy USA albo amerykanskiego paszportu to na lotnisku(POE) docelowym jest ich problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.