andyopole Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2020 Godzinę temu, motorolnik napisał: To mi się przypomina pierwszy przyjazd do NYC i szok kulturowy gdy zoeirntowałem sie że tam wolno pieszym przechodzić na czerwonym świetle. Jako wytresowany w PL pieszy pierwszego dnia pokornie czekałem na przejściach aż światło się zmieni na zielone ... Podobnie mialem w Anglii wiele lat temu. Policjant stoi a ONI przechodza na "czerwonym"...
Robert1992 Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2020 5 godzin temu, motorolnik napisał: To mi się przypomina pierwszy przyjazd do NYC i szok kulturowy gdy zoeirntowałem sie że tam wolno pieszym przechodzić na czerwonym świetle. Jako wytresowany w PL pieszy pierwszego dnia pokornie czekałem na przejściach aż światło się zmieni na zielone ... Moim pierwszym "szokiem" w usa był sok "kubuś" który dostałem od mojej ciotki zaraz po przylocie dopiero póżniej dowiedziałem się o "delach"
andyopole Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2020 11 minut temu, Robert1992 napisał: Moim pierwszym "szokiem" w usa był sok "kubuś" który dostałem od mojej ciotki zaraz po przylocie dopiero póżniej dowiedziałem się o "delach" A Tobie sie chcialo wspanialej Coca Coli "diet".....
MeganMarkle Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 14 hours ago, motorolnik said: To mi się przypomina pierwszy przyjazd do NYC i szok kulturowy gdy zoeirntowałem sie że tam wolno pieszym przechodzić na czerwonym świetle. Jako wytresowany w PL pieszy pierwszego dnia pokornie czekałem na przejściach aż światło się zmieni na zielone ... WHAT? Całe życie popylałam w Polsce na czerwonym przez pasy, w wawie to masowo ludzie tak robią... nawet nie zwróciłam na to uwagi w NYC to wydaje mi się to na maksa normalne. To raczej w CA przeżyłam szok i zdziwienie bo to na serio ludzie czekają grzecznie na zielone.... weird
andyopole Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 Po pierwsze primo, Warszawa to już Polska C, pojedź do zachodniej części kraju. Po drugie primo, kiedy ja się zdziwiłem w UK nie znałaś nawet jeszcze smaku piwa...
haneczka019 Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 Godzinę temu, MeganMarkle napisał: WHAT? Całe życie popylałam w Polsce na czerwonym przez pasy, w wawie to masowo ludzie tak robią... nawet nie zwróciłam na to uwagi w NYC to wydaje mi się to na maksa normalne. To raczej w CA przeżyłam szok i zdziwienie bo to na serio ludzie czekają grzecznie na zielone.... weird No powiem szczerze, że ja nie znam takich masowych zachowań w Polsce. Pojedyncze przypadki, przebiegania na czerwonym świetle... owszem, ale żeby masowo? Hmmm... Chyba muszę się temu zjawisku przyjrzeć, jak będę następnym razem w Warszawie.
Robert1992 Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 11 godzin temu, andyopole napisał: A Tobie sie chcialo wspanialej Coca Coli "diet"..... hehe Nie Po prostu nie przepadam za napojami gazowanymi
Zuza007 Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 2 godziny temu, haneczka019 napisał: No powiem szczerze, że ja nie znam takich masowych zachowań w Polsce. Pojedyncze przypadki, przebiegania na czerwonym świetle... owszem, ale żeby masowo? Hmmm... Chyba muszę się temu zjawisku przyjrzeć, jak będę następnym razem w Warszawie. Zdecydowanie takich zachowań nie obserwuję w Warszawie. Co więcej zdarza się, że jak Cie przyuważy policja - nawet jak nic nie jedzie - to dostaniesz mandat (koleżance sie przytrafiło)!
kzielu Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 7 godzin temu, MeganMarkle napisał: WHAT? Całe życie popylałam w Polsce na czerwonym przez pasy, w wawie to masowo ludzie tak robią... nawet nie zwróciłam na to uwagi w NYC to wydaje mi się to na maksa normalne. To raczej w CA przeżyłam szok i zdziwienie bo to na serio ludzie czekają grzecznie na zielone.... weird ^^^ Dokladnie.... Tylko ze.... Teraz cos sie w PL odmienilo i z jakiegos niewiadomego mi powodu kazdy grzecznie stoi i czeka - przynajmniej w Warszawie... Ostatnio ze znajoma amerykanka mieszkajaca w WAW lazilem po miescie to zjebke dostalem jak chcialem na czerwonym przejsc (a tak czesto jest bezpieczniej - mimo ze brzmi kuriozalnie).
ilya_ Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2020 11 godzin temu, MeganMarkle napisał: WHAT? Całe życie popylałam w Polsce na czerwonym przez pasy, w wawie to masowo ludzie tak robią... nawet nie zwróciłam na to uwagi w NYC to wydaje mi się to na maksa normalne. To raczej w CA przeżyłam szok i zdziwienie bo to na serio ludzie czekają grzecznie na zielone.... weird nowy jork jest takim miastem, ze mozesz tu nawet rowerem pod prad jechac z tym czerwonym swiatlem radzilbym wielu uwazac, pare osob juz sie oszukalo. Czerwone nie do konca oznacza, ze mozna sobie na pale isc....zawsze trzeba jednak uwazac...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.