Patipitts Napisano 11 Marca 2021 Zgłoś Napisano 11 Marca 2021 No to moi drodzy kupilam bilet, slowo sie rzeklo. Lece jednak Lufa. Juz mnie zdarzyli wkurzyc przy reserwacji siedzen i poki co sie wstrzymam i zostawie tak jak jest tzn zarezerwowalam sobie siedzenia na te dluzsze loty zeby miec wiecej miejsca na nogi z mlodym ale chcialam sobie dokupic jeszcze miejsca obok zeby miec wiekszy konfort i to niestety przewyzszylo mozliwosci zarowno ich strony internetowej, trzech konsultantow telefonicznych, jednego konsultanta fb i formularz online. Poddalam sie. Moze jutro sprobuje znowSent from my iPhone using Tapatalk
mcpear Napisano 11 Marca 2021 Zgłoś Napisano 11 Marca 2021 25 minutes ago, Patipitts said: No to moi drodzy kupilam bilet, slowo sie rzeklo. Lece jednak Lufa. Juz mnie zdarzyli wkurzyc przy reserwacji siedzen i poki co sie wstrzymam i zostawie tak jak jest tzn zarezerwowalam sobie siedzenia na te dluzsze loty zeby miec wiecej miejsca na nogi z mlodym ale chcialam sobie dokupic jeszcze miejsca obok zeby miec wiekszy konfort i to niestety przewyzszylo mozliwosci zarowno ich strony internetowej, trzech konsultantow telefonicznych, jednego konsultanta fb i formularz online. Poddalam sie. Moze jutro sprobuje znow Sent from my iPhone using Tapatalk Gratki. Lufthansa chyba nie ma takiej usługi, że można wykupić "dodatkowe miejsce wolne" - nie mają tego w ofercie. Rozumiem, że kupiłaś miejsce "A" i chciałabyś aby miejsce "B" było nieobsadzone - dobrze rozumiem? Nie mają tego w ofercie - jestem na 99% pewien. Tak w ogóle to chyba się tylko z tym spotkałem w Air New Zealand i to tylko na najdłuższych połączeniach gdzie w economy można było wykupić całą kanapę dla siebie.
andyopole Napisano 11 Marca 2021 Zgłoś Napisano 11 Marca 2021 A nie mają oni tak jak Delta ze co drugie siedzenie jest wolne?
mcpear Napisano 11 Marca 2021 Zgłoś Napisano 11 Marca 2021 Oficjalnie nic takiego nie oferuja: https://www.lufthansa.com/us/en/protection-measures#boarding-on-board Delta oferuje to tylko do 30 kwietnia tak a propos (chociaż być może przedłuży)
Patipitts Napisano 12 Marca 2021 Zgłoś Napisano 12 Marca 2021 Hmm to moze cos zle zrozumialam bo na ich stronie znalazlam taka informacje Sent from my iPhone using Tapatalk
Roelka v.2 Napisano 12 Marca 2021 Zgłoś Napisano 12 Marca 2021 Hm.. tam jest napisane "continental routes"... moze ta opcja jest niedostepna w przypadku lotow miedzy kontynentalnych? Z drugiej strony troche to dziwne. Jak dobrze rozumiem osoby otyle moga dokupic drugie siedzenie a taki "przecietny" czlowiek juz nie?
andyopole Napisano 12 Marca 2021 Zgłoś Napisano 12 Marca 2021 21 minut temu, Roelka v.2 napisał: Hm.. tam jest napisane "continental routes"... moze ta opcja jest niedostepna w przypadku lotow miedzy kontynentalnych? Z drugiej strony troche to dziwne. Jak dobrze rozumiem osoby otyle moga dokupic drugie siedzenie a taki "przecietny" czlowiek juz nie? Nie pozostaje mi nic innego tylko zaprosić Cię tutaj i życzyć smacznego.
mcpear Napisano 12 Marca 2021 Zgłoś Napisano 12 Marca 2021 2 hours ago, Patipitts said: Hmm to moze cos zle zrozumialam bo na ich stronie znalazlam taka informacje Sent from my iPhone using Tapatalk Poszperałem na flyertalk i znalazłem temat o tym extra seat. Jest to dostępne (było??) w cenie tej samej co bilet oryginalny ale bez opłat lotniskowych (https://www.flyertalk.com/forum/25428481-post1153.html) W wątku (https://www.flyertalk.com/forum/lufthansa-austrian-swiss-brussels-lot-other-partners-miles-more/1809606-buying-extra-seat-lh-2.html) też znalazłem, że trzeba to robić przez telefon, jeden z postów pisał, że agent mu powiedział (w roku 2019), że trzeba to robić w jednej transakcji: kupno biletu oryginalnego + kupno extra seat. Cenę w sensie taryfy oryignalnej bez opłat lotniskowych potwierdziło kilka postów na flyertalk - to 35 EUR może być ryczałtową ceną na lotach Europejskich w czasie COVID (Lufthansa ma praktykę wynoszenia bardzo dużo opłat poza bilet i bilet po Europie może kosztować 35 EUR za bilet + 200 EUR opłat paliwowo / lotniskowych za segment). Zanim minie 24h od kupna biletu bym zadzwonił i w razie co odwołał stary bilet i kupił nowy z extra seat. (o ile podwojenie ceny biletu ciebie urządza) BTW 99% pewności to dużo, wtedy dałbym sobie za to rękę uciąć i co? I bym teraz k...a nie miał ręki (jak to w klasyce mówili)
Patipitts Napisano 12 Marca 2021 Zgłoś Napisano 12 Marca 2021 Poszperałem na flyertalk i znalazłem temat o tym extra seat. Jest to dostępne (było??) w cenie tej samej co bilet oryginalny ale bez opłat lotniskowych (https://www.flyertalk.com/forum/25428481-post1153.html) W wątku (https://www.flyertalk.com/forum/lufthansa-austrian-swiss-brussels-lot-other-partners-miles-more/1809606-buying-extra-seat-lh-2.html) też znalazłem, że trzeba to robić przez telefon, jeden z postów pisał, że agent mu powiedział (w roku 2019), że trzeba to robić w jednej transakcji: kupno biletu oryginalnego + kupno extra seat. Cenę w sensie taryfy oryignalnej bez opłat lotniskowych potwierdziło kilka postów na flyertalk - to 35 EUR może być ryczałtową ceną na lotach Europejskich w czasie COVID (Lufthansa ma praktykę wynoszenia bardzo dużo opłat poza bilet i bilet po Europie może kosztować 35 EUR za bilet + 200 EUR opłat paliwowo / lotniskowych za segment). Zanim minie 24h od kupna biletu bym zadzwonił i w razie co odwołał stary bilet i kupił nowy z extra seat. (o ile podwojenie ceny biletu ciebie urządza) BTW 99% pewności to dużo, wtedy dałbym sobie za to rękę uciąć i co? I bym teraz k...a nie miał ręki (jak to w klasyce mówili) Tylko ze wiesz Ja najpierw zanim zabukowalam i mi gosc powiedzial ze to jest jak najbardziej mozliwe, ze bede miala taka opcje przy bukowaniu i mam to zrobic online i to bedzie kosztowalo 35€ za lot, trzy razy pytalam czy bedzie to rowniez dotyczylo long haul i potwierdzil, jakis debil typowy. Bo ani sie nie dalo tego zrobic online, ani w tym samym czasie jak bukowanie ani nie kosztowalo to 35€. Potem po zabukowaniu kolejna konsultantka po wysluchaniu mnie zamilkla bez slowa na 10min wiec sie rozlaczylam i jak kolejny Pan przez pol h probowal mi pomoc, nawet sie skonsultowal z kims, doszedl do tego ze to mozliwe i sprawdzal fare kolejne 15 min to nagle polaczenie sie zerwalo. Pier....elam telefonem o sciane i tyle, nie dalam psychicznie rady dzwonic kolejny raz. Napisalam do nich maila jak emocje opadly i dostalam chyba automatyczna odpowiedz ze ze wzgledu na to ze sa bardzo “busy” powinnam rozwazyc czy moja sprawa jest az taka pilna i skontaktowac sie kiedy indziej. Bo obsluga klienta pierwsza klasa. Nie chce mi sie bawic juz w odwolywanie, bukowanie znowu itp, zwlaszcza ze chyba jednak az tyle kasy mi szkoda, pozostaje miec nadzieje ze beda jakies wolne miejsca i poprosic w sytuacji awaryjnej czy bede mogla sie przesiasc jesli mlody bedzie dokazywal.Sent from my iPhone using Tapatalk
feniks_01 Napisano 17 Marca 2021 Zgłoś Napisano 17 Marca 2021 I jak z lotami do PL? Ja planuje leciec w polowie maja i wrocic w polowie czerwca. Moja zona ma tylko Amerykanski paszport i chce doleciec do mnie na poczatku czerwca. Polecimy raczej lotem ale moje pytanie brzmi, czy ona moze leciec sama do Warszawy i dalej leciec do Krakowa. Czy akt małżeństwa wystarczy jako dowod, ze to jest moja zona (obywatela PL) - przypominam,ze nie bede z nia, tylko juz 2 tygodnie w PL. Dzieki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.