Izuska Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 Zazdro! Z takim numerem też bym miała wszystko wysłane. No to powodzenia Wam życzę w szybkiej realizacji planów! A ja grzecznie czekam na newsy.
PHU_MONO Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 8 godzin temu, gabby95 napisał: Dostaliście już e-mail od KCC z prośbą o wysłanie im skanu wszystkich dokumentów? Zastanawiam się, czy przypadkiem nic nie przegapiłam z racji tego, że e-mail ten trafia nawet do SPAM. Ja w sierpniu dostałem informację o przesłaniu dokumentów wraz z tłumaczeniem jednego - następnego dnia zrobione i dostałem po 3 dniach info, że dostali i mam czekać na mail z dniem i godziną wizyty w ambasadzie. Ja DSa wysłałem 7 dni po ogłoszeniu wyników w czerwcu Numer mam dość niski bo 46xx, ale czytając z dnia na dzień jakieś newsy o Joe i jego ciągach do zamknięcia USA (nie jak Donald przed imigrantami, ale w ochronie przed wirusem), że boję się, że Joe imigrację uwali w tym roku również jak Donald w tamtym Żeby to głupio nie zabrzmiało to od razu mi lepiej jak Was czytam i wiem, że ktoś również jest w takiej sytuacji jak ja - ale nie, że jak mi się nie uda to Wam też - ale chodzi mi dlatego, że wiem, że jest również ktoś kto walczy tak samo bardzo jak ja by się udało z tym wyjazdem - i że jest jakaś szansa i nadzieja A tak zahaczając o temat to co z osobami które wygrały DV2020 i uczestniczyły w tym pozwie - nadal czekają czy coś się u nich ruszyło? Bo ostatnio miałem informację od gościa na forum na FB, że jakaś para przyleciała na dniach do Stanów z DS2020 - 2 miesiące temu przekroczyli pierwszy raz granicę i mieli wbite na lotnisku stemple (wizę imigracyjną) - mieszkają już tam... Nie wiem ile w tym prawdy jest i chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość, że ominęli zakaz Donalda który w kwietniu wydał? Tak z ciekawości.
Xarthisius Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 54 minutes ago, PHU_MONO said: chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość, że ominęli zakaz Donalda który w kwietniu wydał? Tak z ciekawości. Wiza wydana przed 20 kwietnia 2020 (opcjonalnie przedluzona) i dwutygodniowe wakacje w Cancún. Wiecej nic nie potrzeba, aby obejsc ban.
adriana21 Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 7 hours ago, lukasz007 said: U mnie stosunkowo niski bo 3xxx Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Czy po wyslaniu wszystkich dokumentow dostales juz jakiegos emaila od KCC? Mam numer 89xx, dokumenty wyslane w pazdzierniku i od tamtego momentu zero odzewu.
lukasz007 Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 Czy po wyslaniu wszystkich dokumentow dostales juz jakiegos emaila od KCC?Tak po jakichś 2 tygodniach od wysłania dostałem odpowiedź od nich. Congratulations! Our records indicate that you have submitted all documentation required by the Kentucky Consular Center and are ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.... i tak dalej Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
adriana21 Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 36 minutes ago, lukasz007 said: Tak po jakichś 2 tygodniach od wysłania dostałem odpowiedź od nich. Congratulations! Our records indicate that you have submitted all documentation required by the Kentucky Consular Center and are ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.... i tak dalej Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Czy w takim razie moze byc jakis problem z moimi dokumentami? Czy sa tu jakies inne osoby ktore rowniez dostaly juz email zwrotny po wyslaniu dokumentow?
adriana21 Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 Kolejne pytanie: Czy odmowa zmiany statusu równą się temu samemu co visa refusal? Opuściłam USA zanim dostałam odpowiedz co do zmiany statusu, dostałam list mówiący ze powodem odmowy było niedoslanie dokumentów na czas. Czy w takim wypadku na pytanie Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry? powinnam odpowiedzieć "yes"?
Xarthisius Napisano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2021 34 minutes ago, adriana21 said: Kolejne pytanie: Czy odmowa zmiany statusu równą się temu samemu co visa refusal? Opuściłam USA zanim dostałam odpowiedz co do zmiany statusu, dostałam list mówiący ze powodem odmowy było niedoslanie dokumentów na czas. Czy w takim wypadku na pytanie Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry? powinnam odpowiedzieć "yes"? Nie. Zmiana statusu w USA to nie jest ani wiza, ani admission, ani application for admission at POE.
Matheus Napisano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 W dniu 4.01.2021 o 22:16, adriana21 napisał: Czy sa tu jakies inne osoby ktore rowniez dostaly juz email zwrotny po wyslaniu dokumentow? Ja dostałem czwartego września, że dokumenty zostały złożone poprawnie. Numer 3xxx. Jeżeli nie dostałeś żadnej informacji zwrotnej napisz do nich
jullav Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2021 Dziej dobry,Co pisaliście w formularzu do KRK w punkcie 11: wskazanie postępowania w związku z którym zachodzi potrzeba uzyskania informacji o osobie? Czy wpisywaliście również numer paszportu na formularzu?Z góry dziękuje!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.