lukasz007 Napisano 2 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2021 Mieliśmy karty szczepień normalne z przychodni jestem rocznik 89 żona młodsza tak że wszystkie potrzebne szczepienia u nas były już zrobione według wytycznych i wieku. Tężec po prostu jako dawka przypominającą cena 45 zł od głowy. Co do dziecka zaszczepienie według naszego polskiego planu są wystarczające. My mieliśmy akurat gotówkę chodź płatności kartą też są honorowane bez problemu. Ale różnie to jest jakaś awaria systemu płatniczego terminala czy coś pewniejsza gotówka chodź każdy banknot był sprawdzany bo akurat wszystkie były po kolei z numeru banknotów i nówki hehe tak że pani w kasie dość dobrze je przeglądała nie nic przed nie płacisz. Co do wylotu połowa sierpnia i jak prawdziwy Polak na start Chicago Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
ntcm Napisano 2 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2021 Sierpień? O kurka, ekspresowo! Szanuję i podziwiam. A praca, dom/mieszkanie itp itd - wszystko już nagrane? My mamy spotkanie na połowę sierpnia, ale jeszcze nie wiem czy pojedziemy do Warszawy (to jednak spora inwestycja przy 4 osobach - jeśli dobrze liczę, to 1.5-1.7k od głowy), a jeśli tak, to nie wiem czy wyjedziemy. Rok czy dwa wcześniej decyzja byłaby znacznie łatwiejsza. Udało Wam się z tymi szczepieniami. My też jesteśmy z końcówki lat 80., ale wątpię czy będziemy w stanie wydobyć dokumentację.
lukasz007 Napisano 2 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2021 U nas mamy ten plus że mamy rodzinę tam i niczym nie musimy się przejmować ani mieszkaniem ani praca po prostu kupić bilety i tyle. Inwestycja spora to prawda ale to w sumie kropla w morzu wszystkich wydatków. Po 300 od głowy prawie za badania plus droga po 300 za głowę u doktora do tego trzeba dodać szczepienia jeśli brakują po 330$ ambasada. Ale myślę że nie ma co rezygnować jeśli jest szansa to trzeba z niej skorzystać niż żałować potem że się zrezygnowało. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
bubba Napisano 2 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2021 Dziś otrzymałem po 8 miesiącach potwierdzenie dokumentów i czekam na scheduling. Ciekawe czy zdążę na wrzesień. Jeśli tak, będę miał ten sam temat do rozkminy co @ntcm - rodzina, dzieci, mieszkanie i dobra praca + brak rodziny w usa. Zobaczymy... żona nie chce jechać
Damo Napisano 3 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2021 Witam wszystkich forumowiczów, oraz gratuluje wszystkim wygranej! Ja równiez znalazłem sie w “wylosowanej czesci “ i chcialbym zapytac, czy ktos z wygranych wysyłał zgłoszenie zza granicy, gdzie obecnie jest rezydentem, mieszka i pracuje? Mieszkam przez kilka ostatnich lat W Irlandii i tutaj tez czekam na rozmowe. Dodam, ze dokumenty wysłałem zaraz we wrzesniu, 2020, a ostatnio (jakies 3tygodnie temu) dostalem email potwierdzajacy, if wszystkie dokumenty sa juz sprawdzone i mam oczekiwac na wiadomosc odnosnie juz rozmowy z konsulem w Ambasadzie W Dublinie. Dzieki z góry i pozdrawiam
adriana21 Napisano 4 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 Witam, czy wszystkie zaproszenia na rozmowe na sierpien zostaly juz wyslane? Czy oni wysylaja wszystkie na raz czy jest jeszcze szansa dostac zaproszenie na nastepny miesiac?
Xarthisius Napisano 4 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 1 hour ago, adriana21 said: Witam, czy wszystkie zaproszenia na rozmowe na sierpien zostaly juz wyslane? Czy oni wysylaja wszystkie na raz czy jest jeszcze szansa dostac zaproszenie na nastepny miesiac? Tak, wszystkie ida raz w miesiacu. Na sierpien juz wyszly.
PHU_MONO Napisano 4 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 Mam małe pytanie. Dziś przypomniało mi się o wypełnieniu wniosku na odbiór paszportów i właśnie to robię. Wypełniłem wniosek za siebie - wybrałem DV1 i dopisałem moją "spouse" i miejsce odbioru paszportów. To wszystko? Czy żona musi swój wniosek wypełniać z kat. DV2? Ja jestem głównym wygranym, a Ona jedzie ze mną. Dziękuję z góry za odpowiedź.
Xarthisius Napisano 4 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 18 minutes ago, PHU_MONO said: To wszystko? Czy żona musi swój wniosek wypełniać z kat. DV2? Na wydrukowanym potwierdzeniu powinny byc dwa kody kreskowe. Jeden dla Twojego paszportu, drugi dla Zony.
PHU_MONO Napisano 4 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 1 minutę temu, Xarthisius napisał: Na wydrukowanym potwierdzeniu powinny byc dwa kody kreskowe. Jeden dla Twojego paszportu, drugi dla Zony. tak jest tak. Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.