Xarthisius Napisano 17 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2021 6 minutes ago, jullav said: Hehe Morrison jest moim lawyerem na razie jest spoko, przynajmniej jest komunikacja i można zadać jakiekolwiek pytanie i dają Ci radę prawnika. U Kucka jeśli jesteś w pozwie to chyba niestety komunikacja ograniczona. Ale w obu przypadkach indywidualna sprawa wyglada inaczej niż w przypadku pozwu grupowego. Ja go tylko oceniam na podstawie jego wypowiedzi i interakcji na forach jako czlowieka, raczej niz prawnika. Ma cos w sobie co sprawia, ze raczej bym mu nie zaufal.
Jackie Napisano 17 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2021 IMO najlepiej szukać prawnika imigracyjnego który specjalizuje się w waiverach.
PHU_MONO Napisano 17 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2021 38 minut temu, Jackie napisał: IMO najlepiej szukać prawnika imigracyjnego który specjalizuje się w waiverach. Bez reklam oczywiście - ale napisałem przed chwilą formularz do kancelarii Szmurło - słyszałem, że mają pozytywne opinie w sprawie I-601. Ciekaw jestem co w mojej sprawie da się zrobić - zobaczymy. Ale tak jak pisałem - najlepszym sposobem wg mnie jest branie nadal udział w loterii przez moją żonę - jak jej się uda to za jakiś czas może mnie ściągnąć na F2A - oczywiście po moim "oczyszczeniu" i pewnie zapłaceniu sumy równowartości mojego domu - ale moim zdaniem dla marzeń WARTO!
Szymon44 Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2021 W dniu 13.07.2021 o 07:27, Krystian321 napisał: Wow gratulacje, jaki miałeś nr ? Nie duży bo 23xx
SkyNet Napisano 19 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2021 Panowie czy ktoś z CN ponad 20000 dostał termin rozmowy ? Pytam bo mam 27xxx wszystkie papiery wysłałem loteria kończy się za 2,5 miesiąca i dalej nic
stalindg2 Napisano 19 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2021 Patrząc na dane od Xarthisius, to niestety nikłe szanse https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY21.html#
Padme Napisano 19 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2021 My mamy 202** i czekamy - w tym tyg. mija 6 tyg od skanów... Nie widzę niestety tego jakoś bardzo optymistycznie dam znać jak u nas coś ruszy... Prośbę o skany dostaliśmy 11.06 i tego samego dnia odesłaliśmy.
illusion Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2021 Z moich obliczeń wynika, że na 16 lipca Warszawa przeprocesowała 209 case'ów z puli 383. Czyli imho jak dobiją do około numeru 20000 albo 300 case'a to będzie sukces.
Xarthisius Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2021 10 minutes ago, illusion said: Z moich obliczeń wynika, że na 16 lipca Warszawa przeprocesowała 209 case'ów z puli 383. Czyli imho jak dobiją do około numeru 20000 albo 300 case'a to będzie sukces. A czy Twoje obliczenia uwzgledniaja fakt, ze Warszawa w kategorii DV procesuje glownie obywateli Bialorusi (2143 wylosowanych)? BTW, 383 to liczba wylosowanych wraz z rodzinami. Case'ow z Polski jest odpowiednio mniej. Sporo poprawek do Twojego modelu trzeba jeszcze wprowadzic...
jullav Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2021 A czy Twoje obliczenia uwzgledniaja fakt, ze Warszawa w kategorii DV procesuje glownie obywateli Bialorusi (2143 wylosowanych)? BTW, 383 to liczba wylosowanych wraz z rodzinami. Case'ow z Polski jest odpowiednio mniej. Sporo poprawek do Twojego modelu trzeba jeszcze wprowadzic...Dodatkowo obcokrajowcow mieszkających w Polsce oraz obywateli Rosji, które przenieśli swoje kejsy do Warszawy (na podstawie przeprowadzki do Białorusi lub innym sposobem), takich kejsow jest średnio Ok 5 lub więcej miesięcznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.