Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 minutes ago, jullav said:

Hehe Morrison jest moim lawyerem emoji15.png na razie jest spoko, przynajmniej jest komunikacja i można zadać jakiekolwiek pytanie i dają Ci radę prawnika. U Kucka jeśli jesteś w pozwie to chyba niestety komunikacja ograniczona. Ale w obu przypadkach indywidualna sprawa wyglada inaczej niż w przypadku pozwu grupowego.

Ja go tylko oceniam na podstawie jego wypowiedzi i interakcji na forach jako czlowieka, raczej niz prawnika. Ma cos w sobie co sprawia, ze raczej bym mu nie zaufal.

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
38 minut temu, Jackie napisał:

IMO najlepiej szukać prawnika imigracyjnego który specjalizuje się w waiverach.

Bez reklam oczywiście - ale napisałem przed chwilą formularz do kancelarii Szmurło - słyszałem, że mają pozytywne opinie w sprawie I-601. Ciekaw jestem co w mojej sprawie da się zrobić - zobaczymy.

Ale tak jak pisałem - najlepszym sposobem wg mnie jest branie nadal udział w loterii przez moją żonę - jak jej się uda to za jakiś czas może mnie ściągnąć na F2A - oczywiście po moim "oczyszczeniu" i pewnie zapłaceniu sumy równowartości mojego domu - ale moim zdaniem dla marzeń WARTO! :)

Napisano

Panowie czy ktoś z CN ponad 20000 dostał termin rozmowy ? Pytam bo mam 27xxx wszystkie papiery wysłałem loteria kończy się za 2,5 miesiąca i dalej nic 

Napisano

My mamy 202** i czekamy - w tym tyg. mija 6 tyg od skanów... Nie widzę niestety tego jakoś bardzo optymistycznie :( dam znać jak u nas coś ruszy...

Prośbę o skany dostaliśmy 11.06 i tego samego dnia odesłaliśmy. 

Napisano

Z moich obliczeń wynika, że na 16 lipca Warszawa przeprocesowała 209 case'ów z puli 383. Czyli imho jak dobiją do około numeru 20000 albo 300 case'a to będzie sukces.

Napisano
10 minutes ago, illusion said:

Z moich obliczeń wynika, że na 16 lipca Warszawa przeprocesowała 209 case'ów z puli 383. Czyli imho jak dobiją do około numeru 20000 albo 300 case'a to będzie sukces.

A czy Twoje obliczenia uwzgledniaja fakt, ze Warszawa w kategorii DV procesuje glownie obywateli Bialorusi (2143 wylosowanych)? BTW, 383 to liczba wylosowanych wraz z rodzinami. Case'ow z Polski jest odpowiednio mniej.

Sporo poprawek do Twojego modelu trzeba jeszcze wprowadzic...

Napisano
A czy Twoje obliczenia uwzgledniaja fakt, ze Warszawa w kategorii DV procesuje glownie obywateli Bialorusi (2143 wylosowanych)? BTW, 383 to liczba wylosowanych wraz z rodzinami. Case'ow z Polski jest odpowiednio mniej.
Sporo poprawek do Twojego modelu trzeba jeszcze wprowadzic...

Dodatkowo obcokrajowcow mieszkających w Polsce oraz obywateli Rosji, które przenieśli swoje kejsy do Warszawy (na podstawie przeprowadzki do Białorusi lub innym sposobem), takich kejsow jest średnio Ok 5 lub więcej miesięcznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...