Joanna30 Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 Godzinę temu, danielwro napisał: a czy zaraz po otrzymaniu zgody na GC, mozna najpierw wyjechac do US turystycznie (na posiadanej wizie B1/B2, samemu bez rodziny), a dopiero po kolejnych paru miesiacach zrobic wlasciwy "wyjazd aktywacyjny" (juz razem z rodzina)? W chwili, kiedy otrzymujesz GC (czy raczej wizę imigracyjną, która dopiero po przekroczeniu granicy i wbiciu odpowiedniej pieczątki do paszportu staje się GC), wiza turystyczna zostaje anulowana. Na pierwszy wyjazd z GC masz czas pół roku (bodajże od badań). Po tym terminie wiza imigracyjna traci ważność.
adriana21 Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 Ok a wiec umowilam sie na badania medyczne na 1 wrzesnia w Krakowie (bo w Warszawie wszystkie terminy zajete) a 2 wrzesnia w Warszawie mam rozmowe. teraz tylko pytanie jak to wyglada jesli ambasada bedzie czekac na moje wyniki? Czy beda przetrzymywac moj paszport dopoki te wyniki przyjda?
Xarthisius Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 16 hours ago, jullav said: Tak, dostałam na maila o zmianie statusu, później po zalogowaniu ba stronę z wygrana dostałam info o terminie. Poniżej numery które dostały dzisiaj 2NL: 69 case'ow z tego to WRW (1 z AF). Najwyzszy numer to 2021EU28364, ale to outlier. Wiekszosc jest ponizej EU14602
Hazetingen Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 6 hours ago, adriana21 said: teraz tylko pytanie jak to wyglada jesli ambasada bedzie czekac na moje wyniki? Czy beda przetrzymywac moj paszport dopoki te wyniki przyjda? Tak. Jak ja miałem rozmowę w lipcu to byłem jako jeden z nielicznych, który miał już kopertę z badaniami na rozmowę.
Harnas 100 Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 19 godzin temu, Harnas 100 napisał: Ja miałem na 19 sierpień ,ale przesuwam na po dwudziestym września . Jestem w trakcie załatwiania Właśnie dziś przyszedł mail że mam na 23 września na 8.30. Tak ,że spokojnie udało się przełożyć . Dzień wcześniej Idę do lekarza na druga wizytę
Krystian321 Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 23 minuty temu, Harnas 100 napisał: Właśnie dziś przyszedł mail że mam na 23 września na 8.30. Tak ,że spokojnie udało się przełożyć . Dzień wcześniej Idę do lekarza na druga wizytę Czyli w sprawach przekładania terminu odpisują szybko, natomiast w pozostałych sprawach cisza.. zero odpowiedzi od KCC
Xarthisius Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 52 minutes ago, Krystian321 said: Czyli w sprawach przekładania terminu odpisują szybko, natomiast w pozostałych sprawach cisza.. zero odpowiedzi od KCC W sprawie przekladania terminu kontaktujesz sie z ambasada, w ktorej masz interview, nie z KCC.
adriana21 Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2021 Jak dlugo zazwyczaj czeka sie na wyniki? (Robie w Krakowie jesli ma to jakies znaczenie). Zalezy mi na tym zeby szybko wrocic do UK a martwi mnie ze moze dlugo beda przetrzymywac paszport :/
ala2022 Napisano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2021 17 godzin temu, Xarthisius napisał: 69 case'ow z tego to WRW (1 z AF). Najwyzszy numer to 2021EU28364, ale to outlier. Wiekszosc jest ponizej EU14602 Co masz na my
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.