Marta8686 Napisano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2021 Hej. Gratulacje w końcu ktoś z naszej grupy ma pozytywne wieści. I jednak na lipiec, a nie już na sierpień! Powodzenia, trzymam kciuki. Daj nam znać, jak poszło i kiedy lecisz 1 Cytuj
Annka Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2021 Trafiłam dziś na cos takiego: https://baileyimmigration.com/national-visa-center-expedite-requests-for-consular-process-cases/ Próbował ktoś może? @Iskierka pomyślałam o Tobie Cytuj
apiechowiak Napisano 17 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2021 Cześć! Chciałam Wam tylko dać znać, że wczoraj miałam interview. Miałam umówioną wizytę na 9:30, wychodziłam ok 12:00. Łącznie przez ten czas było ok 11 osób w środku (część czekała już od 8:00). Po 9:30 nikt nie doszedł. Były tylko trzy osoby obsługujące ludzi czekających (i to jeszcze było rotacyjnie, a nie że wszyscy na raz). Ogólnie to gdyby się trochę szybciej ogarniali to o wiele mniej czasu by zeszło, widać było, że nie za bardzo się sppieszą. Ale ogólnie było fajnei i miło, sama rozmowa zajęła mi 2 minuuty. Mam ogromną nadzieję, że niedlugo was też to czeka. Z tego co zdążyłam zauważyć i rozpytać to chyba tylko z 5 osób było na Cr1, reszta to była rodzina obywateli (albo green card holder, w sumie niestety nie wiem) - była tam jedna matka, ojciec i siostra. A i była jedna para na K1. Ogólnie to porównując do tego co było przed pandemią to były totalne pustki. Już na prawdę mogliby przyjmować większą ilość ludzi... 1 1 Cytuj
mkrzk Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2021 Gratulacje co do naszej kategorii to nasza adwokat nam powiedziala ze ma osobe F2A w Warszawie ktora ma dokumenty zaakceptowane w kwietniu 2020 i tez bez odzewu poki co :/ nie jestesmy priorytetem z tego co widac Cytuj
Iskierka Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 16.07.2021 o 17:12, Annka napisał: Trafiłam dziś na cos takiego: https://baileyimmigration.com/national-visa-center-expedite-requests-for-consular-process-cases/ Próbował ktoś może? @Iskierka pomyślałam o Tobie Nawet myślałam o tym, tylko właściwie teraz, jak mamy wszystko zaplanowane co do dziecka, to nie bardzo chcę cokolwiek przyspieszać Ale pomyślę, jak mały się urodzi i będzie miał paszport, czemu ine? W tym tempie mąż dostanie obywatelstwo zanim skończymy proces, więc może nawet to nie będzie konieczne W dniu 21.07.2021 o 17:18, mkrzk napisał: Gratulacje co do naszej kategorii to nasza adwokat nam powiedziala ze ma osobe F2A w Warszawie ktora ma dokumenty zaakceptowane w kwietniu 2020 i tez bez odzewu poki co :/ nie jestesmy priorytetem z tego co widac O.o, to nie dobrze, liczyłam że coś się niedługo ruszy, ja mam dokumenty z grudnia 2020 i miałam nadzieję, że w przeciągu kilku miesięcy będziemy mieć to za soba, a tu takie kwiatki... Chociaż może to zależy. Rozmawiałam z prawnikiem w USA w kwietniu tego roku, i wspomniał mi, że miał case z 08.2020 (żona LPR, ale Meksyk), i ta osoba właśnie miała datę interview wyznaczoną na kwiecień 2021, stąd liczyliśmy 10 miesięcy dla nas... No nic, czekamy dalej. @apiechowiakGratulacje, cieszymy się razem z tobą! (Mimo że to tak niepatriotycznie i wbrew powszechnej opinii o Polakach ) Skoro wiza przyznana to chwal się, kiedy do męża się przenosisz, moja kumpela wytrzymała niecałe 10 dni w Polsce po przyznaniu wizy, zanim polecała do swojej połówki Edytowane 22 Lipca 2021 przez Iskierka Cytuj
Annka Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2021 40 minut temu, Iskierka napisał: Nawet myślałam o tym, tylko właściwie teraz, jak mamy wszystko zaplanowane co do dziecka, to nie bardzo chcę cokolwiek przyspieszać Ale pomyślę, jak mały się urodzi i będzie miał paszport, czemu ine? W tym tempie mąż dostanie obywatelstwo zanim skończymy proces, więc może nawet to nie będzie konieczne Nie wiedziałam, że można przyspieszyć procedury ciążą i specjalnie czekaliśmy aż się mała urodzi, żeby ją wpisać w I130 (można się śmiać) A tak na serio, z obywatelstwem też mają jakieś poślizgi, mąż składał wniosek w marcu i ciągle cisza. Ostatnio mu przysłali, że potrwa to nie 8 a 12 miesięcy Cytuj
Iskierka Napisano 23 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2021 widzisz, mój będzie składał wniosek o obywatelstwo w październiku tego roku, także zobaczymy, może teraz to się trochę odkorkuje, tym bardziej że w USA szczepienia idą sprawnie i kraj się powoli otwiera. Jego kolega składał jakoś w zeszłym roku (październik / listopad), bodajże w lutym miał już całą procedurę za sobą (Illinois), może to zależy od biura? Ogólnie raczej nie można przyspieszyć procedury ciążą, inaczej wszyscy imigranci zachodziliby w ciążę, byle dłużej nie czekać Myśmy chcieli wykorzystać fakt, że jestem sama w DE i nie mam tu nikogo do pomocy, moja rodzina w Polsce, także myślałam, czemu by nie spróbować, a nuż się uda, najwyżej odrzucą wniosek o przyspieszenie i tyle PS. Wiem, że przy wskazaniach medycznych NVC często akceptuje wniosek, w grupie na FB jest sporo osób, które miały taki przypadek. Cytuj
Annka Napisano 24 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2021 ja z małą na razie wybieram się turystycznie w odwiedziny. Może w międzyczasie sprawa się gdzieś tam ruszy (obywatelstwa mojego albo GC dla nas). Ciekawa jestem, jak to będzie - mój wniosek trafił do Kalifornii a małej do Potomac. Różnica w czasie przetwarzania to pół roku... Cytuj
apiechowiak Napisano 25 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2021 Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa i cieszę się, że (mimo, że nie dokońca wpasowuję sie w topic grupy) znalazłam to forum! Lecę za 3 tygodnie! Mam jeszcze dwa ostatnie dni pracy, muszę się spakować, wymyć mieszkanie, pożegnać się ze znajomymi i rodziną i lecę Mój mąż już ogarnął nam mieszkanie (teraz wynajmował ze znajomymi), ja szukam pracy (chociaż z Polski to tak ciężko jakąś znaleźć, niby mam interviews ale później kontakt się urywa...). Bardzo trzymam kciuki za was wszystkich! Na prawdę nie rozumiem tych podziałów, już i tak mało osób było w tej ambasadzie w dzień mojej rozmowy, że ze spokojem mogliby to jakoś przyspieszyć i umawiać więcej osób. Gdyby odjąć czas, ktróry spędziłam na czekaniu na swoją kolej to cały proces sprawdzenia dokumentów + rozmowa to było 5 minut. \ Nadal będę Was tutaj obserwować bo mam nadzieję, że niedługo już wszyscy będą tu pisać, że się szykują do lotu 1 Cytuj
MarcinSz Napisano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2021 Witam, Moja żona wysłała wniosek I-130 w sierpniu zeszłego roku, dostała do tej pory tylko informacje, że wniosek wpłynął. Gdy wychodzimy na stronę egov.uscis.gov/processing-time/ i wybieramy, że I-130 i California Service Center to widzimy że obecnie są rozpatrywane wnioski z stycznia 2019....czy to jest możliwe? Zauważyliśmy, że ta data posuwa się o jeden dzień, czasem cofa o kilka i znowu idzie codziennie o jeden dzień. Czy faktycznie to jest wiarygodne?? W takim tempie to moj wniosek o sponsorowanie przez żonę, która ma zieloną kartę będzie rozpatrzony za ponad półtora roku? Proszę o jakieś informacje bo to nie wygląda optymistycznie... myślałem, że sponsorowanie rodzinne trwa jednak krócej... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi