Zuza007 Napisano 20 Września 2021 Zgłoś Napisano 20 Września 2021 4 hours ago, katlia said: No i jednak od listopada zaszczepieni beda mogli latac do USA. Nareszczie. https://www.cnn.com/2021/09/20/politics/biden-administration-international-travel-restrictions/index.html Już kupiłam bilety na Święta! Zanim zaczną kosztować „miliony monet” Cytuj
rzecze1 Napisano 20 Września 2021 Zgłoś Napisano 20 Września 2021 Świetna wiadomość. Gdy ogłoszą oficjalnie co będzie z tymi, którzy nie mogą się zaszczepić z powodów medycznych, niech ktoś też rzuci wpis, w razie gdybym sam przegapił. Bo mam dwójkę znajomych podpadających pod tą kategorię. Cytuj
mcpear Napisano 20 Września 2021 Zgłoś Napisano 20 Września 2021 Treści rozporządzenia nie ma. W czasie "ustnej zapowiedzi" wspominali jedynie o dzieciach w wieku, w którym nie można się jeszcze zaszczepić. Cytuj
andyopole Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Nie żebym coś sugerował. Jak ta mapka ma się do preferencji politycznych tubylców? https://www.wsj.com/articles/where-inflation-is-highest-in-u-s-11636585950?mod=e2fb&fbclid=IwAR3zepiB83g2k5KHdNz4Y8HvLv86hk5EJuznL6fQVfbgWUhX9h0z6SHjYVQ Cytuj
mcpear Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Myślę, że generalnie wszelkie programy stymulusowe trafiały do więcej ludzi (procentowo) na Mid-West niż na wybrzeżach. Przez co mamy chwilową wyższą podaż pustego pieniądza w tamtych obszarach. Aczkolwiek przez to że USA jest strefą wolnego handlu i puste pieniądze z czasem wysycą rynek w równym stopniu na terenie całego USA to i inflacja będzie miała tendencje do zrównywania się na terenie całych USA. Przełożenie tego na preferencje wyborcze nie jest prostą do wywiedzenia korelacją Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2022 Odswieze watek, bo w koncu "tyle" sie dzieje: Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) took to the Senate floor on Thursday to tell her fellow Democrats that she would not support changing the chamber’s filibuster rules in order to pass voting rights legislation. SCOTUS ruling 6-3 that blocks the federal vaccine workplace requirement. Voting Rights umarlo, BBB umarlo. Pozostaje czekac na powrot najpierw Zolwika, a potem Mango-in-chief? Cytuj
kzielu Napisano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2022 22 minutes ago, Xarthisius said: Odswieze watek, bo w koncu "tyle" sie dzieje: Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) took to the Senate floor on Thursday to tell her fellow Democrats that she would not support changing the chamber’s filibuster rules in order to pass voting rights legislation. SCOTUS ruling 6-3 that blocks the federal vaccine workplace requirement. Voting Rights umarlo, BBB umarlo. Pozostaje czekac na powrot najpierw Zolwika, a potem Mango-in-chief? Z pozytywnych wiadomosci (swoja droga to skad oni wzieli tego Manchina i Syneme....) to Ohio Supreme Court odrzucil nowy mapy voting districts - ktore byly jeszcze bardziej gerrymandered niz wczesniej - co juz bylo mistrzostwem swiata. Cytuj
Xarthisius Napisano 2 Marca 2022 Zgłoś Napisano 2 Marca 2022 SOTU wczoraj, a tu zadnych komentarzy? Przeciez wyleczymy raka! W koncu opodatkujemy tych najbogatszych! Zwalczymy inflacje! I nic? Wszyscy musza byc jeszcze w szoku... Cytuj
katlia Napisano 2 Marca 2022 Zgłoś Napisano 2 Marca 2022 (edytowane) 6 minutes ago, Xarthisius said: Wszyscy musza byc jeszcze w szoku... Tylko dlatego ze Republikanie wstali i klaskali. A speech, to jak kazda. Jak sam zauwazyles. Edytowane 2 Marca 2022 przez katlia Cytuj
mcpear Napisano 2 Marca 2022 Zgłoś Napisano 2 Marca 2022 1 hour ago, Xarthisius said: SOTU wczoraj, a tu zadnych komentarzy? Przeciez wyleczymy raka! W koncu opodatkujemy tych najbogatszych! Zwalczymy inflacje! I nic? Wszyscy musza byc jeszcze w szoku... Słuchałem tylko początek o sprawach foreign. Jestem ciekaw jak chce zrobić tę konfiskatę dóbr luksusowych oligarchów. Brzmi dość populistycznie jednak, ale może się mylę. (jachty, jety itp.). Aczkolwiek retoryka antyrosyjska jak za Reagana za najlepszych czasów i to mi się podobało. Spraw wewnętrznych nie słuchałem bo nie wierzę w realizację czegokolwiek - wewnętrznie to mimo wszystko to taka przedwczesna "kulawa kaczka". Nic nie zostanie uchwalone bo demokratyczni senatorowie nie będą jednomyślni. Zaraz będą midterm - percepcja wojny może zmienić niekorzystne sondaże, w marcu 2020 też nikt nie wierzył, że PDT w listopadzie przegra. Zobaczymy wyniki midterm to będę patrzył co może być z tego na serio uchwalone. Dobrze że wymienią jednego z sędziów w SCOTUS - tego nie komentowaliśmy do tej pory. A co ze statehoodem dla DC? BBB jest prawdopodobnie martwe na dobre. Infrastructure deal został podpisany. Czy ktoś z Was dostrzegł jakieś buldożery wchodzące na pobliskie Interstate aby naprawić je i np. wyrementować mosty / wiadukty itp. W mojej okolicy nie widzę. Czy może komuś z Was położyli jakiś mega tani światłowód z infrastrukturalnym internetem? Może ja przegapiłem ogłoszenia w lokalnym portalu a gdzie indziej jest to inaczej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi