Roelka v.2 Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 26 minutes ago, kzielu said: To cos nie gra.... Tutaj zaden listonosz nie podnosi flagi... Flage podnosi sie jak cos wysylasz. wkladasz list do skrzynki, podnosisz flage, listonosz zabiera list. Takie wyjasnienie dla @FOGO
pelasia Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 2 hours ago, FOGO said: To takie moje przemyślenia. W Polsce nie mogę się odnaleźć. Czytam książki o USA przewodniki cała chatę zbudowałem na wzór amerykański (hehe dla niektórych kosmos ze ktoś tak może zyc) przed moim domem stoi Ford f150 a mustang w garażu ;-) nie brakuje tez kosza do gry a listonosz wsadzając list do skrzynki podnosi czerwona flagę od skrzynki na listy :-D w garażu wisi wielka amerykańska i pare gadżetów z USA jak śpiewająca ryba Billy ;-) to taki mój *chory swiat - rodzina nie rozumie, znajomo alceptują :-) a mi jest ciężko. To Ty bardziej amerykanski niz wiekszosc tutaj. My skrzynki przed domem nie mamy, ani kosza do gry, juz o rybie nie wspomne...nawet sie przyznam bez bicia, ze flagi takze nie posiadam, ani polskiej ani amerykańskiej. Jedyne co mamy to fordy i jeepy przed domem. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego dla niektórych kosmos, ze takie rzeczy posiadasz. Przeciez, z dnia na dzien sie w Amisha nie zmieniłeś. To tylko dekoracje...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 12 minut temu, pelasia napisał: To Ty bardziej amerykanski niz wiekszosc tutaj. My skrzynki przed domem nie mamy, ani kosza do gry, juz o rybie nie wspomne...nawet sie przyznam bez bicia, ze flagi takze nie posiadam, ani polskiej ani amerykańskiej. Jedyne co mamy to fordy i jeepy przed domem. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego dla niektórych kosmos, ze takie rzeczy posiadasz. Przeciez, z dnia na dzien sie w Amisha nie zmieniłeś. To tylko dekoracje... Zawsze na pytanie o moją osobistą amerykanizację odpowiadam: bajzel w garażu a auto parkuje na drivewayu. No fakt jeszcze jeden, na tym drivewayu od niedawna parkuje amerykanski product z Sikago.
pelasia Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 5 minutes ago, andyopole said: Zawsze na pytanie o moją osobistą amerykanizację odpowiadam: bajzel w garażu a auto parkuje na drivewayu. No fakt jeszcze jeden, na tym drivewayu od niedawna parkuje amerykanski product z Sikago. Dokładnie jak moj sąsiad obok. Jak otworzy garaż to same pudla, od ziemi po sufit, a 2 samochody przed domem.
FOGO Napisano 16 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Flage podnosi sie jak cos wysylasz. wkladasz list do skrzynki, podnosisz flage, listonosz zabiera list. Takie wyjasnienie dla @FOGO Haha :-D dostanie w takim razie opierdziel ale dzięki zawsze coś można z forum mądrego wyciągnąć ;-D
Roelka v.2 Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 5 minutes ago, pelasia said: Dokładnie jak moj sąsiad obok. Jak otworzy garaż to same pudla, od ziemi po sufit, a 2 samochody przed domem. Z tego co zauwazylam wielu Amerykanow uzywa garazu jako skladzika. A samochody stoja przed domem. W moim przypadku maz urzadzil sobie w garazu woodshop. Samochody sie juz nie mieszcza.
katlia Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 24 minutes ago, andyopole said: Zawsze na pytanie o moją osobistą amerykanizację odpowiadam: bajzel w garażu a auto parkuje na drivewayu. Fakt... to bardzo amerykanskie. Graty nic nie warte w garazu... samochod za kilkadziesiat tysiecy dolarow na ulicy.
Patipitts Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 Moj maz wlasnie planuje nowy projekt zakupu garazu bo przeciez tyle gratow nam sie wkrotce nazbiera i gdzies to trzeba trzymac a na samochody przeciez mamy driveway
pelasia Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 Moj juz planuje budowe garazu na conajmniej 3 samochody, i juz po rozmowach z nim, mam wrazenie, ze na moj i jego samochod miejsca nie bedzie.
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 22 minuty temu, katlia napisał: Fakt... to bardzo amerykanskie. Graty nic nie warte w garazu... samochod za kilkadziesiat tysiecy dolarow na ulicy. Jak to nic nie warte?!?!?! Chopso tam stoi, power wash marki Karcher, tabso, rower, nie uzywany od kilku lat ale wystarczy tylko napompowac i jechac. No i cala masa tzw. "przydasi".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.