Jackie Napisano 26 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2020 8 hours ago, SanFrancisco said: Dziwię się, że w loterii wpuszczają ludzi bez konkretnego zawodu i nawet jezyka, a przeciętnym, ale wykształconym ludziom robią problemy. Bo loteria, jak jej nazwa wskazuje, służy do dywersyfikacji społeczeństwa. Ludzi z wykształceniem w USA nie brakuje i nie czarujmy się, H1B spowodowało wiele złego na rynku pracy. Znam ludzi którzy plują na cały program bo dzięki niemu stracili pracę.
mcpear Napisano 26 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2020 20 hours ago, SanFrancisco said: Rozumiem to, że zatrudnianie wykwalifikowanego informatyka za 60000 jest śmieszne, ale wydaje mi się, że te wynagrodzenia są jednak zawyżone, a nie rynkowe. Dziwię się, że w loterii wpuszczają ludzi bez konkretnego zawodu i nawet jezyka, a przeciętnym, ale wykształconym ludziom robią problemy. W sensie? Jak chcesz się zorientować ile płacą programistom w Seattle albo w Silicon Valley zainstaluj sobie aplikację "Blind" można wówczas "podsłuchać" jakie TC krążą wśród kadry programistycznej w Amazonie, Google, Facebooku czy Microsofcie. Jakie oferty te firmy składają programistom z 4-5 latami doświadczenia. Zapewniam Ciebie wynagrodzenia są wysokie. https://www.levels.fyi/SE/Microsoft/Amazon/Google/# Możesz sprawdzić w linku - w MS to pewnie najwięcej ludzi jest na poziomie 65. W Google czy AWS to L5 albo L6
Lukasz_S Napisano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2020 https://www.murthy.com/2020/12/01/newsflash-federal-court-blocks-enforcement-of-new-h1b-regulations/ Wyglada na to ze juz to zostalo zablokowane przez federal court
motorolnik Napisano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2020 On 11/25/2020 at 6:01 PM, kzielu said: Zobaczymy No i jest coś takiego
katlia Napisano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2020 Spoleczenstwo ma wieksze problemy. To chyba nic dziwnego ze w erze Covida i slabej gospodarki, imigracja nie jest na liscie 4 najwyzszych priorytetow Bidena.
motorolnik Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2020 20 hours ago, katlia said: Spoleczenstwo ma wieksze problemy. To chyba nic dziwnego ze w erze Covida i slabej gospodarki, imigracja nie jest na liscie 4 najwyzszych priorytetow Bidena. Pytanie kto napędza tą gospodarkę, no i czyim głosom Biden zawdzięcza wygraną.
motorolnik Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2020 Z ostatnich sygnałów z administracji:
kzielu Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2020 1 minute ago, motorolnik said: Pytanie kto napędza tą gospodarkę, no i czyim głosom Biden zawdzięcza wygraną. Cokolwiek masz na mysli to mam nadzieje ze nie sa to posiadacze H-1B...
motorolnik Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2020 3 minutes ago, kzielu said: Cokolwiek masz na mysli to mam nadzieje ze nie sa to posiadacze H-1B... Mam na myśli lewicę i progresywnych demokratów, w tym szczególnie młode pokolenie. Do tej pory Biden obsadza stanowiska w administracji tak jakby zupełnie zapomniał o wkładzie tych środowisk, a bardziej jakby był kandydatem-elektem republikanów.
kzielu Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2020 21 minutes ago, motorolnik said: Mam na myśli lewicę i progresywnych demokratów, w tym szczególnie młode pokolenie. Do tej pory Biden obsadza stanowiska w administracji tak jakby zupełnie zapomniał o wkładzie tych środowisk, a bardziej jakby był kandydatem-elektem republikanów. Czy akurat im glosom zawdziecza wygrana to nie wiem bo na kogo mieliby niby glosowac ? Howie Hawkinsa ? (musialem wygooglac kto w ogole jest jak dostalem ballot - z czystej ciekawosci oczywiscie). W kraju w ktorym za american dream uwaza sie za*****lanie za przyslowiowa miske ryzu bez urlopu i zadnych healthcare benefitow a jakiekolwiek rozwiazania socjalne z cywilizowanego swiata to "socjalizm", ewentualnie "komunizm" bedzie musialo uplynac duzo czasu (jezeli o ogole to sie kiedys zdarzy) zanim jakikolwiek wybrany prezydent zrobi jakikolwiek uklon w kierunku tych co nazywasz lewica (ktorzy z lewica to generalnie niewiele wspolnego nie maja ale tutaj to radical left). Ja bym sie cieszyl ze Joe wczoraj na Insta wrzucil taki obrazek ze "Healthcare is a right" - to prawdopobnie wszystko co zrobi w tym kierunku i to jest "gigantyczny krok dla ludzkosci", LOL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.