Xarthisius Napisano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2021 1 hour ago, Xarthisius said: Tak BTW, poza Bialorusinami maja teraz tez dolaczyc Rosjanie do puli obywateli obcych krajow procesujacych IV w Warszawie, ale nie widzialem jeszcze oficjalnego potwierdzenia tej informacji. Warszawa bedzie zatem placowka procesujaca najwieksza liczbe uczestnikow DV z EU. Dla przypomnienia: 355 (Polska) + 1808 (Bialorus) + 6001 (Rosja) Tu [1] jest oficjalne potwierdzenie. (List of "homeless" cases 9 FAM 504.4-8(E)(1)) [1] https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM050404.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2021 2 godziny temu, Xarthisius napisał: Warszawa bedzie zatem placowka procesujaca najwieksza liczbe uczestnikow DV z EU. Dla przypomnienia: 355 (Polska) + 1808 (Bialorus) + 6001 (Rosja) Z dalekiej Syberii tez beda musieli ruskie dymac do Warszawy? Pewnie personel warszawskiej ambasady sie zawzial i nie chce do Moskwy na "placowkie". Albo Amerykanie boja sie ze Putin im zrobi "persona non grata" co ostatnio sie zdarza dosc czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2021 3 minutes ago, andyopole said: Z dalekiej Syberii tez beda musieli ruskie dymac do Warszawy? Pewnie personel warszawskiej ambasady sie zawzial i nie chce do Moskwy na "placowkie". Albo Amerykanie boja sie ze Putin im zrobi "persona non grata" co ostatnio sie zdarza dosc czesto. USA i Rosja sa w trakcie "wojny dyplomatycznej" od dluzszego czasu. Raz USA wyrzuca z kraju "n" dyplomatow rosyjskich, a potem zaraz Rosja w odpowiedzi robi dokladnie to samo z amerykanskimi. W rezultacie zaloga w moskiewskim konsulacie jest szczatkowa, a placowki w innych miastach wogole zamkneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2021 1 hour ago, andyopole said: Z dalekiej Syberii tez beda musieli ruskie dymac do Warszawy? Pewnie personel warszawskiej ambasady sie zawzial i nie chce do Moskwy na "placowkie". Albo Amerykanie boja sie ze Putin im zrobi "persona non grata" co ostatnio sie zdarza dosc czesto. W Warszawie to mam wrazenie (z mojej ostatniej wizyty) ze sie czesciej rosyjski slyszy niz polski w tej chwili - nie zebym uwazal ze cos w tym zlego. Ciekawe ze na liscie homeless nie ma Bialorusi ktora to chyba od zawsze byla przyporzadkowana do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2021 2 godziny temu, Xarthisius napisał: USA i Rosja sa w trakcie "wojny dyplomatycznej" od dluzszego czasu. Raz USA wyrzuca z kraju "n" dyplomatow rosyjskich, a potem zaraz Rosja w odpowiedzi robi dokladnie to samo z amerykanskimi. W rezultacie zaloga w moskiewskim konsulacie jest szczatkowa, a placowki w innych miastach wogole zamkneli. Na miejscu USA olałbym w takim razie Rosja i już. Tutaj jest ich jak mrówków Też nie mam nic przeciwko ludziom, mam świetną sasiadke, Rosjanke. W moich stronach rosyjski jest trzecim językiem. Praktycznie wszędzie znajdzie się ktoś kto mówi w tym języku. Już nie mówię o ATM, kiedyś byłem w Spokane WA, tam do wyboru był tylko angielski i rosyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianq Napisano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Dostał już ktokolwiek zaproszenie na rozmowę czy dalej wszystko stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katarzyna_gawor Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Biorąc pod uwagę 2 ostanie strony tego wątku 41 i 42 oraz końcówkę wątku dv2021 mam pytanie następującej treści: Nie wysyłałam jeszcze dokumentów bo zrobiłam w DS błąd, napisałam prośbę o odblokowanie i czekam. Czy można mając otwarty wniosek dv2022 można wysyłać zgłoszenie na dv2023? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 44 minutes ago, katarzyna_gawor said: Czy można mając otwarty wniosek dv2022 można wysyłać zgłoszenie na dv2023? Mozna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Biorąc pod uwagę 2 ostanie strony tego wątku 41 i 42 oraz końcówkę wątku dv2021 mam pytanie następującej treści: Nie wysyłałam jeszcze dokumentów bo zrobiłam w DS błąd, napisałam prośbę o odblokowanie i czekam. Czy można mając otwarty wniosek dv2022 można wysyłać zgłoszenie na dv2023? Mam podobną sytuację: wysłałem DS-260, a pare dni później wysłałem prośbę o odblokowanie (nb było to ponad 5 tygodni temu i na razie zero odzewu). Zdecydowałem jednak, ze zmiany które poczynię w DS-260 nie maja związku z danymi zawartymi w dokumentach, wiec jest szansa, że nie będą ponownie przeglądać dokumentów. W związku z tym, wysłałem dokumenty parę dni później, nie czekając na odblokowanie. W najgorszym razie będzie tak jakbym wysłał dokumenty dopiero po „poproszeniu”, które (jeśli w ogóle) następuje dopiero po przeprocesowaniu DS-260. Disclaimer: zrobiłem tak jak mi się wydawało najsensowniej na podstawie tego jak JA rozumiem cały proces z różnych źródeł (np. BritSimon, to forum), nie polecam mnie naśladować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Mam podobną sytuację: wysłałem DS-260, a pare dni później wysłałem prośbę o odblokowanie (nb było to ponad 5 tygodni temu i na razie zero odzewu). Zdecydowałem jednak, ze zmiany które poczynię w DS-260 nie maja związku z danymi zawartymi w dokumentach, wiec jest szansa, że nie będą ponownie przeglądać dokumentów. W związku z tym, wysłałem dokumenty parę dni później, nie czekając na odblokowanie. W najgorszym razie będzie tak jakbym wysłał dokumenty dopiero po „poproszeniu”, które (jeśli w ogóle) następuje dopiero po przeprocesowaniu DS-260. Disclaimer: zrobiłem tak jak mi się wydawało najsensowniej na podstawie tego jak JA rozumiem cały proces z różnych źródeł (np. BritSimon, to forum), nie polecam mnie naśladować BTW. Właśnie dzisiaj odblokowali mi DS-260. Trwało to dokładnie 5 tygodni i 2 dni od wysłania maila z prośbą o odblokowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi