AS13 Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 Czyli jak np. żona jednak nie będzie chciała jechać do USA, to w ds-260 nie wypełnia się jej wniosku i procesują tylko mnie? Czy muszę to wyjaśniać dlaczego nie chce?
szaman Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 Myślicie, że w historii zatrudnienia wpisać pobyt na wizie J1 ( pracowałem 9 tygodni na jakimś programie Camp America )
Xarthisius Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 2 hours ago, AS13 said: Czyli jak np. żona jednak nie będzie chciała jechać do USA, to w ds-260 nie wypełnia się jej wniosku i procesują tylko mnie? Czy muszę to wyjaśniać dlaczego nie chce? Nie musisz wyjasniac dlaczego.
mola Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 3 godziny temu, AS13 napisał: Czyli jak np. żona jednak nie będzie chciała jechać do USA, to w ds-260 nie wypełnia się jej wniosku i procesują tylko mnie? Czy muszę to wyjaśniać dlaczego nie chce? Jeśli żona chce zrezygnować z loteryjnej zielonej karty, to w swoim wniosku (zakładam, że Ty wylosowałeś) zaznaczasz, że żona nie emigruje z Tobą i nie wypełniasz jej DS-260. Jeśli w swoim wniosku zaznaczysz, że żona emigruje i jej DS zostanie pusty, to utkniesz z procesowaniem z powodu niekompletnych dokumentów.
magsasi Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 We wniosku trzeba napisać, gdzie zamierza się mieszkać. Co jeśli jeszcze nie wiemy? Co wtedy należy tam wpisać?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Xarthisius Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 7 hours ago, szaman said: Myślicie, że w historii zatrudnienia wpisać pobyt na wizie J1 ( pracowałem 9 tygodni na jakimś programie Camp America ) Jezeli nie wpiszesz, to prawdopodobienstwo ze CO zacznie rozmowe od "Acha! Mam Cie bratku!" jest wyjatkowo niskie. Tak samo nie sadze, zeby Ci nie dali GC gdyby to "odkryli", ale pozwole sie zapytac: jaki jest argument za tym aby tego nie robic?
Xarthisius Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 2 hours ago, magsasi said: We wniosku trzeba napisać, gdzie zamierza się mieszkać. Co jeśli jeszcze nie wiemy? Co wtedy należy tam wpisać? Cokolwiek. Adres ktorejs polskiej ambasady w USA wydaje sie rozsadny, ale nie musisz sie krepowac: 1100 S Ocean Blvd, Palm Beach, FL 33480 tez uznaja.
szaman Napisano 17 Maja 2021 Zgłoś Napisano 17 Maja 2021 9 godzin temu, Xarthisius napisał: Jezeli nie wpiszesz, to prawdopodobienstwo ze CO zacznie rozmowe od "Acha! Mam Cie bratku!" jest wyjatkowo niskie. Tak samo nie sadze, zeby Ci nie dali GC gdyby to "odkryli", ale pozwole sie zapytac: jaki jest argument za tym aby tego nie robic? Taki, że trzeba podać daty a nie pamietam kiedy to było. Ale widzę też ze jest napisane aby podać last 10 years a było to dawniej
Joanna30 Napisano 17 Maja 2021 Zgłoś Napisano 17 Maja 2021 12 godzin temu, Xarthisius napisał: Cokolwiek. Adres ktorejs polskiej ambasady w USA wydaje sie rozsadny, ale nie musisz sie krepowac: 1100 S Ocean Blvd, Palm Beach, FL 33480 tez uznaja. Ale że akurat ten adres musiałeś podać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.