Skocz do zawartości

Czy możliwe są loty do USA po szczepieniu?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
On 7/10/2021 at 10:19 PM, agatenka said:

Nawet bardzo! :)

Na Arubie poza plazami i dobrymi warunkami do surfowania nic nie ma. Poza tym  Aruba nalezy do deozszych wysp na Karaibach.

Napisano
2 hours ago, KrysiaK said:

Na Arubie poza plazami i dobrymi warunkami do surfowania nic nie ma.

Zgadzam się ale czasem więcej do szczęścia nie potrzeba ;) 

Napisano
6 hours ago, KrysiaK said:

Na Arubie poza plazami i dobrymi warunkami do surfowania nic nie ma. Poza tym  Aruba nalezy do deozszych wysp na Karaibach.

Z ciekawości... co jeszcze na wakacjach potrzeba?  

W porównaniu do innych wysp Karaibskich wypada moim zdaniem świetnie.   Jest ładnie, bezpiecznie , piekne plaze, super miejsca do nurkowania, smaczne jedzenie...  mój mały karmiąc flamingi na Renaissance Island byl wniebowzięty.  Takze kto co lubi. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 7.07.2021 o 04:40, aureo napisał:

I nadal czekamy.:( Nic nie slychać by zniesiono ban na Shengen? Czy jest szansa na podróze w sierpniu? Jakieś przecieki czy przeczucia? Czy można się jeszcze łudzić??

jeżeli jesteś przynajmniej rezydentem USA ban na schengen cie nie obowiązuje. Byłem niedawno w Polsce  i wpuścili mnie zpowrotem do USA. Musisz tylko wykonać test przed wylotem w jedną i w drugą stronę

Napisano
47 minutes ago, Robal said:

jeżeli jesteś przynajmniej rezydentem USA ban na schengen cie nie obowiązuje. Byłem niedawno w Polsce  i wpuścili mnie zpowrotem do USA. Musisz tylko wykonać test przed wylotem w jedną i w drugą stronę

Tylko dodam, ze lecac do PL nie trzeba robic testu jesli ma sie szczepionke. Przynajmniej na ten moment.

Napisano
2 godziny temu, Roelka v.2 napisał:

Tylko dodam, ze lecac do PL nie trzeba robic testu jesli ma sie szczepionke. Przynajmniej na ten moment.

Jak leciałem w połowie lipca to trzeba było. Być może teraz się to zmieniło

Napisano
50 minutes ago, Robal said:

Jak leciałem w połowie lipca to trzeba było. Być może teraz się to zmieniło

Hm. Czy ktos kto lecial ostatnio moze sie wypowiedziec? Na roznych stronach widze tylko info ze szczepionki zwalniaja z kwarantanny. Nigdzie nie widze info na temat testow. 

Napisano
15 minutes ago, Roelka v.2 said:

Hm. Czy ktos kto lecial ostatnio moze sie wypowiedziec? Na roznych stronach widze tylko info ze szczepionki zwalniaja z kwarantanny. Nigdzie nie widze info na temat testow. 

Obecnie jak lecisz do Polski to testu nie trzeba o ile masz szczepionkę. Jak lecisz z powrotem do USA to niezależnie jak wygląda zaszczepienie to potrzebujesz testu.

W połowie lipca jak leciałeś BEZPOŚREDNIM samolotem USA -> Polska to też testu nie było trzeba o ile miałeś szczepionkę (moja rodzina, znajomi lecieli - na 100% na BEZPOŚREDNIE loty testów nie trzeba było). Jak leciałeść z międzylądowaniem to możliwe było, że kraj przesiadkowy wymagał testów (np UK)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...