margherita_s Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 6 hours ago, mcpear said: W Warszawie nie obowjązują wytyczne TSA - tam nigdy się butów nie zdejmowało, chyba że dostałaś SSSS i musiałaś przejść dogłębną kontrolę. Na OHR to nowość dla mnie, może przez przypadek dostałaś TSA PRE (to się ostatnio nie za często zdarza, ale się zdarza) Mnie zawsze proszono o zdjęcie butów na lotnisku w Warszawie (nigdy nie miałam SSSS). Cytuj
mcpear Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 3 hours ago, margherita_s said: Mnie zawsze proszono o zdjęcie butów na lotnisku w Warszawie (nigdy nie miałam SSSS). Możesz mieć rację. Pesel płata w mojej pamięci figle Cytuj
katlia Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 13 hours ago, Roelka v.2 said: @katlia jak lecialam miesiac temu to ani na O'Hare ani na Chopina nie musialam zdejmowac butow. Za granica przewaznie nie zdejmuje sie butow. W USA przewaznie tak. Cytuj
rzecze1 Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 2 hours ago, mcpear said: Możesz mieć rację. Pesel płata w mojej pamięci figle Z moich obserwacji wynika - zależy jakie buty. Jeśli “shoes” - to nie trzeba. Jeśli „boots” - to trzeba. 1 Cytuj
Mamon Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 On 5/15/2023 at 5:40 AM, katlia said: A co takiego dziwnego ze zdejmowaniem butow podczas kontroli? Wiekszosc z nas tak robi od jakis 20 lat. I to własnie jest problem, że człowiek potrafi się przyzwyczaić do największych absurdów. Poza USA takiego obowiązku nie ma, a zamachów terrorystycznych wcale nie jest z tego powodu więcej. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 Ja juz bym bardziej narzekala na koniecznosc wyjmowania elektroniki z toreb. Mam zawsze wszystko spakowane "na styk" wiec jak musze wyjac laptopa to potem musze sie silowac z ponowym wepchnieciem go do torby. 2 Cytuj
andyopole Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 1 godzinę temu, Mamon napisał: I to własnie jest problem, że człowiek potrafi się przyzwyczaić do największych absurdów. Poza USA takiego obowiązku nie ma, a zamachów terrorystycznych wcale nie jest z tego powodu więcej. Jest to wkurzajace to fakt. Szczegolnie wyjmowanie paska ze spodni przy ktorej to czynnosci zgubilem szlufke od niego. A bylem z nim emocjonalnie zwiazany, od trzydziestu lat. Jednak gdy mam do wyboru zdjecie butow lub spadanie z dziesieciu kilometrow co trwa dosyc dlugo i moze byc nieco stresujace to wybor jest oczywisty. 1 1 Cytuj
kzielu Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 2 hours ago, Mamon said: I to własnie jest problem, że człowiek potrafi się przyzwyczaić do największych absurdów. Poza USA takiego obowiązku nie ma, a zamachów terrorystycznych wcale nie jest z tego powodu więcej. Ale kojarzysz dlaczego ten obowiazek zostal wprowadzony ? Cytuj
katlia Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) 3 hours ago, Mamon said: I to własnie jest problem, że człowiek potrafi się przyzwyczaić do największych absurdów. Poza USA takiego obowiązku nie ma, a zamachów terrorystycznych wcale nie jest z tego powodu więcej. Jest powod dlaczego Amerykanie rzadaja zdejmowania butow. Ale mozliwe jestes za mlody zeby znac ten fakt. Poszukaj sobie w necie. Dodam, ze na lotniskach znajduja najrozniejsze rzeczy ktore ludzie chca wziac na poklad. Od broni, nozy i trucizny do siekier i walizki pelnej wezy. Edytowane 16 Maja 2023 przez katlia Cytuj
andyopole Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 W latach gdy mieszkalem w Anglii przylapali podczas lotniskowej kontroli jakiegos "amigo" u ktorego znaleziono w butach zainstalowane mat. wybuchowe, gotowe do uzycia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi