Skocz do zawartości

Ulubione Seriale

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
21 godzin temu, Radosny napisał:

Pod Kopułą

Ksiazka o wiele lepsza! Wiecej zabojstw :D

21 godzin temu, mateuszbartosik napisał:

• 22.11.63 - historia trzymająca w napięciu od pierwszego do ostatniego odcinka. Przepiękna Sarah Gadon, jak zwykle uśmiechnięty James Franco zamknięci w klimacie lat '60 zagrali naprawdę rewelacyjnie.

I tu tez uwazam ze ksiazka lepsza :D

Jesli macie czas na czytanie to warto. Under the dome bardzo duzo ma str uprzedzam... 

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 godziny temu, SuperTraveller napisał:

Ze skojarzeń z  "Fargo" dodałbym jeszcze dość durnowatych policjantów i ogólną brutalność :P

W każdym razie mam co oglądać, bo już ze dwa tygodnie szukałem jakiegoś ciekawego serialu.

No przynajmniej jest jeden durnowaty policjant... Polecam serial Honourable Woman z Maggie Gyllenhaall -- tylko 8 odcinkow. Swietny serial. 

Napisano
1 godzinę temu, wodnik napisał:

Jesli macie czas na czytanie to warto. Under the dome bardzo duzo ma str uprzedzam... 

Dallas czytałem i oglądałem - zgadzam się, zresztą jak w 99% że książki są lepsze, ale zawsze fajnie potem zobaczyc ekranizacje. Najlepszym tego przykładem jest gra o tron, gdzie serial stara się, ale chyba tylko efektami dorównuje wersji pisanej (pomijam niezliczone nieścisłości pomiędzy obydwoma wersjami, no ale to już zabieg reżyserski...)

Napisano

Obecnie ogladam lub obejrzalem w dosc niedawnej przeszlosci:

A Series of Unfortunate Events, Black Mirror, Colony, Daredevil, Designated Survivor, Heroes (obejrzane ponownie po latach), House of Cards, Orphan Black, Prison Break - nowy sezon, Sense8, Stranger Things, The Man in the High Castle, The Killing (pierwsze dwa sezony), The Walking Dead, The X-Files - nowy sezon, Westworld

Do ogladania jednym okiem:

Chicago Fire/P.D./Med/Justice - plus za lokalizacje, bo wciaz widze znajome scenerie;), Agents of SHIELD, Blindspot, Bob's Burgers, OUAT, Quantico, The Blacklist / The Blacklist Redemption, White Collar

Z powyzszych na szcegolne wyroznienie IMO zasluguja: Westworld, Black Mirror, The Man in the High Castle, House of Cards, The Killing

No i oczekiwanie na Game of Thrones!! Jeszcze 3 miesiace!

Napisano
2 godziny temu, wodnik napisał:

Gdzieś już wcześniej słyszałem, że książka lepsza i oczywiście nie sposób się z tym nie zgodzić - tak jest prawie zawsze. Mimo to papierowej wersji Dallas'63 póki co nie przeczytałem - przede wszystkim z powodu braku czasu. Jako, że dopiero w przyszłym roku będę zdawał maturę, to muszę się skupić na lekturach. A jak powszechnie wiadomo, takie Wesele czy Chłopi mózg wypalić potrafią :lol:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czas chyba odświeżyć troche temat...

To tak moimi ulubionymi serialami są oczywiście na 1 miejscu stoi Breaking Bad,The 100

Polecam Serial 13 powodów który jest bardzo psychologiczny tak w skrocie dziewczyna popelnia samobojstwo a jej znajomy najlepszy przyjaciel dostaje 13 kaset na ktorych dziewczyna nagrala dlaczego to zrobila.. Serial super

a teraz opłaca się oglądać seriale na programie "XtheWatch"  w którym zaznaczasz co chciałbyś obejrzeć itd i program sam szuka Ci seriale które moga cie zainteresować oraz linki do stron na których możesz obejrzeć...

• 4 miesiące później...
Napisano

Obejrzałem ostatnio mało znaną serię - "Leftovers", 3 sezony. Zacząłem przypadkiem i nie spodziewałem się szału jakoze opowiesc zaczyna się powoli i zdaje się byc oparta na koncepcie "Rapture", dosc juz ogranym w kinie (vide szmirowaty film z Nicolasem Cagem gdzie połowa ludzi znika). Takie podejście jest jednak błędem, bo wraz z kolejnymi odcinkami "sudden departure" okazuje się byc tylko tłem a cała seria niezle "ryje psychę" jak to mówią, a właściwie daje do myślenia, zaskukuje, często śmieszy, i to bez zbędnej seksulano-perwersyjnej przemocy tak charakterystycznej dla wielu produkcji obecnych czasów... Jeden z najlepszych seriali jakie widziałem.

"Young Pope" tez był bardzo dobry, spodoba się szczególnie ludziom interesującym się socjologią/polityką/religią/historią, ale nie tylko.

Dnia 26/09/2017 o 15:39, Jackie napisał:

Ktoś ogląda Vietnam War na PBS? Świetny dokument.

Właściwie to nie przypominam sobie słabej serii/dokumentu PBS, większosc jest właśnie tak jak napisałas - ŚWIETNA, zatem Vietnam War dopisuję do listy do obejrzenia, dzięki!

Napisano

Ok na początek co to jest PBS
A co do seriali to narcos mnie nie wciągnął 3cim sezonem ale siadam do "13 powodów" lub "13 reasons" jak kto woli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...