jkb Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zem znalazl. Zerknij raz jeszcze. Że bilety będzie ciężko kupić? Na wyrost, no ale niech Ci będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 UFF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2015 *Odkurzam temat* Wpadl mi w oko taki news http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/usa-ponadpartyjny-wniosek-o-zniesienie-wiz-dla-polakow-w-senacie-usa,581464.html. Oczywiscie nie nowego, ale te komentarze pod artykulem na facebooku... Powiedzmy, ze nie moge sie doczekac nowych komentarzy ludzi, ktorzy wyjada sobie do USA i bedzie wielkie zaskoczenie, ze nie moga pracowac ani tam zyc. No bo jak to, nie ma wiz nie powinno byc problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Roelka poczytaj co nadal ludzie pisza o Kanadzie,pytaja sie np prawnikow czy to jest jak w Unii praca bez pozwolenia a ruch bez wizowy z Kanada jest od 1 marca 2008 i nadal sa pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lidka2 Napisano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Ja leciałam na wakcje na 2 tygodnie. I faktycznie było to super rozwiązanie. Bez wizy bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozirozi Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Wlasnie to jest śmieszne, jak wiara myśli, ze mogą sobie jechać i pracować - bo przeciez zniesione wizy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pida Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Czy w ogóle większość tu z Was co mieszka na stałe w USA od ponad 10 lat, miał znajomego z Polski co nadal mieszka w Polsce wpaść do USA aby tak odwiedzić? Czy kiedykolwiek powiedział że dostanie wizy było problemem? Ja miałem kolegę co zaoferowałem mu pokryć koszt wizy turystycznej, jeśli by sam pokrył za koszty loty i nie był zainteresowany. Nawet moja rodzinka z Anglii nie pieszy się z odwiedzinami do Stanów Jak kogoś stać na podróż to stać na koszty wizy. Jedynym praktycznym uniedogodnieniem to jest stanie w kolejce do ambasady i obowiązek brania dnia wolnego z pracy. Mi jako obywatelowi USA nie przeszkadza że musiałbym zapłacić większe koszty wizy do Chin lub Rosji niż wyłącznie obywatele polscy mieszkający na zielonej karcie lub w Polsce. Mam w przyszłości plan zobaczyć oba kraje i nie przeszkadza mi jaki tam ustrój rządzi. Jak mam ochotę zobaczyć Wielki Mur lub Sankt Petersburg podczas białej nocy to wybiorę się i zobaczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Moze problem nie w kosztach wizy a biletu lotniczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 On 1/31/2018 at 9:33 AM, pida said: Czy w ogóle większość tu z Was co mieszka na stałe w USA od ponad 10 lat, miał znajomego z Polski co nadal mieszka w Polsce wpaść do USA aby tak odwiedzić? Czy kiedykolwiek powiedział że dostanie wizy było problemem? Ja miałem kolegę co zaoferowałem mu pokryć koszt wizy turystycznej, jeśli by sam pokrył za koszty loty i nie był zainteresowany. Nawet moja rodzinka z Anglii nie pieszy się z odwiedzinami do Stanów Jak kogoś stać na podróż to stać na koszty wizy. Jedynym praktycznym uniedogodnieniem to jest stanie w kolejce do ambasady i obowiązek brania dnia wolnego z pracy. Mi jako obywatelowi USA nie przeszkadza że musiałbym zapłacić większe koszty wizy do Chin lub Rosji niż wyłącznie obywatele polscy mieszkający na zielonej karcie lub w Polsce. Mam w przyszłości plan zobaczyć oba kraje i nie przeszkadza mi jaki tam ustrój rządzi. Jak mam ochotę zobaczyć Wielki Mur lub Sankt Petersburg podczas białej nocy to wybiorę się i zobaczę! Dokładnie tak i wg mnie to właśnie pokazuje, że nie o turystykę tu chodzi z tym zniesieniem wiz, lecz niestety sporo osób chętnie wykorzystaloby te okazje do nielegalnej pracy. Aczkolwiek może się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Przyjeżdżacie tu do roboty na czarno nie ma sensu. Po odliczeniu kosztów lotu i utrzymania nic nie zostanie. Chyba że przyjedzie się do wujka, który kupi bilet, da łóżko i żarcie i jeszcze pracę. Miałem tu taki przypadek. Przyjechał taki leń z Polski. Ludzie się dowiedzieli że jest chłopak co chce zarobić. Kolega chciał to wziąć na sobotę niedzielę żeby rynny poczyscil i ogarnął podwórko to ladaco orzekł że w weekendy to on nie pracuje. Chociaż zdarzyło się że cały tydzień siedział w domu bo akurat roboty nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.