karusek Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 Czy ktos z Krakowa do Chicago bezposrednio LOTem, w lany poniedzialek 2 Kwietnia 2018? Cytuj
a123 Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Być może takie pytanie już padło (to z góry przepraszam), a jednak wolę się zapytać na przyszlość: gdzie znajde numer GC potrzebny przy odprawie elektronicznej? dziękuję. Cytuj
kzielu Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 38 minut temu, a123 napisał: Być może takie pytanie już padło (to z góry przepraszam), a jednak wolę się zapytać na przyszlość: gdzie znajde numer GC potrzebny przy odprawie elektronicznej? dziękuję. Na GC. (surprise !!!) 1 Cytuj
mola Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Dnia 8.12.2017 o 11:01, Michał Paczyński napisał: lot w marcu o 10:55 z Warszawy (lecimy LOTem) do Los Angeles - o której warto być na spokojnie na lotnisku i jakie są procedury? Najtrudniejsza część podróży to nie umrzeć z nudów w samolocie. I tak jak pisał andyopole - na lotniskach naprawdę trzeba się postarać, żeby zbłądzić. Jeśli nie czujesz się komfortowo z angielskim, to możesz sobie przygotować i przećwiczyć odpowiedzi na pytania typu: co Cię sprowadza do stanów, na ile przyjechałeś, gdzie się zatrzymujesz i co zamierzasz tu robić. Nawet jeśli imigracyjny będzie miał kłopoty z dogadaniem się z Tobą, to poprosi kogoś z kolejki o tłumaczenie (parę razy zdarzało mi się robić za tłumacza). Cytuj
vivvian Napisano 7 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 A może ktoś leci 21 czerwiec, Delta, z Berlina ? Cytuj
ilon Napisano 7 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 5/23 - BWI - DTW - AMS - KRK 6/9 - KRK - AMS - DTW - BWI So excited! Moja druga podroz do Polski odkad mnie tu wywialo w listopadzie 2015! Cytuj
andyopole Napisano 7 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 Dnia 1/16/2018 o 10:44, mola napisał: Najtrudniejsza część podróży to nie umrzeć z nudów w samolocie. I tak jak pisał andyopole - na lotniskach naprawdę trzeba się postarać, żeby zbłądzić. Jeśli nie czujesz się komfortowo z angielskim, to możesz sobie przygotować i przećwiczyć odpowiedzi na pytania typu: co Cię sprowadza do stanów, na ile przyjechałeś, gdzie się zatrzymujesz i co zamierzasz tu robić. Nawet jeśli imigracyjny będzie miał kłopoty z dogadaniem się z Tobą, to poprosi kogoś z kolejki o tłumaczenie (parę razy zdarzało mi się robić za tłumacza). Z calego lotu najlepszy jest start I ladowanie bo cos sie dzieje. Poza tym to tylko zzzzzz i zzzzz i zzzzzz. Chyba ze sie trafi jakas fajna turbulencja. Ostatnio zastala mnie w toalecie i gdy wreszcie ruszylem na swoje miejsce to mialem troche problemow, troche ciepalo, musialem sie wciagac trzymajac za oparcia. Ja na dodatek nie potrafie usnac gdy nie znam szofera i sie mecze cala droge. Cytuj
pelasia Napisano 8 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 Ostatnio w drodze powrotnej z PL, 3 rzędy przede mną siedział sobie wojskowy, który stwierdził, ze dla wygody zdejmie swoje ciężkie buty. Myślałam, ze wyjdę z siebie i stanę obok, bo wszedzie śmierdzące, przepocone skarpety było czuć, nawet powietrze które sobie na maxa włączyłam mało pomagało. Nikt nie miał serca mu powiedzieć, ze zasmrodzil cały samolot. W końcu jeden chłopak koło 30tki przechodził koło niego do WC i głośno rzekł " twoje stopy śmierdzą, proszę załóż buty". Chyba cały samolot ledwo powstrzymał sie od klaskania. Troche mi sie śmiać chciało, bo chłopak ewidentne starał sie zwrócić uwage bardzo ładnej stewardesy, a ona była uprzejma ale nie wykazywała najmniejszego zainteresowana. Chyba sobie szybko zdał sprawę dlaczego Cytuj
karusek Napisano 17 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 A ja zapytam jeszcze raz: Czy ktos z Krakowa do Chicago LOTem w drugi dzien swiat wielkanocnych, 2 kwietnia? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi