cee Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 Zwał jak zwał ale dzięki za wyjaśnienie Wg tej strony https://www.uscis.gov/i-130 więcej dokumentów potrzeba na potwierdzenie danych osoby składającej niż tej na którą się składa. Czy dobrze zrozumiałem że I130A również trzeba złożyć nawet w przypadku gdy ani na żone ani dzieci nie będzie składana petycją o GC? Cytuj
Xarthisius Napisano 14 Marca 2019 Zgłoś Napisano 14 Marca 2019 5 hours ago, cee said: Zwał jak zwał ale dzięki za wyjaśnienie Wg tej strony https://www.uscis.gov/i-130 więcej dokumentów potrzeba na potwierdzenie danych osoby składającej niż tej na którą się składa. Czy dobrze zrozumiałem że I130A również trzeba złożyć nawet w przypadku gdy ani na żone ani dzieci nie będzie składana petycją o GC? Nie. I-130A skladaja beneficiaries, dla ktorych osoba skladajaca i-130 (petitioner) jest wspolmalzonkiem. 1 Cytuj
Joasta Napisano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2019 Od niedawna przeglądam forum i wciąż jestem na bieżąco w procedurach NVC(online) i procesie konsularnym. Chciałam zamieścić uwagę, która może się komuś przydać (nie wiem, czy ktoś miał podobne doświadczenie, nie przejrzałam wszystkiego ). Jakiś czasem mieliśmy taki problem w CEAC, że nie byliśmy świadomi jednego błędu w dokumentacji, bo nigdy nie doszedł do Nas komentarz od NVC... zorientowaliśmy się dopiero po automatycznym usunięciu w/w dokumentów z systemu (nie pamiętam...od około 4 do 6 tyg. to trwało). Dodatkowo regularnie dzwoniliśmy do NVC, bo poprawialiśmy też jeden skan (tak Pani tłumacz spięła niestety, że oznaczenie podpunktu na akcie ur. było zagięte), ponieważ dostaliśmy szybciutko wiadomość o tym błędzie i w kilka godzin puściliśmy nowy skan, a później czekaliśmy...i czekaliśmy..Sugerowaliśmy przez telefon, że może wciąż jest coś źle lub urzędnicy nie widzą, że wgraliśmy nowy plik i przez tych kolejnych kilka tygodni NIKT nie zwrócił uwagi, że musimy poprawić jeszcze drugi dokument. Dopiero przy czwartym telefonie z informacją, że nie wiemy czemu usunięto formularz, doszukano się wiadomości, która nie doszła. Było to zakorkowane i przy późniejszym potwierdzeniu, wszystko przyszło lawinowo. Wiadomo, system jak każdy, ma swoje wady i tak samo telefonicznie można różnie trafić, ale chciałam zachęcić do częstych telefonów (jeśli możecie sobie na nie pozwolić i podejrzewacie opóźnienie). Nasza obsuwa była dość spora, bo po sprawdzeniu dokumentów w oddziale USCIS też o Nas zapomniano i czekaliśmy niestandardowo długo. Cytuj
KasiaKo Napisano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Dzień dobry! Mam pytanie. W marcu tego roku przyszedł ojcu list I-130 (priority date - march 01 2019) kategoria F2B. I mam pytanie odnośnie tego, że jestem tu wpisana sama bez dziecka, czy w późniejszym etapie (jeśli tak to na jakim) można wpisać dziecko, żeby nic się nie przedłużało w sprawie? Jak to wygląda? Czy już teraz prawnik powinien wpisać moje dziecko? Pozdrawiam! Cytuj
KasiaKo Napisano 25 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Chciałabym się spytać czy zna ktoś może tę stronę? https://www.mygcvisa.com/Calculator/default.aspx?n=reset tam w tym kalkulatorze GC jak zaznaczam kategorie F2B i mój priority date pokazuje mi że będzie current w September 2021. Czy jest to możliwe? Cytuj
Marta8686 Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2020 Dzień dobry, czy ktoś z forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy procedura wydania mojej wizy imigracyjnej (żona stałego rezydenta USA) została również dziś wstrzymana tą proklamacją prezydenta Trumpa, jesli miałam już złozone wszystkie formalności, opłaty w NVC i właściwie czekałam na ustalenie terminu rozmowy w ambasadzie? Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2020 18 minutes ago, Marta8686 said: Dzień dobry, czy ktoś z forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy procedura wydania mojej wizy imigracyjnej (żona stałego rezydenta USA) została również dziś wstrzymana tą proklamacją prezydenta Trumpa, jesli miałam już złozone wszystkie formalności, opłaty w NVC i właściwie czekałam na ustalenie terminu rozmowy w ambasadzie? Tak, zostala wstrzymana. W sensie nie otrzymasz GC przed 1 stycznia 2021. Cytuj
Marta8686 Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2020 Tak mi się właśnie wydawało... co za porażka dzięki za odpowiedź Cytuj
PabloS10 Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2020 Ja mam też taką samą sytuacje. Żona czeka na wyznaczenie rozmowy wszystkie papiery złożone i zaakceptowane w nvc, i teraz ta blokada ;/;/;/. ja rozumie wstrzymać wydawanie wiz pracowniczych itp, ale nie powinno dotyczyć to wiz w ramach łączenia rodzin, takie jest moje zdanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi